Каква е температурата в благоевградските училища в първия учебен ден след ваканцията – проверка на Радио Благоевград

При температури 19-20 градуса започна днес учебния процес в 8-мо СОУ „Арсени Кастенцев“ Благоевград. 

Около 5% са учениците, които отсъстват от училище. 

Температурата на въздуха в класните стаи в 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград е 18-19 градуса – показа проверка на репортер на Радио Благоевград. Репортажа на Елезабет Александрова, с участието на Мариана Митова, директор на 11-то ОУ "Христо Ботев", можете да чуете в звуковия файл.   


print Отпечатай
Вижте още

Големите градове на Югозападна България се присъединяват към глобалната инициатива „Часът на земята“

Община Благоевград отново подкрепя глобалната инициатива „Часът на земята“ и за пореден път се включва в нея. Днес от 20:30 часа ще бъдат загасени светлините на административни сгради и културни институции в града. Мотото на инициативата тази година е „Загаси светлините, отвори очи за планетата“.  Платформата се стреми към по-светло бъдеще за..

публикувано на 25.03.17 в 07:44

Верка Ангелска получи приза "Жена на годината на Благоевград" за 2017г.

На вълнуваща церемония в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, в навечерието на Благовещение, бяха наградени десетте жени, номинирани в конкурса "Жена на годината на Благоевград" за 2017г.  Статуетката "Утро" и приза "Жена на годината на Благоевград" за 2017г. спечели Верка Ангелска - дългогодишна организаторка в Младежкия дом в Благоевград...

публикувано на 24.03.17 в 19:54

Община Благоевград отново с поглед към екоиновациите

Oдобрен e проект с наименование „Green Crew - Зелена заетост при управление на биоразградими отпадъци” по Приоритетна ос 4 „Социално включване в трансграничната зона”, по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България“ 2014-2020 г. Целта на проекта е да се насърчи социалното включване, борбата с бедността и..

публикувано на 24.03.17 в 19:41

Кюстендилецът Теодор Ушев е предложен от кмета на община Кюстендил Петър Паунов за званието "почетен гражданин"

Докладната ще бъде разгледана на сесия на Общински съвет на 31 март, съобщи на пресконференция заместник-председателя на ОбС Ангел Ангелов. Ушев беше номиниран за "Оскар" с канадската продукция "Сляпата Вайша" по книгата на Георги Господинов. Филмът се класира в категорията късометражен анимационен филм. Общо 25 докладни записки са включени в..

публикувано на 24.03.17 в 19:40

Кметът Камбитов обсъди идеи за развитието на Благоевград с директора на Европейската ЖП асоциация Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе работна среща с Генералния директор на Асоциацията на европейската железопътна индустрия (UNIFE) Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков.  Тримата обсъдиха стратегически въпроси за развитието на Благоевград. Акцент бе поставен върху изграждането на мултимодален логистичен център, част от..

публикувано на 24.03.17 в 18:44

Девет Държавни горски стопанства ще съдействат с транспорт в деня на изборите

Югозападното държавно предприятие ще подпомогне нормалното протичане на изборите за Народно събрание на 26 март, като предостави автомобили на общини и Районни полицейски управления. Решение за това е взето след отправено искане до 9 държавни горски стопанства за съдействие с транспортни средства в деня на изборите.

публикувано на 24.03.17 в 17:29

Земеделци от Югозападна България протестираха на Главен път Е-79 при село Железница

  „Животновъди и земеделци, обединени сме силни и нямаме политически цвят“, под това мото премина днешния протест на земеделските производителите от цяла Югозападна България, които блокираха за около 10-тина минути Главен път е-79, на разклона при село Железница, в община Симитли. С протестните си действия, те изразиха за пореден път..

публикувано на 24.03.17 в 17:18