Превозвачите в Перник ще протестират утре

Снимка: архив

Насроченият за утре протест на превозвачите в Перник е подкрепен от Национално сдружение на автобусните превозвачи в България и Асоциация на индустриалния капитал в България. Своята подкрепа са заявили и други фирми от търговския бранш в Перник. В протестното шествие щe се включат и автобуси от Кюстендил, Ихтиман и София, очаква се потвърждение от още области от страната. 

Поводът за недоволството на бранша е, че ръководството на община Перник, в лицето на кмета Вяра Церовска и нейният екип, „се опитва силово да преразпредели автобусните линии в градския транспорт в полза на 2 приближени фирми - без процедура за концесия или обществена поръчка, без решение на Общинския съвет и е в противоречие със задължителните указания на областния управител за допустимите спешни мерки“, се посочва в писмо до гражданите и медиите от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. На този етап всички линии в града ще вървят по разписание. Организаторите на протеста искат прозрачно управление и равенство за всички фирми, в противен случай ще се обърнат към съда и прокуратурата, за да защитят правата си. 

Протестът започва в 11:00 ч., със сборен пункт спирка „Метал“. В събитието ще се включат 10 от общо 12-те фирми предоставящи транспортни услуги на територията на Перник. В подкрепа на своите колеги ще излязат и таксиметрови шофьори. В протестното шествие се очаква да се включат поне 20 автобуса и десетки служители и граждани. То ще премине през целия град по маршрут спирка „Метал“ – ул. „Благой Гебрев“ – ул. „Юрий Гагарин“ – Община Перник.


print Отпечатай
Вижте още

Детските градини в Перник с летни дежурни групи

Дежурни групи ще има в детските градини в Перник през лятото. Групите ще бъдат сформирани за месеците юли и август, а целта е да бъдат улеснени по този начин родителите, въпреки сезона на отпуските, сподели заместник-кметът по култура и образование Севделина Ковачева. 15 от детските градини ще имат сборни групи през юли и 11 - през август...

публикувано на 28.06.17 в 18:31

Почетоха паметта на петима български офицери, разстреляни на 28 юни 1913 година

Представители на Културно-информационния център "Босилеград" и на Демократичния съюз на българите отдадоха почит и положиха цветя пред паметните плочи на петимата български офицери, разстреляни на 28 юни 1913 година и погребани в Босилеградското гробище. Това съобщи председателят на КИЦ "Босилеград" Иван Николов. Той припомни, че по време на..

публикувано на 28.06.17 в 17:02

ЮЗДП с нова инвестиция в горски автомобилен път в района на „ДГС-Петрич”

Започна изграждането на нов стабилизиран горски автомобилен път „Пилявка – Пражаро” в района на „ДГС Петрич”.  Пътят е с обща дължина 6 километра и пресича землищата на четири села от Подгорието - Камена, Коларово, Самуилово и Яворница.  Теренът, през който преминава трасето, е силно нагънат, пресечен от множество дълбоки дерета. Склоновете..

публикувано на 28.06.17 в 16:54
Цветан Цветанов

Ученици от Езиковата гимназия в Благоевград посетиха Народното събрание

Над 50 ученици от Езиковата гимназия в Благоевград посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.  Посещението бе награда за отличните им резултати по време на учебната година и ползотворното им участие в олимпиади и състезания.  „Радостен съм, че в парламента..

публикувано на 28.06.17 в 16:13

За поредна година ОДК-Перник организира летен отдих за малчуганите

Вратите на Обединения детски комплекс ще бъдат широко отворени за децата и учениците през целия месец юли.  Спортни игри, развлекателни и познавателни занимания и посещения на забележителности са включени в програмата за тазгодишното лято. Сутрешните часове от ваканцията в ОДК са предназначени за плуване в градския басейн в парка и спортни..

публикувано на 28.06.17 в 16:06

Поли Паскова, Шкумбата и ансамбъл "Чинари" с концерт в Благоевград

Известната фолклорна певица Поли Паскова, хумористът Димитър Туджаров-Шкумбата и Ансамбъл "Чинари" ще изнесат на 29 юни концерт на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.  Музикалната проява, подкрепена от Община Благоевград, започва от 19 часа.  Областният център на Пиринско е тринадесетият град, в който се организира..

публикувано на 28.06.17 в 14:39

Ваканционна програма “Активно лято” организира през юли Община Дупница

Заниманията ще се провеждат от 10 ч. в партерната зала на Общината. Предвидени са ателиета по приложни изкуства, фотография, театър и танци. Учениците ще посещават библиотеката, музея и пожарната.  В програмата се предвиждат още уъркшоп по китара и тренировки по волейбол и баскетбол в Спортната зала.  Родителите могат да записват децата си..

публикувано на 28.06.17 в 14:33