Вяра Церовска: Транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница

„Отказвам да подписвам продължаващи временни договори, които в практиката се оказват вечни, без провеждането на конкурс за транспорта в Перник, защото това не води до добро качество на услугата, а перничани – потребителите на транспортната услуга, не са доволни”. Това се казва в обръщение към перничани на кмета на Перник Вяра Церовска по повод предстоящия утре протест на превозвачите. По думите на кмета протестът на превозвачите е продиктуван от решението на администрацията да направи конкурс за нов, по-качествен и по-екологичен транспорт в Перник. „През тази година Община Перник ще направи за първи път от десетилетие конкурс за обществен превоз в Перник. Досега са се подписвали временни едногодишни договори, без конкурс, без конкуренция, без качество. На принципа мой човек - твой човек, транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница, а перничани бяха недоволни от услугата. Това не може да продължава вечно. Община Перник ще организира обществена поръчка, която ще бъде обявена до два месеца през настоящата 2017 г.“, заявява Церовска. По думите й битката била да има ли нови автобуси, качество и транспортен ред, или да си продължи старият хаос и липса на качество. Церовска заявява още, че е сигурна, че перничани ще подкрепят усилията на администрацията да обнови транспортния облик на града ни и е убедена, че поставени в конкуренция, чрез конкурс, транспортните фирми ще предложат по-доброто за перничани.


print Отпечатай
Вижте още

Над 100 жители на село Дрангово излязоха на протест поради недостига на питейна вода

Над 100 жители на село Дрангово, община Петрич, излязоха на протест поради недостига на питейна вода. Те изразиха недоволството си като блокираха за около час движението по пътя Кулата-Петрич. Полицейски екипи са на място, за да не се стигне до пътни инциденти. (Чуйте звуковия файл...)

публикувано на 21.01.17 в 12:16

Блокирани турски сноубордисти и скиор бяха спасени над Банско

Блокирани турски сноубордисти и скиор бяха спасени над Банско тази нощ от екип на Планинската спасителна служба в курортния град. Спасителната акция, проведена в местността „Ечемище“, е започнала към 17 часа и е приключила успешно в 1 часа след полунощ. Четиримата младежи са били извлечени от снега и клека и транспортирани до базата. Нямат..

публикувано на 21.01.17 в 11:29

Около 1200 сурвакари ще вземат участие в 14-ия Маскараден фестивал "Сурова Брезник"

След Радомир и Брезник ликува със Сурва. Около 1200 сурвакари ще вземат участие в 14-ия Маскараден фестивал "Сурова Брезник", който започва в 14 часа.  За поредна година шествието на сурвакарите ще премине през улиците на града. 30 групи от община Брезник и от общините Перник, Радомир, Земен и Ковачевци ще участват в дефилето. Сред пазителите..

публикувано на 21.01.17 в 09:32

Общински сурвакарски празник „Тайнството на Сурва” ще се проведе днес в Радомир

Общински сурвакарски празник „Тайнството на Сурва” ще се проведе днес в Радомир. Проявата е традиционна, тя се организира ежегодно и предшества Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”, провеждан в Перник в края на януари.

публикувано на 21.01.17 в 08:23

Бабинден ще бъде тържествено отпразнуван в Симитли

Бабинден ще бъде тържествено отпразнуван в Симитли, съобщиха от общинската управа. На тържествена церемония днес от 13.30 часа Община Симитли ще отличи "Бебе на годината" с плакет и награда. На празника, който ще събере бебетата, родили се през миналата година, техните майки, акушерките и лекарите от общината, ще бъде извършено традиционното за..

публикувано на 21.01.17 в 08:23

Кметът на Сапарева баня забрани движението на моторни шейни по пистите, вътрешната пътна мрежа и пешеходните алеи в Паничище

Забранява се движението на моторни шейни по пистите, вътрешната пътна мрежа и пешеходните алеи в с. Паничище. Това гласи заповед на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев, съобщиха от пресцентъра на общината. Освен моторни шейни, по посочените места се забранява и преминаването на четириколки. Движението на джипове в с...

публикувано на 20.01.17 в 17:31

Съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол прекратиха протеста си

След продължил шест часа протест и преговори приключи недоволството на съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол.  С помощта на омбудсмана Мая Манолова изпълнителният директор  на мините  Харалампи Златанов  стигна до споразумение с протестиращите и обеща да им изплати заплатите за ноември и декември на четири равни..

публикувано на 20.01.17 в 17:13