Вяра Церовска: Транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница

„Отказвам да подписвам продължаващи временни договори, които в практиката се оказват вечни, без провеждането на конкурс за транспорта в Перник, защото това не води до добро качество на услугата, а перничани – потребителите на транспортната услуга, не са доволни”. Това се казва в обръщение към перничани на кмета на Перник Вяра Церовска по повод предстоящия утре протест на превозвачите. По думите на кмета протестът на превозвачите е продиктуван от решението на администрацията да направи конкурс за нов, по-качествен и по-екологичен транспорт в Перник. „През тази година Община Перник ще направи за първи път от десетилетие конкурс за обществен превоз в Перник. Досега са се подписвали временни едногодишни договори, без конкурс, без конкуренция, без качество. На принципа мой човек - твой човек, транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница, а перничани бяха недоволни от услугата. Това не може да продължава вечно. Община Перник ще организира обществена поръчка, която ще бъде обявена до два месеца през настоящата 2017 г.“, заявява Церовска. По думите й битката била да има ли нови автобуси, качество и транспортен ред, или да си продължи старият хаос и липса на качество. Церовска заявява още, че е сигурна, че перничани ще подкрепят усилията на администрацията да обнови транспортния облик на града ни и е убедена, че поставени в конкуренция, чрез конкурс, транспортните фирми ще предложат по-доброто за перничани.


print Отпечатай
Вижте още

С ритуал по полагане на цветя Благоевград ще отбележи 141 г. от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето

С ритуал по полагане на цветя Община Благоевград и  благоевградската общественост ще отбележи 141 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето. Ритуалът ще започне от 11:00 часа днес пред бюст-паметника на революционера на едноименния площад.  Георги Измирлиев е роден на 21 април 1851г. в град Горна Джумая в семейството на Димитър Измирлиев и..

публикувано на 28.05.17 в 09:13

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в инспекцията на ремонтните дейности на пожарната в Благоевград

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева участва в инспекцията на ремонтните дейности на сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград. Проверка на обекта направи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, кметът на Благоевград Атанас..

публикувано на 27.05.17 в 17:32

Засега не се очаква блокада на ГКПП "Кулата"

На този етап не се очаква блокада на ГКПП „Кулата“ от страна на българските превозвачи. Това обяви днес по време на посещението си в района министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Припомняме, че превозвачите се заканиха да блокират границата с Гърция заради забавяне на влизане на българска територия на тежкотоварните автомобили от..

публикувано на 27.05.17 в 16:19

Деца и родители активно работят заедно в ателиетата на Детски панаир в Благоевград

Деца и родители заедно се забавляват в първия ден от най-обичаното събитие в Благоевград – Детски панаир. Инициативата се организира от Фондация Easy Art, с председател Станка Желева и Община Благоевград. Началото на двудневния панаир за деца бе поставено днес с пъстра музикално-танцова програма на площад „Македония”. Участие взеха талантите..

публикувано на 27.05.17 в 15:03

Благоевградски художници с изложба по повод 24 май

В Градската художествена галерия- Благоевград беше открита традиционната обща изложба.  Тя събира енергиите на 38 утвърдени и по млади автори, показващи в 75 творби, че Благоевград има една определено талантлива и различима група художници. Те знаят как да провокират въображението на публиката, да събудят сетивата и чрез търсеното жанрово..

публикувано на 27.05.17 в 08:37

Предстоящи събития - 27 май

Министър Валентин Радев ще бъде на работно посещение в Благоевградско. В областния център той ще посети сградата на пожарната, която в момента се реновира, и областната дирекция на МВР.  В Сандански ще бъде даден старт на ремонтните дейности на сградата на пожарната.  На ГКПП-Кулата министърът ще инспектира организацията на работа на..

публикувано на 27.05.17 в 08:35

В община Петрич отдадоха почит пред паметта на полковник Дрангов

Днес се навършиха 100 години от героичната смърт на полк. Борис Дрангов. Съхранената памет за един изключителен офицер, признанието и преклонението  пред неговия народополезен живот събра в петричкото  село Дрангово представители на държавни институции и местни власти, висши военни и много жители на селото и общината. Преди обед в местния..

публикувано на 26.05.17 в 17:04