Каква е температурата в благоевградските училища в първия учебен ден след ваканцията – проверка на Радио Благоевград

При температури 19-20 градуса започна днес учебния процес в 8-мо СОУ „Арсени Кастенцев“ Благоевград. 

Около 5% са учениците, които отсъстват от училище. 

Температурата на въздуха в класните стаи в 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград е 18-19 градуса – показа проверка на репортер на Радио Благоевград. Репортажа на Елезабет Александрова, с участието на Мариана Митова, директор на 11-то ОУ "Христо Ботев", можете да чуете в звуковия файл.   


Вижте още

Сандански и Банско са сред призьорите за годишните награди на Министерството на туризма за 2017 година

Сандански и Банско са сред призьорите за годишните награди на Министерството на туризма за 2017 година, съобщиха от пресцентъра на министерството.  В категорията „Туристическа дестинация“ община Сандански е номер едно с 32 процента в остра надпревара с Велико Търново с 31 на сто, а в категорията „Планинска община“ - Банско е на първо място с 53..

публикувано на 11.12.17 в 11:19

Традиционната студентска изложба в Арт салона на Радио Благоевград ще бъде с благотворителна цел

Традиционната студентска изложба  в Арт салона на Радио Благоевград, тази година ще има благотворителна цел - в помощ на Невсе Арнаут, студентка в Югозападния университет. Изложбата ще бъде открита дни след студентския празник - на 12 декември, вторник, в 17.30 часа.  Ще бъдат представени  различни видове изобразително изкуство - живопис, графика,..

публикувано на 11.12.17 в 10:45

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за белодробни болести в Перник

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за белодробни болести в Перник, съобщиха от здравното заведение. Инициативата е в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България.  В рамките на кампанията, от днес до 15 декември пациентите ще могат да се прегледат безплатно в лечебното..

публикувано на 11.12.17 в 09:58

Община Разлог проведе кампания по събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове

Община Разлог проведе кампания по събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове.  Жителите на Разлог и населените места имаха възможността да изхвърлят опасните битови отпадъци от домовете и офисите си в осигурените от Община Разлог мобилни събирателни пунктове. На пунктовете освен предаване на отпадъците, жителите..

публикувано на 11.12.17 в 09:26

Предстоящи събития - 11.12.2017г.

С цел осигуряване на прозрачност за проектите на решения на Министерски съвет за Национален парк „Пирин" и „Ски зона Банско", Министерство на околната среда и водите организира кръгла маса с участието на всички заинтересовани страни. Събитието ще се състои в понеделник, 11 декември, от 14.00 часа в сградата на ведомството. Биг..

публикувано на 11.12.17 в 08:16

Театър за бебета ще бъде представен за първи път в Благоевград

Театър за бебета ще бъде представен за първи път в Благоевград. С постановката „Ту тук, ту там“ най-малките зрители и техните родители ще имат възможност да бъдат част от Коледната програма на община Благоевград.  Представлението ще бъде на 12 декември /вторник/ от 16:30 часа и на 13 декември /сряда/ от 11:00 часа.  „Ту тук, ту там“ е..

публикувано на 10.12.17 в 08:51

И читалището влезе в ЮНЕСКО

Нямащата световен аналог българска културна институция Народно читалище влезе в листата на ЮНЕСКО, съобщи фолклористът и публицист Димитър Тренчев. Той уточни, че номинацията на българското читалище е била утвърдена на приключващата днес в Южна Корея последна за 2017-та година сесия на Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО...

публикувано на 09.12.17 в 18:19