Десет жени от село Шишковци гостуваха на кулинарния фестивал в Пробищип, Македония - "Зелника на баба"

Майсторки на зелници от кюстендилското село Шишковци, община Кюстендил  гостуваха на традиционното кулинарно събитие в Пробищип, Македония - "Зелника на баба", в което участваха над 200 домакини от 18 общини от Македония, каза един от участниците Борислав Крумов от сдружение "Роден край". 

Кулинарният фест се организира за шеста поредна година. Участниците от с. Шишковци са се представили с "Зелника на Майстора" който се предлага на туристи в къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора, в селото. Десетте жени от кюстендилското село Шишковци са участвали в събитието за първа година по покана на община Пробищип. Те са представили и домашно приготвени зелници, баници и погачи. Щандът на село Шишковци е предизвикал голям интерес, а събраните средства ще бъдат използвани за благотворителност, каза Крумов. Македонски участници в кулинарното събитие са приели поканата да участват в кулинарната изложба "Зелника на Майстора", в рамките на фестивала "Балканска черга", който се прави в Шишковци.


print Отпечатай
Вижте още

Благоевград отбелязва Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов поздрави жители и гости на града по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянска писменост. С тържествено слово на площад „Георги Измирлиев“ Атанас Камбитов отдаде почит към делото на Светите братя Кирил и Методий и техните последователи. Това е дело, променило духовната история не само..

публикувано на 24.05.17 в 18:34

Празникът на Светите братя Кирил и Методий честван тържествено в Банско

С тържествен концерт, изнасяне на знамената на училищата и хиляди усмивки, бе отбелязан в Банско 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. За да празнуват заедно Деня на Светите братя Кирил и Методий, на централния площад в планинския град се събраха ученици, учители, просветни и културни дейци, както и..

публикувано на 24.05.17 в 17:30

Катастрофа затвори Кресненското дефиле

Тежка катастрофа между лек автомобил и румънски ТИР стана този следобед в Кресненското дефиле. При катастрофата са пострадали двама души – мъж и жена.  По първоначални данни лекият автомобил е изпреварвал и се е ударил в насрещно движещия се товарен автомобил.  Движението беше спряно изцяло, за да могат екипи на пожарната и полицаи да срежат..

публикувано на 24.05.17 в 16:18

Парад на книгата по случай 24 май в Перник

Деца и учители дефилираха в Перник с любимите си книги в ръце. Парадът на книгата, в който участваха 23 представителни блока на ученици от всички училища на територията на Община Перник, се провежда за втора година и бе един от акцентите в тържествата, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието се..

публикувано на 24.05.17 в 14:45

С редица прояви Разлог отбелязва 24 май

В Разлог празникът започна с тържества по учебните заведения, след което учители и ученици се отправиха на шествие до центъра на града, предвождано от духовия оркестър към читалището. Кметът на общината инж. Красимир Герчев поздрави гражданите и гостите на Разлог по случай 24 май. Кметът на Разлог по традиция награди спортисти от юношески..

публикувано на 24.05.17 в 14:39

Изложба „Генезисът на един творец“ в Обединен детски комплекс - Перник

„Генезисът на един творец” е мотото на изложбата, която отвори врати в Обединения детски комплекс в Перник. Автори на експозицията са младата художничка Ивайла Бързачка и голямото име на българската живопис Валентин Топалов. На откриването й присъстваха кметът на Общината Вяра Церовска и нейният заместник по култура и образование Севделина..

публикувано на 24.05.17 в 14:21

Галерията в Кюстендил отбелязва днес 58-та годишнина от своето създаване

Галерията в Кюстендил отбелязва днес 58-та годишнина от своето създаване. Празникът беше отбелязан с откриване на ретроспективна изложба на Любен Диманов. Изложбата ще продължи един месец. Всички творби, които включва експозицията са правени в различни периоди. Много от тях са сътворени и във Франция. Най-мащабните творби, които показва в..

публикувано на 24.05.17 в 13:09