Десет жени от село Шишковци гостуваха на кулинарния фестивал в Пробищип, Македония - "Зелника на баба"

Майсторки на зелници от кюстендилското село Шишковци, община Кюстендил  гостуваха на традиционното кулинарно събитие в Пробищип, Македония - "Зелника на баба", в което участваха над 200 домакини от 18 общини от Македония, каза един от участниците Борислав Крумов от сдружение "Роден край". 

Кулинарният фест се организира за шеста поредна година. Участниците от с. Шишковци са се представили с "Зелника на Майстора" който се предлага на туристи в къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора, в селото. Десетте жени от кюстендилското село Шишковци са участвали в събитието за първа година по покана на община Пробищип. Те са представили и домашно приготвени зелници, баници и погачи. Щандът на село Шишковци е предизвикал голям интерес, а събраните средства ще бъдат използвани за благотворителност, каза Крумов. Македонски участници в кулинарното събитие са приели поканата да участват в кулинарната изложба "Зелника на Майстора", в рамките на фестивала "Балканска черга", който се прави в Шишковци.


print Отпечатай
Вижте още

Народно читалище "Славчо Темкин"- село Драговищица, община Кюстендил, спечели първа награда за най-красив черешов щанд на Празника на черешата,

   Отличени бяха и читалищата в селата Жабокрът и Раждавица.  Най-атрактивно вешало бяха подредили от читалище "Искра" - Нови чифлик и читалището в село Горановци.  С наградите за най-едра череша, от по 35 мм, бяха отличени- читалищата "Спасовица" - с. Николичевци, "Светлина" - с. Раждавица, "Просвета" - с. Граница и "Съгласие"- с. Жабокрът. В..

публикувано на 24.06.17 в 18:26

Над 130 гимнастички участват в 37-то издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято"

Те са представители на пет клуба от Австралия и Австрия, и 10 български клуба. Турнирът беше открит днес от председателя на Общинския съвет Михаела Крумова. Гост на състезанието беше областният управител Виктор Янев. В турнира участват състезателки родени от 2011 г. до жени. Надпреварата е в 23 категории. Всички гимнастички получиха награди..

публикувано на 24.06.17 в 17:10

Омбудсманът Мая Манолова се застъпи за инициативен комитет в Кюстендил, бранещ брезова горичка в центъра на града

  Представители на комитета днес се срещнаха с омбудсмана, след като са пратили жалба до нея, подкрепена с подписите на над 270 жители на Кюстендил. "Имам жалба от инициативния комитет в подкрепа на брезовата горичка, с молба да съдействам и да ги подкрепя в каузата да я запазят. Защитавам правото на българските граждани на чиста природа, на..

публикувано на 24.06.17 в 14:20
Еньовче

Пенсионери от Югозападна България празнуват Еньовден в Перник

За шеста поредна година в пернишкото кметство „Изток” се провежда Регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България „Еньовден”. Под дебелите дъбови сенки в местността "Ладовица”, чийто поляни по това време на годината са щедри на билката еньовче, над 270 изпълнители от 10 общини в Югозапада пеят,..

публикувано на 24.06.17 в 13:50

В Благоевград отбелязахме Международния ден на йогата

Благоевград стана част от световната общност, която днес отбелязва Международния ден на йогата. Инициативата, която се проведе в крайградския парк „Бачиново“, стана факт чрез ръководството на общината и посолството на Индия у нас. Десетки привърженици на древната индийска практика се събраха днес край езерото в благоевградския. Различни техники..

публикувано на 24.06.17 в 12:30

Национален парк "Рила" отбелязва Деня на билките

В циркуса на Седемте рилски езера Дирекцията на НП “Рила”- Благоевград ще отбележи Еньовден – деня на билките. В инициативата, която започва в 10 часа, ще се включат ученици от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград. Експерти от парковата дирекция с беседата „Лечебните растения в Рила“ ще представят интересни..

публикувано на 24.06.17 в 09:20

Празник на черешата в Кюстендил

Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, организира юбилейно 10-то издание на Празника на черешата, който ще се състои на 24 и 25 юни. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Официалното откриване е от 11.00 часа, като по традиция на изложба-базар ще се представят перспективни сортове череши за страната и района,..

публикувано на 24.06.17 в 09:18