30-годишен радомирец е задържан за нанесен побой на негови работници

Инцидентът е станал вчера, в село Радибош. Жена на 53 години и двама мъже на 23 и 51 години от област Враца работели като гледачи на животни в селото. По предварителна информация тримата не си получили парите от собственика на фермата и решили да напуснат обекта. Тръгвайки си, били застигнати от фермера, който им нанесъл побой. В най-тежко състояние е по-възрастният мъж, който е със съмнение за черепно-мозъчна травма, другите двама са с охлузвания. По данни на фермера работниците извършили кражба от къщата му преди да си тръгнат. Причините и обстоятелствата около случая са в процес на установяване. Побойникът е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Образувано е досъдебно производство. 


print Отпечатай
Вижте още

Рекорден брой участници се очакват на тазгодишния Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” в Перник

По информация на общината за него за заявили участие 7000 души, от 118 маскарадни групи. 1260 от тях са деца.  Пернишкият фестивал ще събере повече участници отколкото карнавала в Рио де Жанейро, се похвалиха от общината. В дефилетата ще се включат около 10 групи, които досега не са участвали във фестивала. За първи път в Перник идват..

публикувано на 22.01.17 в 16:16

Социалистите в Перник гласуваха предложения за промени за новия устав на партията

Социалистите в Перник гласуваха предложения за промени за новия Устав на партията и за предизборната платформа за управление на левицата и утвърдиха номинации за кандидати за народни представители. Това стана на проведената днес общинска конференция на столетницата в Перник.  12 от утвърдените кандидатури са от партийната листа. Сред тях са..

публикувано на 22.01.17 в 14:34

В деня на родилната помощ в Банско отчитат ръст на раждаемостта

Дамите, дарили своите мъже с наследници през изминалата 2016 година, отпразнуваха Бабинден със стилен коктейл в Банско. Събитието бе организирано от ръководството на общината по случай Денят на родилната помощ. За доброто настроение на всички присъстващи, самодейците към читалище „Никола Вапцаров“ изнесоха богата празнична програма, а всяка..

публикувано на 22.01.17 в 11:10

Отчетна общинска конференция на БСП ще се проведе в Перник

Отчетна общинска конференция на БСП ще се проведе в Перник. В работата й ше участват 297 делегати.  Конференцията ще започне с доклад  на председателя на ОбС на БСП Кирил Леонов за работата на социалистите през отчетния период. Дневният ред включва обсъждане и гласуване на предложения за промени в новия Устав на партията, както и предложения за..

публикувано на 22.01.17 в 08:13

Звънци и хлопатари огласиха днес Пернишко

Седмица преди в Перник да бъде даден стартът на 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва”,в Радомир и Брезник се състояха ежегодните общински фестивали. В тях се изявиха както местните пазители на традицията, така и гостуващи групи от останалите общини в региона.  По традиция празникът „Тайнството на Сурва” в Радомир започна с..

публикувано на 21.01.17 в 19:05

Уникалното Бабино хоро се изви в Разлог за Деня на родилната помощ

188 бебета са родени в община Разлог през 2016 г. Броят на всички новородени през изминалата година от четирите общини-Разлог, Банско, Белица и Якоруда, които обслужва МБАЛ-Разлог, са 336.  На Бабинден екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог и д-р Радка Божикова- началник отделение, посрещнаха кмета на Община Разлог инж...

публикувано на 21.01.17 в 17:08

Отличиха с приза „Читател на годината 2016“ победителите в кампанията на евродепутата Мария Габриел и Столична библиотека

На тържествена церемония в Столична библиотека бяха връчени отличията на победителите в националната кампания „Читател на годината 2016“, която организираха за втора поредна година зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европарламента Мария Габриел и Столична библиотека с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация. Основният..

публикувано на 21.01.17 в 16:44