Каква е температурата в благоевградските училища в първия учебен ден след ваканцията – проверка на Радио Благоевград

При температури 19-20 градуса започна днес учебния процес в 8-мо СОУ „Арсени Кастенцев“ Благоевград. 

Около 5% са учениците, които отсъстват от училище. 

Температурата на въздуха в класните стаи в 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград е 18-19 градуса – показа проверка на репортер на Радио Благоевград. Репортажа на Елезабет Александрова, с участието на Мариана Митова, директор на 11-то ОУ "Христо Ботев", можете да чуете в звуковия файл.   


print Отпечатай
Вижте още

Двама данъчни служители са задържани в офиса на НАП в Разлог

Двама данъчни служители са задържани в офиса на НАП в Разлог, съобщиха от пресцентъра на НАП. По предварителна информация те са подготвяли акт на фирма и са повикали в офиса на службата представители на дружеството за повече информация. Минути след като хората излезли, в канцеларията се появили полицаи, които задържали данъчните. Директорът..

публикувано на 28.02.17 в 18:31

Ученици от град Сандански изработиха две еднометрови мартеници

Ден, преди настъпването на 1 март – Баба Марта, ученици от I ОУ „Климент Охридски“, II ОУ „Христо Смирненски“,  III ОУ „Христо Ботев“ и IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“ изработиха собственоръчно две големи еднометрови мартеници, които ще бъдат поставени на пл. „България“ и в сградата на община Сандански. Работилничката, която бе организирана от..

публикувано на 28.02.17 в 18:19

Разкриваемостта на престъпленията, извършени на територията на ОДМВР - Кюстендил през миналата година, е увеличена с 13,19 процента

  Коефициентът на разкриваемост за регистрираните през годината криминални престъпления за областта е 45 процента. Най-висок сред регистрираните през годината престъпления е този на разкритите престъпления по линия "Наркотици" /76,54 процента/. Над 50 на сто от регистрираните престъпления са тези срещу собствеността. Като извършители на..

публикувано на 28.02.17 в 16:24

Още три блока в Петрич ще бъдат санирани до края на летния сезон

В резултат на масираната разяснителна кампания и посещението на служители на Общината на място в жилищните блокове за една календарна година в Петрич има регистрирани нови 24 сдружения по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това означава, че блоковете в най-големия квартал „Самуил” почти на 100% са..

публикувано на 28.02.17 в 16:03

Акт на вандализъм, извършен върху паметника на българските опълченци в Болград, Украйна

Това съобщиха наши сънародници там. Паметникът на българските опълченци там е осъмнал, залят с боя и с изписани надписи.  В Болград има три символа на българщината - това са Спасо-Преображенската катедрала - духовен символ на вярата, Болградската гимназия "Г.С. Раковски" - символ на българската просвета и Мемориала на българските опълченци -..

публикувано на 28.02.17 в 14:41

Ученици и учители от Латвия, Литва, Кипър, Полша и Турция гостуваха на кмета Перник Вяра Церовска

Ученици и учители от Латвия, Литва, Кипър, Полша и Турция гостуваха в кабинета на кмета на Община Перник Вяра Церовска. Посещението на младите хора е в рамите на проекта „Еразъм +“, в който участва и пернишкото училище СУ „Д-р Петър Берон“. Групата включва 26 ученици и 13 учители. Учениците са на възраст от 14 до 18 години, а посещението им е..

публикувано на 28.02.17 в 13:53

Акция „Мартеница“ организират за поредна година младите червенокръстци от Благоевград

  На изработените от доброволците мартеници няма цена. Всеки може да пусне в „кутията на добротворството“ определена от него сума. Набраните  средства  постъпват във Фонд „Милосърдие“, след което ще бъдат насочени към  благотворителна кауза.  Щандът на младите червенокръстци се намира на търговската улица в областния център всеки ден от..

публикувано на 28.02.17 в 13:47