Каква е температурата в благоевградските училища в първия учебен ден след ваканцията – проверка на Радио Благоевград

При температури 19-20 градуса започна днес учебния процес в 8-мо СОУ „Арсени Кастенцев“ Благоевград. 

Около 5% са учениците, които отсъстват от училище. 

Температурата на въздуха в класните стаи в 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград е 18-19 градуса – показа проверка на репортер на Радио Благоевград. Репортажа на Елезабет Александрова, с участието на Мариана Митова, директор на 11-то ОУ "Христо Ботев", можете да чуете в звуковия файл.   


print Отпечатай
Вижте още

Над 100 жители на село Дрангово излязоха на протест поради недостига на питейна вода

Над 100 жители на село Дрангово, община Петрич, излязоха на протест поради недостига на питейна вода. Те изразиха недоволството си като блокираха за около час движението по пътя Кулата-Петрич. Полицейски екипи са на място, за да не се стигне до пътни инциденти. Според управителят на ВиК-Петрич Илиян Ушев, който също е на мястото на..

публикувано на 21.01.17 в 12:16

Блокирани турски сноубордисти и скиор бяха спасени над Банско

Блокирани турски сноубордисти и скиор бяха спасени над Банско тази нощ от екип на Планинската спасителна служба в курортния град. Спасителната акция, проведена в местността „Ечемище“, е започнала към 17 часа и е приключила успешно в 1 часа след полунощ. Четиримата младежи са били извлечени от снега и клека и транспортирани до базата. Нямат..

публикувано на 21.01.17 в 11:29

Около 1200 сурвакари ще вземат участие в 14-ия Маскараден фестивал "Сурова Брезник"

След Радомир и Брезник ликува със Сурва. Около 1200 сурвакари ще вземат участие в 14-ия Маскараден фестивал "Сурова Брезник", който започва в 14 часа.  За поредна година шествието на сурвакарите ще премине през улиците на града. 30 групи от община Брезник и от общините Перник, Радомир, Земен и Ковачевци ще участват в дефилето. Сред пазителите..

публикувано на 21.01.17 в 09:32

Общински сурвакарски празник „Тайнството на Сурва” ще се проведе днес в Радомир

Общински сурвакарски празник „Тайнството на Сурва” ще се проведе днес в Радомир. Проявата е традиционна, тя се организира ежегодно и предшества Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”, провеждан в Перник в края на януари.

публикувано на 21.01.17 в 08:23

Бабинден ще бъде тържествено отпразнуван в Симитли

Бабинден ще бъде тържествено отпразнуван в Симитли, съобщиха от общинската управа. На тържествена церемония днес от 13.30 часа Община Симитли ще отличи "Бебе на годината" с плакет и награда. На празника, който ще събере бебетата, родили се през миналата година, техните майки, акушерките и лекарите от общината, ще бъде извършено традиционното за..

публикувано на 21.01.17 в 08:23

Кметът на Сапарева баня забрани движението на моторни шейни по пистите, вътрешната пътна мрежа и пешеходните алеи в Паничище

Забранява се движението на моторни шейни по пистите, вътрешната пътна мрежа и пешеходните алеи в с. Паничище. Това гласи заповед на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев, съобщиха от пресцентъра на общината. Освен моторни шейни, по посочените места се забранява и преминаването на четириколки. Движението на джипове в с...

публикувано на 20.01.17 в 17:31

Съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол прекратиха протеста си

След продължил шест часа протест и преговори приключи недоволството на съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол.  С помощта на омбудсмана Мая Манолова изпълнителният директор  на мините  Харалампи Златанов  стигна до споразумение с протестиращите и обеща да им изплати заплатите за ноември и декември на четири равни..

публикувано на 20.01.17 в 17:13