Вяра Церовска: Транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница

„Отказвам да подписвам продължаващи временни договори, които в практиката се оказват вечни, без провеждането на конкурс за транспорта в Перник, защото това не води до добро качество на услугата, а перничани – потребителите на транспортната услуга, не са доволни”. Това се казва в обръщение към перничани на кмета на Перник Вяра Церовска по повод предстоящия утре протест на превозвачите. По думите на кмета протестът на превозвачите е продиктуван от решението на администрацията да направи конкурс за нов, по-качествен и по-екологичен транспорт в Перник. „През тази година Община Перник ще направи за първи път от десетилетие конкурс за обществен превоз в Перник. Досега са се подписвали временни едногодишни договори, без конкурс, без конкуренция, без качество. На принципа мой човек - твой човек, транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница, а перничани бяха недоволни от услугата. Това не може да продължава вечно. Община Перник ще организира обществена поръчка, която ще бъде обявена до два месеца през настоящата 2017 г.“, заявява Церовска. По думите й битката била да има ли нови автобуси, качество и транспортен ред, или да си продължи старият хаос и липса на качество. Церовска заявява още, че е сигурна, че перничани ще подкрепят усилията на администрацията да обнови транспортния облик на града ни и е убедена, че поставени в конкуренция, чрез конкурс, транспортните фирми ще предложат по-доброто за перничани.


Вижте още

Пролетно почистване организира Община Перник

Община Перник стартира традиционната си кампания за пролетно почистване на междублоковите пространства, тротоари и улични платна в населените места. Тази година тя ще се проведе на 28 април от 10 часа. Всички, които желаят да се включат в нея, могат да получат чували, ръкавици и маски в отдел „Екология” в сградата на Общината.  Кампанията е..

публикувано на 24.04.18 в 12:45

Младежка трудова борса се провежда в Перник

13 фирми от Перник, Радомир и София обявиха свободни работни места на провеждащата се днес Младежка трудова борса в Перник. Форумът се организира от местното Бюро по труда по проект "Готови за работа" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".  Посетителите имат възможност да се срещнат с представители на работодателите и да..

публикувано на 24.04.18 в 12:41

Омбудсманите на общините в България настояват за независимост на институцията "обществен посредник"

Законопроект за изменение на Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ е внесен вчера от обществените посредници на общините в България и националния омбудсман Мая Манолова, съобщи пред журналисти общинския омбудсман в Кюстендил Васил Иванов. Проектът за закон е изработен след обсъждане, направено съвместно с..

публикувано на 24.04.18 в 12:08

Пътуващо студио на БНТ2 запознава българите с работата на Европейския парламент

Мобилно студио на БНТ2  обикаля 24 населени места в областите Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Смолян, за да даде възможност на всички желаещи да се запознаят със структурата на Европейския парламент и начина на работа на депутатите от различни страни. В специално оборудвания за целта бус могат да се гледат видеоматериали за конкретни..

публикувано на 24.04.18 в 11:53

Деца ще изработват въстанически знамена в Регионалния исторически музей - Кюстендил

Регионалният исторически музей в Кюстендил организира поредна детска работилница на тема "Изработване на въстанически знамена", съобщиха от музея. Тя е посветена на Априлското въстание, избухнало на 20 април 1876 г. в Копривщица, и свързаните с него въстанически знамена, изразяващи желанието на българския народ за свобода и независимост,..

публикувано на 24.04.18 в 11:42

Община Дупница се подготвя за Майските празници на културата

С концерт на Маргарита Хранова и Орлин Горанов ще бъде открито 41-то издание на Майските празници на културата в Дупница.  Културният маратон започва на 18 май. Част от него традиционно ще бъдат Международният фолклорен фестивал “Мир на Балканите” и “Дупница Денс фест”. В афиша е и новата постановка на Общинския театър “Между тоя и оня свят”...

публикувано на 24.04.18 в 11:20

Етнографска сбирка ще експонира община Дупница в затворената от години къща музей на Станке Димитров-Марек

Намерението е на Историческия музей. Финансиране се търси по Програмата за трансгранично сътрудничество с Македония. Стойността му е от 100 000 до 500 000 евро, като съфинансиране не се изисква. Експозицията се нарича “Градски бит и облекло от началото на 20 век в Дупница”.  Част от експонатите бяха събрани чрез дарителска акция от..

публикувано на 24.04.18 в 11:19