Каква е температурата в благоевградските училища в първия учебен ден след ваканцията – проверка на Радио Благоевград

При температури 19-20 градуса започна днес учебния процес в 8-мо СОУ „Арсени Кастенцев“ Благоевград. 

Около 5% са учениците, които отсъстват от училище. 

Температурата на въздуха в класните стаи в 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград е 18-19 градуса – показа проверка на репортер на Радио Благоевград. Репортажа на Елезабет Александрова, с участието на Мариана Митова, директор на 11-то ОУ "Христо Ботев", можете да чуете в звуковия файл.   


Вижте още

Граждани са станали жертва на измама от хора, представящи се за членове на Съюза на глухонемите

  В ОД на МВР – Перник е получена информация, че граждани са станали жертва на измама от хора, представящи се за членове на Съюза на глухонемите, съобщи регионалният говорител на полицията Венцислав Алексов.  Измамниците най- често обикаляли хипермаркетите, представяли се за глухонеми и предлагали бланка за дарение на парични средства, на..

публикувано на 23.08.17 в 18:16

ЮЗДП издаде брошура за съхранението на иглолистните гори

Югозападното държавно предприятие отпечата брошура със заглавие: „Съхненето на изкуствените иглолистни гори, предотвратимо природно бедствие”. Изданието е разработено съвместно с Лесозащитна станция - София и е насочено към широк кръг заинтересовани страни. То съдържа актуална и полезна информация за въздействието на различните видове корояди..

публикувано на 23.08.17 в 16:20

Над 98 процента от площите с пшеница в пернишко са ожънати

Средният добив за региона към момента е 359 кг/ дка срещу 330 кг миналото лято.  Най- висок – 400 кг /дка е добивът на стопаните в радомирско. В Брезник, където жътвата е приключила на 100 процента са добити 380 кг/дка. Както миналата година и сега най- нисък е добивът в община Перник- 220 кг/дка. Общо 148 328 дка в региона са засети с..

публикувано на 23.08.17 в 16:14
Петър Кичашки

Петър Кичашки: Всеки, който се чувства дискриминиран може да се обърне към Комисията за защита от дискриминация

" Всеки, който се чувства дискриминиран може да се обърне към Комисията за защита от дискриминация. Имаме представителства в почти всички областни градове в страната ", каза в предаването "Днес" на Радио Благоевград Петър Кичашки, член на комисията. Комисията за защита от дискриминация   има правомощията да разглежда и решава случаи на..

публикувано на 23.08.17 в 14:59
Янка Такева

Янка Такева: Осигурени са средствата за работната заплата в бюджета за 2018 година

Осигурени са средствата за работната заплата в бюджета за 2018 година, каза в предаването "Днес" на Радио Благоевград председателят на синдиката на учителите Янка Такева.  Тя коментира увеличението на заплатите на учителите  в  училищата и детските градини  от 1 септември с 15%. За целта правителството гласува отпускането на 80 млн. лева...

публикувано на 23.08.17 в 14:53

Близо 5 милиона лева са приходите от местни данъци и такси в община Дупница до края на юли

Данните са от отчета за изпълнение на общинския бюджет. Почти 1 милион лева са постъпили от данък превозни средства.  Приходът от наеми и услуги е 850 000 лева. Патентният данък, включително и този за таксиметров превоз, е донесъл на общината 102 400 лева.   Най-много са постъпленията в хазната от такса битови отпадъци. За нея дупничани..

публикувано на 23.08.17 в 14:38

Директорът на ГД ППБЗН Николай Николов и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откриха първата в страната санирана сграда на пожарна служба

 Днес в Благоевград бе открита санираната сграда на пожарната по проект “Въвеждане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на дос тъп на хора в неравностойно положение“. На откриването присъстваха директорът на Главна дирекция противопожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, Анжелина Тотева, началник на..

публикувано на 23.08.17 в 13:37