Каква е температурата в благоевградските училища в първия учебен ден след ваканцията – проверка на Радио Благоевград

При температури 19-20 градуса започна днес учебния процес в 8-мо СОУ „Арсени Кастенцев“ Благоевград. 

Около 5% са учениците, които отсъстват от училище. 

Температурата на въздуха в класните стаи в 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград е 18-19 градуса – показа проверка на репортер на Радио Благоевград. Репортажа на Елезабет Александрова, с участието на Мариана Митова, директор на 11-то ОУ "Христо Ботев", можете да чуете в звуковия файл.   


Вижте още

Банско – на прага на лятото с още по-силна фестивална програма

   Тази година палитрата от фестивали е увеличена с два нови формата – Така броят им нарасна на внушителните осем събития. „След броени дни започваме с първото издание на фестивала за народно творчество „Фолклорна магия”. Именно Банско със своя запазен Възрожденски дух, със своите силни традиции във фолклора, с автентичната си кухня, говор и..

публикувано на 25.06.18 в 09:10

В Благоевград представят условията за кандидатстване по Националния иновационен фонд

Днес в Благоевград ще се проведе информационно събитие в рамките на Девета конкурсна сесия на Националния иновационен Фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“ с общ бюджет до 5 млн. лв.   Събитието е от 10:45 ч. в зала „22..

публикувано на 25.06.18 в 08:20

Предстоящи събития - 25.06.2018г.

В Благоевград ще се проведе информационно събитие в рамките на Девета конкурсна сесия на Националния иновационен Фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания“ с общ бюджет до 5 млн. лв. Събитието е от 10:45 ч. в зала „22 Септември“...

публикувано на 25.06.18 в 08:17

20 000 публика и световни звезди на "Francofolies. Благоевград" 2018

20 000 хиляди души посетиха парк „Македония“, за да чуят и видят любимите си изпълнители, гости на тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Благоевград“. Жители и гости на Благоевград станаха свидетели на единствения по рода си мащабен концерт на Балканите. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов се качи на сцената, за да..

публикувано на 24.06.18 в 14:28

Село Делчево - домакин на фестивала "Еньовденски тайнства"

Село Делчево за поредна година беше домакин на традиционния летен фестивал „Еньовденски тайнства”. Празникът започна още снощи. Организатор на фестивала е община Гоце Делчев. Невероятен празник! Много мистицизъм, много магнетизъм! Самото село Делчево е на такова място, което ни дава тази нагласа. Тенденцията е такава, че всяка година..

публикувано на 24.06.18 в 13:45

Фолклорен фестивал на Еньовден в Перник

Регионален фолклорен фестивал на любителското творчество на възрастните хора се провежда в Перник. Над 300 самодейци от читалища и пенсионерски клубове в Югозападна България огласиха с песните си изпъстрените с билката еньовче поляни в местността „Ладовица”. „ Народните обичаи и фолклорът са част от културно-историческото и обществено..

публикувано на 24.06.18 в 12:36

Църквата отбелязва рождението на св. Йоан Кръстител

Църквата почита днес църковния празник Рождение на св. Йоан Кръстител, наричан от народа Еньовден. Заченат с Божията намеса, св. Йоан, наречен Кръстител или Предтеча, се ражда няколко години преди Исус Христос, за да прокара пътя на неговото учение сред юдейския народ. Той първи започва покръстването на юдеите във водите на река Йордан. Рождението на..

публикувано на 24.06.18 в 09:20