Радио Благоевград е партньор на честването на Световния ден на водата

Под мотото „Да намалим замърсяването на водата, да подобрим нейното качество и да я ползваме по-пестеливо“, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ ще отпразнува Световния ден на водата, петнадесетгодишния юбилей от създаването си, както и професионалния празник на служителите си. Радио Благоевград е партньор на събитието, което ще бъде на 22 март от 14:00 ч. на входа на парк „Свети Врач“ в  град Сандански.

Програмата в Световния ден на водата в Сандански ще включва занимателни игри и забавления,  насочени към подрастващите. Целта на празника е да се ангажира вниманието на децата, да се провокира тяхната любознателност и не на последно място да се активира  у тях истинска загриженост към пестенето на водата.

Организаторите канят всички, които желаят, да се присъединят към празника и да заповядат в 13.30 часа на входа на парк „Свети Врач“ в  град Сандански, където заедно с учениците от основните училища в града, както и с гостите ще се проведе музикалният  фестивал "Воден свят",  различни образователни занимания и игри.  С играта „Една рибка разказва как да пестим  водата“ децата ще представят изготвените от тях  наръчници за пестене на вода.print Отпечатай
Вижте още

"Думи и образи" 2 в Арт салона на Радио Благоевград

За втора поредна година Радио Благоевград е домакин на празника „Думи и образи”, който среща изобразително изкуство и литература, превръща се в мост между поколения.  В Арт салона свои произведения представят трима млади автори  Антонина Георгиева ,  Пеньо Иванов  и  Алекс Николов , а представителите на по-зрялото поколения, които участват в..

публикувано на 15.05.17 в 13:59
Христо Мухтанов

Премиери на книги и литературно четене и тази година са част от празника „Думи и образи” в Радио Благоевград

За втора поредна година в Радио Благоевград  празникът „Думи и образи” среща изобразително изкуство и литература, превръща се в мост между поколения. След като  в 18:30 на 12 май, петък, в Артсалона на Радио Благоевград трима млади автори - Антонина Георгиева, Пеньо Иванов и Алекс Николов - представят творбите от съвместната си изложба, празникът..

публикувано на 10.05.17 в 14:19

С откриването на изложба ще започне и тази година празникът „Думи и образи” в Радио Благоевград

За втора поредна година Радио Благоевград е домакин на празника „Думи и образи”, който среща изобразително изкуство и литература, превръща се в мост между поколения. Трима млади автори - Антонина Георгиева , Пеньо Иванов и Алекс Николов - ще представят по пет свои творби в съвместна изложба, разговаряща с пет произведения на Огнян Георгиев ,..

публикувано на 10.05.17 в 14:17

Радио Благоевград стартира кампания за обмен на книги "Сподели книга!"

От Деня на радиото и телевизията - 7 май - Радио Благоевград в партньорство с БНТ2-Благоевград стартират кампания в подкрепа на четенето под надслов "Сподели книга!".  Кампанията предвижда възможност на всеки да донесе книга в "отворена библиотека", разположена във фоайето на Радио-телевизионния център, както и възможност на всеки да вземе за четене от..

публикувано на 04.05.17 в 15:36

На тържествена церемония бяха наградени победителите в конкурса „Звезди в Радиото", 2017

Над 30 деца, участвали в седмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ бяха наградени на тържествена церемония в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът се проведе в началото на месец април. Той се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“ –..

публикувано на 03.05.17 в 12:11

На тържествена церемония и гала-концерт, победителите в VII-мия конкурс "Звезди в Радиото" ще получат своите награди

На 28 април, петък, от 18,00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на тържествена церемония ще бъдат наградени над 30 деца, участвали в седмото издание на конкурса за млади талавнти „Звезди в Радиото“. Конкурсът се проведе в началото на месец април. Той се организира за седма поредна година от Радио Благоевград и Националната..

публикувано на 24.04.17 в 14:02

Радио Благоевград е съорганизатор на откриването на Мото сезон 2017-та

Официалното откриване на Мото сезон 2017-та в Югозапада е на 30 април (неделя). Организатор е "Никомотор" в партньорство с Радио Благоевград. В последния ден на април, от 10,30 часа на полигона край Благоевград стотици мотористи от цяла Югозападна България ще поставят официално началото на новия Мото сезон.  В 11.00 часа започва мотообиколка на..

публикувано на 20.04.17 в 16:37