Вяра Церовска: Транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница

„Отказвам да подписвам продължаващи временни договори, които в практиката се оказват вечни, без провеждането на конкурс за транспорта в Перник, защото това не води до добро качество на услугата, а перничани – потребителите на транспортната услуга, не са доволни”. Това се казва в обръщение към перничани на кмета на Перник Вяра Церовска по повод предстоящия утре протест на превозвачите. По думите на кмета протестът на превозвачите е продиктуван от решението на администрацията да направи конкурс за нов, по-качествен и по-екологичен транспорт в Перник. „През тази година Община Перник ще направи за първи път от десетилетие конкурс за обществен превоз в Перник. Досега са се подписвали временни едногодишни договори, без конкурс, без конкуренция, без качество. На принципа мой човек - твой човек, транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница, а перничани бяха недоволни от услугата. Това не може да продължава вечно. Община Перник ще организира обществена поръчка, която ще бъде обявена до два месеца през настоящата 2017 г.“, заявява Церовска. По думите й битката била да има ли нови автобуси, качество и транспортен ред, или да си продължи старият хаос и липса на качество. Церовска заявява още, че е сигурна, че перничани ще подкрепят усилията на администрацията да обнови транспортния облик на града ни и е убедена, че поставени в конкуренция, чрез конкурс, транспортните фирми ще предложат по-доброто за перничани.


print Отпечатай
Вижте още

Общински съвет – Банско прие програмата за развитие на читалищната дейност в община Банско

На провелото се редовно заседание на Общински съвет – Банско бе приета годишната програма за развитие на читалищната дейност в общината, която цели обединяване на усилията за развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, реализиращи културната идентичност на града и района, съобщиха от Пресцентъра на Община Банско...

публикувано на 27.02.17 в 15:12

Инспектиран е ремонтът на подлеза при спирка „Даскалово“

Кметът на Перник Вяра Церовска и нейният заместник инж. Владислав Караилиев инспектираха ремонта на подлеза при ж.п. спирка „Даскалово“. Преди повече от 35 години съоръжението е замразено. След изграждането на вътрешно-градската магистрала строителите оставили само носещи панели и го затрупали.  Строителите вече започнаха оформянето на..

публикувано на 27.02.17 в 13:59

Констатирана е голяма пукнатина в дългия тунел в Кресненското дефиле

Голяма надлъжна пукнатина в дългия тунел на Кресненското дефиле констатираха експерти, извършващи планирано обследване на съоръженията по главен път Е-79 и автомагистрала „Струма“.  По график до края на деня трябва да бъдат инспектирани шест тунела. Проверката започна в обратен на предварително обявения ред - от Кресненското дефиле...

публикувано на 27.02.17 в 13:54

118 електронни търга за продажба на дървесина са проведени в Югозападното държавно предприятие през 2016 г.

118 електронни търга за продажба на дървесина са проведени в Югозападното държавно предприятие през 2016 г. Закупени чрез онлайн наддаване и в условия на реална конкуренция са близо 15 200 кубически метра добита дървесина от временен склад. Процентът е минимален на фона на общото количество, което предприятието реализира на пазара, но това е..

публикувано на 27.02.17 в 13:31

Млади специалисти започнаха работа в община Сандански

Кметът на община Сандански Кирил Котев назначи трима млади специалисти на работа в общинска администрация. В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества.  Всички те в момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения. Програмата „Старт на..

публикувано на 27.02.17 в 13:24
Красимира Кацарска

Красимира Кацарска представя новата си книга с разкази и новели "Свечеряване"

На 27 февруари, от 18,15 часа в Зала "22-ри септември" в Благоевград Красимира Кацарска ще представи новата си книга с разкази и новели "Свечеряване". Тя е автор на 17 художествени, 8 литературоведски и на 41 методически книги. Носителка е на една международна и на десетки национални литературни награди. Красимира Кацарска е член на Съюза на българските..

публикувано на 27.02.17 в 13:20

Неутрализира е организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

Специализираната полицейска операция е проведена на 21 февруари на територията на София, Пловдив и Банско. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В нея са участвали служители на ГДБОП и колегите им от СДВР, Пловдив и Благоевград. В хода й е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се със сводничество и склоняване към проституция и..

публикувано на 27.02.17 в 13:06