В Кюстендил възстановиха къщичка за книги, счупена от вандали

Членовете на кюстендилско сдружение възстановиха счупената преди няколко месеца от вандали къщичка за книги, намираща се в градинката пред сградата на община Кюстендил. 

"Положихме усилия да ремонтираме къщичката за празника "Кюстендилска пролет", за да провокираме съгражданите и гостите на града ни да четат. Всеки, който има желание, може да седне и почете, след което да върне книгата в къщичката. Така книгите ще са достъпни за голям кръг от хора." - каза председателят на сдружението Огнян Атанасов. Преди две години доброволци и членове на сдружението поставиха началото на инициативата "Улична библиотека" с монтиране на къщички за книги на открито. В градинката пред общината беше монтирана първата къщичка за книги, която е изработена от доброволци към сдружението. По-късно беше монтирана и още една. "С възстановяването на къщичката искаме да покажем, че въпреки всичко ще продължим инициативата." - коментира Атанасов. 


print Отпечатай
Вижте още

Благоевград отбелязва Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов поздрави жители и гости на града по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянска писменост. С тържествено слово на площад „Георги Измирлиев“ Атанас Камбитов отдаде почит към делото на Светите братя Кирил и Методий и техните последователи. Това е дело, променило духовната история не само..

публикувано на 24.05.17 в 18:34

Празникът на Светите братя Кирил и Методий честван тържествено в Банско

С тържествен концерт, изнасяне на знамената на училищата и хиляди усмивки, бе отбелязан в Банско 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. За да празнуват заедно Деня на Светите братя Кирил и Методий, на централния площад в планинския град се събраха ученици, учители, просветни и културни дейци, както и..

публикувано на 24.05.17 в 17:30

Катастрофа затвори Кресненското дефиле

Тежка катастрофа между лек автомобил и румънски ТИР стана този следобед в Кресненското дефиле. При катастрофата са пострадали двама души – мъж и жена.  По първоначални данни лекият автомобил е изпреварвал и се е ударил в насрещно движещия се товарен автомобил.  Движението беше спряно изцяло, за да могат екипи на пожарната и полицаи да срежат..

публикувано на 24.05.17 в 16:18

Парад на книгата по случай 24 май в Перник

Деца и учители дефилираха в Перник с любимите си книги в ръце. Парадът на книгата, в който участваха 23 представителни блока на ученици от всички училища на територията на Община Перник, се провежда за втора година и бе един от акцентите в тържествата, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието се..

публикувано на 24.05.17 в 14:45

С редица прояви Разлог отбелязва 24 май

В Разлог празникът започна с тържества по учебните заведения, след което учители и ученици се отправиха на шествие до центъра на града, предвождано от духовия оркестър към читалището. Кметът на общината инж. Красимир Герчев поздрави гражданите и гостите на Разлог по случай 24 май. Кметът на Разлог по традиция награди спортисти от юношески..

публикувано на 24.05.17 в 14:39

Изложба „Генезисът на един творец“ в Обединен детски комплекс - Перник

„Генезисът на един творец” е мотото на изложбата, която отвори врати в Обединения детски комплекс в Перник. Автори на експозицията са младата художничка Ивайла Бързачка и голямото име на българската живопис Валентин Топалов. На откриването й присъстваха кметът на Общината Вяра Церовска и нейният заместник по култура и образование Севделина..

публикувано на 24.05.17 в 14:21

Галерията в Кюстендил отбелязва днес 58-та годишнина от своето създаване

Галерията в Кюстендил отбелязва днес 58-та годишнина от своето създаване. Празникът беше отбелязан с откриване на ретроспективна изложба на Любен Диманов. Изложбата ще продължи един месец. Всички творби, които включва експозицията са правени в различни периоди. Много от тях са сътворени и във Франция. Най-мащабните творби, които показва в..

публикувано на 24.05.17 в 13:09