Превозвачите в Перник ще протестират утре

Снимка: архив

Насроченият за утре протест на превозвачите в Перник е подкрепен от Национално сдружение на автобусните превозвачи в България и Асоциация на индустриалния капитал в България. Своята подкрепа са заявили и други фирми от търговския бранш в Перник. В протестното шествие щe се включат и автобуси от Кюстендил, Ихтиман и София, очаква се потвърждение от още области от страната. 

Поводът за недоволството на бранша е, че ръководството на община Перник, в лицето на кмета Вяра Церовска и нейният екип, „се опитва силово да преразпредели автобусните линии в градския транспорт в полза на 2 приближени фирми - без процедура за концесия или обществена поръчка, без решение на Общинския съвет и е в противоречие със задължителните указания на областния управител за допустимите спешни мерки“, се посочва в писмо до гражданите и медиите от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. На този етап всички линии в града ще вървят по разписание. Организаторите на протеста искат прозрачно управление и равенство за всички фирми, в противен случай ще се обърнат към съда и прокуратурата, за да защитят правата си. 

Протестът започва в 11:00 ч., със сборен пункт спирка „Метал“. В събитието ще се включат 10 от общо 12-те фирми предоставящи транспортни услуги на територията на Перник. В подкрепа на своите колеги ще излязат и таксиметрови шофьори. В протестното шествие се очаква да се включат поне 20 автобуса и десетки служители и граждани. То ще премине през целия град по маршрут спирка „Метал“ – ул. „Благой Гебрев“ – ул. „Юрий Гагарин“ – Община Перник.


Вижте още

Допълнителните мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ са завършени в срок

Това съобщиха от Пресцентъра на Община Благоевград. Същите бяха набелязани по време на извънредно заседание на Комисията по безопасност на движението, проведено миналата седмица, а кметът Камбитов определи краен срок за приключване – 18.12.2017 г. Изградени са два броя изкуствени неравности, на 30 метра от пешеходните пътеки, като между т...

публикувано на 18.12.17 в 14:44

Перничани имат възможност да платят данъците си без лихви до края на тази година

Това съобщи директорът на дирекция „Местни приходи и такси“ в Община Перник Ивета Боянова. „От следващата година задълженията им ще бъдат олихвени“, каза Боянова и призова всички, които дължат налози, да извършат своите плащания. Събираемостта от местни данъци и такси в община Перник е 82 процента, налице е ръст в събираемостта от данък..

публикувано на 18.12.17 в 14:37
Българка бере ягоди в парник в южна Испания

10% от активното население в курортната община Сапарева баня са били без работа в края на ноември

Данните са от Бюрото по труда в Дупница. Същото е нивото на безработица в Бобов дол. То остава високо, заради съкращенията в мините.  10% и от жителите на Бобошево са без работа.  В Рила на борсата са 9,3% от населението, в Кочериново и Дупница – около 7%. От днес са обявени 10 работни места за висшисти и над 150 за хора с по-ниско..

публикувано на 18.12.17 в 13:24

Ще се гледа мярката за неотклонение на инспектор Петър Китанов

За 15.30 ч. днес е насрочено делото в Районен съд – Благоевград, на което ще се гледа мярката за неотклонение на благоевградския полицейски инспектор Петър Китанов.   Обвинителният акт е внесен от прокурор Елица Калпачка. За съдия е определена Екатерина Николова.  В петък преди обед Петър Китанов бе задържан при съвместна операция на Районна..

публикувано на 18.12.17 в 12:48

От днес до края на зимния туристически сезон в Банско освен българските полицаи ще патрулират техни румънски и гръцки колеги

В курортния център бе подписано споразумение за опазване на обществения ред и сигурност в Банско през активния сезон.  „От българска страна са командировани на месец допълнително 40 полицаи“, съобщи директорът на ОД на МВР - Благоевград комисар Николай Хаджиев. Гръцките полицаи са 8, като са разпределени на 4 периода от по двайсет дни...

публикувано на 18.12.17 в 12:42

Над 100 ученици кандидатстват за стипендии от ЧЕЗ

Над 100 дванайсетокласници от 17 професионални гимназии се явиха на първи кръг в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Те отговаряха на онлайн тест от 60 въпроса в продължение на 45 минути на 15 декември. Резултатите ще бъдаг публикувани на сайта www.stipendiant.com до 22.12.2017 г. Тогава ще стане ясно и кои ученици продължават във втория..

публикувано на 18.12.17 в 11:58

Над 140 000 клиенти използват безплатните SMS услуги на ЧЕЗ ЕЛЕКТРО

Над 140 000 клиенти имат активна регистрация за безплатните sms услуги, предоставяни от „ЧЕЗ Електро България“ АД – известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката. От началото на тази година Дружеството изпрати близо 180 000 кратки съобщения, от които около 6% са за проверка на сметка, а с останалите 94%..

публикувано на 18.12.17 в 11:53