„Яж мед, бъди здрав!“ - национална кампания „Медена закуска“

Под мотото „Яж мед, бъди здрав!“ от 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград започна националната кампания „Медена закуска“, организирана от еврудепутата Мария Габриел. Пред четвъртокласници тя изнесе кратка презентация за значението на пчелите, любопитни факти от техния живот,  ползите за човешкото здраве от консумацията на мед и пчелни продукти. „Това е европейска инициатива“ – сподели Мария Габриел. (чуйте звуковия файл)
В открития урок взеха участие местни пчелари, които демонстрираха пчеларски инвентар. Ученичката Анелия Димитрова заедно със своя баща бе изработила макет на пчелен кошер, а седмокласничките Анелия и Йоана бяха изработили колаж под надслов „Меден Свят“. (чуйте звуковия файл)

Снимка


Европейската инициатива вече се провежда в Словения, Унгария, Румъния, Чехия и Австрия. 


print Отпечатай
Вижте още

В Брезник се състоя празник на пожарникарите

Директорът на ГД ПБЗН гл. комисар Николай Николов и областният управител на Перник Ирена Соколова бяха сред гостите на празника на пожарникарите в Брезник.  В двора на Районната служба, където е изграден параклисът „Св. Пророк Илия”, свещеници от Перник и Брезник отслужиха литургия и водосвет. Храмът е построен през 2002 година и е един от..

публикувано на 20.07.17 в 18:59

Първа реколта пчелен мед в „ДГС Якоруда”

Първа реколта висококачествен полифлорен пчелен мед произведоха в „Държавно горско стопанство Якоруда”. Изцентрофугирани са 20 килограма екологично чист продукт от собствени кошери, разположени в борова гора в непосредствена близост до стопанството.  Районът около Якоруда е изключително богат на дървесни видове, различни билки и растения...

публикувано на 20.07.17 в 16:47

Още 53 сгради са одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград

Нови 53 сгради са одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Финансирането на дейностите попада в предвидените 2 млрд. лева за реализиране на Програмата. Сградите се намират, както в централна градска част, така и в кварталите на Благоевград.Предстои изготвяне на обследване за..

публикувано на 20.07.17 в 16:29

Кръвният център при МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил получи като дарение фризер за антихемофилна плазма

Кръвният център при МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил получи като дарение нов уред, закупен с дарения от благотворителни детски представления. Дарението представлява фризер за антихемофилна плазма.  Управителят на здравното заведение д-р Александър Величков благодари на децата и ръководителя на театралната формация "Бременските музиканти"..

публикувано на 20.07.17 в 16:24

Въвежда се символичен вход на въжения парк в Благоевград

Символична такса и обновено работно време бяха въведени за въжения парк в местността „Бачиново“ в Благоевград. Паркът ще работи от понеделник до четвъртък от 11.00 до 20.00 часа, а в дните петък, събота и неделя от 10.00 до 20.00 часа. Билети ще се взимат от специален автомат, за да може да се спазва реда в парка. Решението за въвеждане на..

публикувано на 20.07.17 в 16:22

Ограничено е движението по пътя Благоевград - Симитли поради пътнотранспортно произшествие

Ограничено е движението по пътя Благоевград - Симитли, в района на Симитли, поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.  Обходът за леките автомобили е общинския път Симитли - Железница, товарните автомобили изчакват на място.  По първоначална информация от ОД на МВР-Благоевград, лек..

публикувано на 20.07.17 в 15:26

Кръгла маса на тема „БСП - 126 години по-късно и съвременните представи за социализма“ ще се проведе днес в Перник

Кръгла маса на тема „БСП - 126 години по-късно и съвременните представи за социализма“ ще се проведе днес в Перник. Форумът се организира от Областния съвет на БСП – Перник заедно с Движението на ветераните в БСП и Движението на жените социалистки.  С доклади в дискусията ще участват проф. Искра Баева, проф Максим Мизов, доц. Евгени Кандиларов..

публикувано на 20.07.17 в 15:10