Вяра Церовска: Транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница

„Отказвам да подписвам продължаващи временни договори, които в практиката се оказват вечни, без провеждането на конкурс за транспорта в Перник, защото това не води до добро качество на услугата, а перничани – потребителите на транспортната услуга, не са доволни”. Това се казва в обръщение към перничани на кмета на Перник Вяра Церовска по повод предстоящия утре протест на превозвачите. По думите на кмета протестът на превозвачите е продиктуван от решението на администрацията да направи конкурс за нов, по-качествен и по-екологичен транспорт в Перник. „През тази година Община Перник ще направи за първи път от десетилетие конкурс за обществен превоз в Перник. Досега са се подписвали временни едногодишни договори, без конкурс, без конкуренция, без качество. На принципа мой човек - твой човек, транспортната схема на Перник се е разрязвала като баница, а перничани бяха недоволни от услугата. Това не може да продължава вечно. Община Перник ще организира обществена поръчка, която ще бъде обявена до два месеца през настоящата 2017 г.“, заявява Церовска. По думите й битката била да има ли нови автобуси, качество и транспортен ред, или да си продължи старият хаос и липса на качество. Церовска заявява още, че е сигурна, че перничани ще подкрепят усилията на администрацията да обнови транспортния облик на града ни и е убедена, че поставени в конкуренция, чрез конкурс, транспортните фирми ще предложат по-доброто за перничани.


Вижте още

"В света на романтизма" - концерт на Камерна опера - Благоевград

На 23 ноември 2017г., от 18.00 часа Камерна опера - Благоевград ще представи концерта "В света на романтизма".  В програмата:  Роберт Шуман - Симфония №.5;  Джовани Ботезини - Дуо кончертанте за цигулка и контрабас;  Феликс Менделсон Бартолди - Симфония №10 за щрайх;  Роберт Шуман - Концерт за цигулка. За публиката на Благоевград в Градската..

публикувано на 21.11.17 в 11:35

Нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност са установили служители на РДПБЗН-Кюстендил при проверки в 20 високи жилищни сгради в областта

Служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил са извършили проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в 20 високи жилищни сгради, с височина от 28 м до 30 м, в Кюстендилска област. Това съобщиха от полицията в Кюстендил.  Почти навсякъде се били установени нарушения...

публикувано на 21.11.17 в 10:52

Център за спогодби и медиация ще бъде създаден към Окръжния и Районния съд в Перник

Център за спогодби и медиация ще бъде създаден към Окръжния и Районния съд в Перник, съобщи председателят на Районния съд Михаил Алексов. По този начин ще отговорим на изискванията на хората за по-бързо правосъдие, съответстващо на техните интереси , заяви Алексов.  Очаква се началото на следващата година центърът да започне да работи...

публикувано на 21.11.17 в 10:46

Днес Православната църква отбелязва празника Въведение Богородично

Днес Православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. С решение на Св. Синод на Българската православна църква от 1929 г. празникът се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска младеж. В интервю за Радио Благоевград благоевградският свещеник Стоян Бербатов информира за същността и значението на..

публикувано на 21.11.17 в 08:50

Предстоящи събития - 21 ноември 2017г.

Извънредна сесия ще проведе в Перник местният Общински съвет. Съветниците ще заседават по една единствена точка - откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените общинска, областна и републиканска транспортни схеми по обособени позиции". Областният..

публикувано на 21.11.17 в 08:23

На Кръгла маса дискутираха проектите за изменение на Плана за управление на НП „Пирин“ и за изменение и допълнение на концесионния договор за „Ски зона с център гр. Банско“

Кметът на Банско Георги Икономов взе участие в Кръгла маса на тема „Проект за изменение на Плана за управление на НП „Пирин“ и проект за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение и допълнение на концесионния договор за „Ски зона с център гр. Банско“, съобщиха от Пресцентъра на Община Банско. Срещата бе инициирана..

публикувано на 20.11.17 в 19:10

Ниските температури традиционно водят до ръст на сметките за ток, напомнят от ЧЕЗ

С понижаването на температурите в последните дни потреблението на електроенергия се повиши. Броят на домакинствата в България, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от Европейския съюз. Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението..

публикувано на 20.11.17 в 17:23