Одобриха първия етап от стратегията на местната инициативна група Кюстендил - Невестино

Одобрен е първият етап от инвестиционната стратегия на Местната инициативна група /МИГ/ Кюстендил - Невестино, съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов. Това е нещо ново за нашият регион, на което отдаваме много надежди за получаване на допълнително финансиране на двете общини - Кюстендил и Невестино, каза председателят на МИГ Иван Андонов. Той уточни, че ще може да се кандидатства за инвестиции в земеделски стопанства, в преработка и маркетинг на селскостопански продукт, инвестиционна подкрепа на неземеделски дейности. Това включва и кандидатстването за изграждане на "къщи за гости", уточни Андонов. Той допълни, че ще може да се финансират и туристически маршрути, атракции, центрове. Възможност за финансиране ще има и за проекти в технологията за лесовъдство и преработката на горски продукти. Предвижда се и възможност за участие на проекти по програмата за развитие на човешките ресурси.

За първи път от години има шанс кюстендилските села да получат финансиране от над 3 млн. евро. Надявам се до края на годината програмата да заработи при едно редовно правителство, за да може да бъдат утвърдени тези позитивни промени, които касаят нашата община - да се инвестира в областта на туризма, на преработката, коментира Паунов.


Вижте още

122 пожара, от които един горски и 15 в сухи треви и храсти са възникнали в пернишко през месец юли

През същия месец на миналата година пожарите са 136, от които 1 горски и 49 в сухи треви и храсти. Данните бяха оповестени на работна среща при областния управител Ирена Соколова във връзка с пожарната обстановка в региона. „Своевременното локализиране и преодоляване на горските пожари е причина за предотвратяването на тяхното разпространение в..

публикувано на 22.08.17 в 18:18

Община Благоевград въведе виртуален пос терминал с цел улеснение на гражданите

Община Благоевград въведе услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален пос терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движмо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно. Платформата е изцяло общинска и работи без посредници...

публикувано на 22.08.17 в 15:27

Започна освежаването на пътната маркировка в община Петрич

Изпълнител на поръчката е фирма „ Трафик пътна сигнализация” ЕООД София. С цел да не се пречи на движението процесът се извършва през нощта. Приоритетно се освежава маркировката по натоварените улици и кръстовища. Ще бъдат обхванати в града всички осеви линии, пешеходни пътеки и изкуствени пътни препятствия тип „легнал полицай”.  Община Петрич..

публикувано на 22.08.17 в 13:18

Общинската програма за опазване на околната среда в Перник с разяснителна кампания за чистотата на териториите

Провеждането на разяснителна кампания сред местната общност и предоставяне на публична информация, свързана с чистотата на териториите в общината е една от съществените мерки, заложени в Общинска програма за опазване на околната среда в Перник.  Програмата е разработена съобразно местното и европейското законодателство и е отворена за промени..

публикувано на 22.08.17 в 09:20

Брезнишкото село Сопица се сдоби с нова детска площадка.

Парите за съоръжениeто са осигурени от народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, председателят на ОбС на БСП – Брезник Венета Петрова и Румен Евлогиев –организационен секретар на ОбС на БСП – Перник, съобщиха от пресцентъра на БСП в Перник...

публикувано на 22.08.17 в 09:18

Два пътни инцидента в Благоевградска област с един ранен

Два пътни инцидента са станали тази нощ на територията на Благоевградска област, съобщиха от Областно пътно управление. Едната катастрофа е възникнала на пътя между селата Баня и Краище, а другата в района на Добринище, с един ранен. Не се е налагало затваряне на пътните участъци за по-дълго време. Шофьорите да бъдат внимателни в участъка..

публикувано на 22.08.17 в 08:36

Малина Крумова: Националната програма за енергийна ефективност ще бъде оптимизирана

Националната програма за енергийна ефективност ще бъде оптимизирана, каза в Перник зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Тя съобщи, че бъде направена адекватна оценка на постигнатото до момента и ще се търси едно много по- устойчиво и дългосрочно решение при условия, които ще позволят поетапно да бъдат..

публикувано на 22.08.17 в 08:33