Превозвачите в Перник ще протестират утре

Снимка: архив

Насроченият за утре протест на превозвачите в Перник е подкрепен от Национално сдружение на автобусните превозвачи в България и Асоциация на индустриалния капитал в България. Своята подкрепа са заявили и други фирми от търговския бранш в Перник. В протестното шествие щe се включат и автобуси от Кюстендил, Ихтиман и София, очаква се потвърждение от още области от страната. 

Поводът за недоволството на бранша е, че ръководството на община Перник, в лицето на кмета Вяра Церовска и нейният екип, „се опитва силово да преразпредели автобусните линии в градския транспорт в полза на 2 приближени фирми - без процедура за концесия или обществена поръчка, без решение на Общинския съвет и е в противоречие със задължителните указания на областния управител за допустимите спешни мерки“, се посочва в писмо до гражданите и медиите от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. На този етап всички линии в града ще вървят по разписание. Организаторите на протеста искат прозрачно управление и равенство за всички фирми, в противен случай ще се обърнат към съда и прокуратурата, за да защитят правата си. 

Протестът започва в 11:00 ч., със сборен пункт спирка „Метал“. В събитието ще се включат 10 от общо 12-те фирми предоставящи транспортни услуги на територията на Перник. В подкрепа на своите колеги ще излязат и таксиметрови шофьори. В протестното шествие се очаква да се включат поне 20 автобуса и десетки служители и граждани. То ще премине през целия град по маршрут спирка „Метал“ – ул. „Благой Гебрев“ – ул. „Юрий Гагарин“ – Община Перник.


print Отпечатай
Вижте още

Перник ще бъде домакин на ХII международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

В конкурса него ще вземат участие 150 млади дарования от страната и чужбина. Конкурсът ще бъде открит тази вечер с тържествен концерт.  В концерта на откриването ще свирят победителите от миналогодишния конкурс, носители на наградата "Солист на Камерен оркестър "Орфей" и "Солист на духовия оркестър". Конкурсната програма започва утре...

публикувано на 28.04.17 в 14:52

Община Перник внедрява Общата рамка за оценка - CAF

Община Перник е сред 16-те администрации в страната, в които ще започне внедряването на Общата рамка за оценка - CAF. Проектът "Въвеждане на Общата рамка за оценка в администрациите" се реализира от Института по публична администрация с финансовата подкрепа на оперативната програма "Добро управление" и ще обхване общо 48 администрации до края..

публикувано на 28.04.17 в 14:50

Емил Гущеров е новият председател на Общинския съвет в Дупница

Емил Гущеров бе избран с таен вот на днешното заседание.  Бившият народен представител от ГЕРБ бе единственият кандидат за поста. За него гласуваха 19 души, а недействителните бюлетини бяха 13. Гущеров благодари на колегите си за доверието и обеща да работи за развитието на община Дупница. В заседанието днес участва и новият член на местния..

публикувано на 28.04.17 в 14:26

За пропуски при стопанисването на резервоари, каптажи и шахти в Община Кочериново алармират от Междуведомствена комисия

 Инспекции са установили пропуски при стопанисването на резервоари, каптажи и шахти на територията на Община Кочериново. Това съобщи пред журналисти Йордан Татарски, областен управител на Кюстендил.   Инспекциите се извършват от Междуведомствена комисия, в която влизат представители на Областната администрация, "ВиК" - дружеството,..

публикувано на 28.04.17 в 14:16

Областните администрации на Кюстендил и Монтана със споразумение за сътрудничество

Областните администрации на Кюстендил и Монтана сключиха рамково споразумение за сътрудничество. Това съобщи пред журналисти областният управител на Кюстендилска област Йордан Татарски. Споразумението цели двете администрации да се информират взаимно и да обсъждат съвместно свои инициативи за подобряване на работа си. Те..

публикувано на 28.04.17 в 14:03

Ученици от Благоевград избраха здравословния начин на живот

Днес бяха наградени участниците в Междуучилищния  конкурс  „Живей здравословно“, организиран от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Благоевград и Регионалната здравна инспекция-Благоевград. В надпреварата участваха деца на възраст между 10 и 18 години, които посредством изкуството и..

публикувано на 28.04.17 в 13:51

Млади таланти от Кюстендил с награди от Международен фестивал

28-те актьори от театралната школа към Обединен детски комплекс – Кюстендил с ръководител театралния педагог Ани Кръстева възхитиха журито и публиката в Националния дворец на децата с първото си участие в Международния фестивал и заслужено получиха наградите за своята игра. Школата участва с три постановки: „Мишките“ и..

публикувано на 28.04.17 в 12:32