Вяра Церовска: Транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница

„Отказвам да подписвам продължаващи временни договори, които в практиката се оказват вечни, без провеждането на конкурс за транспорта в Перник, защото това не води до добро качество на услугата, а перничани – потребителите на транспортната услуга, не са доволни”. Това се казва в обръщение към перничани на кмета на Перник Вяра Церовска по повод предстоящия утре протест на превозвачите. По думите на кмета протестът на превозвачите е продиктуван от решението на администрацията да направи конкурс за нов, по-качествен и по-екологичен транспорт в Перник. „През тази година Община Перник ще направи за първи път от десетилетие конкурс за обществен превоз в Перник. Досега са се подписвали временни едногодишни договори, без конкурс, без конкуренция, без качество. На принципа мой човек - твой човек, транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница, а перничани бяха недоволни от услугата. Това не може да продължава вечно. Община Перник ще организира обществена поръчка, която ще бъде обявена до два месеца през настоящата 2017 г.“, заявява Церовска. По думите й битката била да има ли нови автобуси, качество и транспортен ред, или да си продължи старият хаос и липса на качество. Церовска заявява още, че е сигурна, че перничани ще подкрепят усилията на администрацията да обнови транспортния облик на града ни и е убедена, че поставени в конкуренция, чрез конкурс, транспортните фирми ще предложат по-доброто за перничани.


print Отпечатай
Вижте още

Движението по пътя Симитли - Кресна е възстановено в двете ленти

Възстановено е движението в двете ленти по главен път Е-79, в участъка Симитли - Кресна, в района на Кресненското ханче- съобщават от АПИ.

публикувано на 22.07.17 в 17:11

Движението в района на Кресненското ханче се осъществява в една лента

   Движението по път I-1/Е79/ Симитли - Кресна в района на Кресненското ханче се осъществява в една лента, съобщават от АПИ. Ограничението е наложено поради пътнотранспортно произшествие. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна полиция", препоръчват от АПИ.

публикувано на 22.07.17 в 16:38

Високопланински клавирен концерт ще се състои днес на Черни връх във Витоша

Организаторите - кюстендилското читалище "Зора", Военно-историческата комисия и Съюза на възпитаниците на военното на Н.В. училище ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство, и кюстендилския клуб "Полк. Христо Стоянов", го посвещават на паметта на войниците и офицерите, загинали през Първата световна война. Това съобщи председателя на..

публикувано на 22.07.17 в 12:48
Даниела Савеклиева

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева се срещна с министъра на енергетиката във връзка с протестите на жители на две села от Благоевградска област

  Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева се срещна с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.  Срещата бе във връзка с протестите на жителите на селата Ново Лески и Мосомище срещу отдаването на техни територии на..

публикувано на 21.07.17 в 15:24

Изложба с творби от Международния пленер по живопис „Арт студио Рударци” бе открита в Перник

  Експозицията предшества юбилейното 20-то издание на пленера, който ще започне в началото на октомври и включва творби от всички проведени до момента 19 издания. Представени са общо 47 картини. Те са подредени в две изложбени зали- галериите „Любен Гайдаров” и „При кмета”. Автори на творбите са както местни художници, така и гостуващи творци..

публикувано на 21.07.17 в 14:10

Радомир става част от кампанията "Изпей "Обичам те" на български"

   Кампанията е в подкрепа на българския език в българската музика, а инициативата е на музикантите от рок-група „Хоризонт“. Националното турне с призив за повече родна поп и рок музика в ефира стартира миналата година с девет пилотни концерта. Кампанията продължава и тази година, а Радомир е поредният град, където ще спрат музикантите...

публикувано на 21.07.17 в 14:03

Жителите на хаджидимовското село Ново Лески организират мащабен протест срещу кариера за добив на подземни богатства

Този път те ще получат подкрепа и от съседните населени места - Хаджидимово, Копривлен и Мосомище. Изпратени са писма до областния управител на Благоевград, до депутатите от Пиринско, до министъра на енергетиката, до премиера.  "Очакваме подкрепа от всички държавни институции. Надяваме се, че няма да се стигне до подписване на концесионния..

публикувано на 21.07.17 в 13:48