30-годишен радомирец е задържан за нанесен побой на негови работници

Инцидентът е станал вчера, в село Радибош. Жена на 53 години и двама мъже на 23 и 51 години от област Враца работели като гледачи на животни в селото. По предварителна информация тримата не си получили парите от собственика на фермата и решили да напуснат обекта. Тръгвайки си, били застигнати от фермера, който им нанесъл побой. В най-тежко състояние е по-възрастният мъж, който е със съмнение за черепно-мозъчна травма, другите двама са с охлузвания. По данни на фермера работниците извършили кражба от къщата му преди да си тръгнат. Причините и обстоятелствата около случая са в процес на установяване. Побойникът е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Образувано е досъдебно производство. 


print Отпечатай
Вижте още

ЮЗДП продължава диалога с бизнеса

Днес – 27 април, в 10.00 часа в сградата на ЮЗДП, в присъствието на медии, се проведе среща на ръководството с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми от Благоевградска област. Срещата беше инициирана от бизнеса, който със свое писмо от 25 април постави искания във връзка с провеждането на електронните търгове и дългосрочното..

публикувано на 27.04.17 в 14:03

100 000 лева заем отпуска местната управа в Дупница на общинската болница

Предложението ще бъде гласувано от Общинския съвет.  Парите са за покриване на най-неотложните стари задължения. Договорен е и банков кредит от 1 милион лева. Той ще бъде отпуснат на два транша - след месец и през февруари следващата година. Общият размер на дълговете на болницата е 1,2 милиона лева. Вече има решение общината да стане съдлъжник..

публикувано на 27.04.17 в 13:36

XXVI международна кръгла маса „РАЗРУШЕНИ СВЕТОВЕ – НОВИ СВЕТОВЕ“ в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград

Престижният форум е в рамките на Международния университетски семинар за балканистични проучвания и специализации „Проф. д.ф.н. Илия Конев“. Участници са над 70 учени освен от висшето училище в Благоевград, от СУ „Климент Охридски“, НБУ, АУБ, БАН, от историческия музей в Кюстендил и др.  Свои разработки презентират представители отуниверситетите в..

публикувано на 27.04.17 в 13:26

Сдружение на Югозападните общини с одобрен проект по програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020

Целта на проекта е да се приложи работеща и устойчива стратегия за социално-икономическо включване на маргинализирани групи, които имат по-ниски възможности да се възползват от обучения и обществена подкрепа.  СЮЗО, заедно с партньори от Словения, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Черна гора, ще работят за интеграция и включване на уязвими..

публикувано на 27.04.17 в 10:41

Отново спасяват сградата и имуществото на болницата в Петрич

С решения на общинските съветници от 2012 г. и 2013 г. МБАЛ „Рокфелер” в Петрич се възползва от възможността да изтегли два ипотечни кредита. Солидарен длъжник по кредитите на лечебното заведение, според решението стана Община Петрич. Ипотекирани по кредитите бяха част от сградния фонд на лечебното заведение , както и медицинската апаратура..

публикувано на 27.04.17 в 09:27

Продължава доугасяването на възникналия вчера голям пожар в производствено-складова база в село Марикостиново

И в момента продължава доугасяването на възникналия вчера около 17.30 часа голям пожар в производствено-складова база в село Марикостиново, намираща се непосредствено до главен път Е-79. Това съобщи Георги Пармаков - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. Вчера 7 екипа и общо 35 огнеборци..

публикувано на 27.04.17 в 08:21

Предстоящи събития - 27 април

Международният университетски семинар за балканистични изследвания и специализации организира XXVI Международна кръгла маса "РАЗРУШЕНИ СВЕТОВЕ... НОВИ СВЕТОВЕ". Форумът ще се проведе днес и утре в ЮЗУ „Неофит Рилски“-Благоевград. Общинският съвет в Перник ще заседава днес. В проекта за дневен ред на заседанието са включени 35 точки...

публикувано на 27.04.17 в 07:28