„Яж мед, бъди здрав!“ - национална кампания „Медена закуска“

Под мотото „Яж мед, бъди здрав!“ от 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград започна националната кампания „Медена закуска“, организирана от еврудепутата Мария Габриел. Пред четвъртокласници тя изнесе кратка презентация за значението на пчелите, любопитни факти от техния живот,  ползите за човешкото здраве от консумацията на мед и пчелни продукти. „Това е европейска инициатива“ – сподели Мария Габриел. (чуйте звуковия файл)
В открития урок взеха участие местни пчелари, които демонстрираха пчеларски инвентар. Ученичката Анелия Димитрова заедно със своя баща бе изработила макет на пчелен кошер, а седмокласничките Анелия и Йоана бяха изработили колаж под надслов „Меден Свят“. (чуйте звуковия файл)

Снимка


Европейската инициатива вече се провежда в Словения, Унгария, Румъния, Чехия и Австрия. 


print Отпечатай
Вижте още

Начало на „Мотосезон 2017“ в Югозапада

Днес край Благоевград официално бе дадено началото на „Мотосезон 2017“-а в Югозапада. Чуйте репортажа на Валери Младенов, който разговаря с организатора на събитието Николай Янчев. (Чуйте звуковия файл...)

публикувано на 30.04.17 в 13:19

Още за откриването на „Мотосезон 2017“-а в Югозапада.

Днес край Благоевград официално бе дадено началото на „Мотосезон 2017“-а в Югозапада. Чуйте р епортажа на Валери Младенов, който разговаря с организатора на събитието Николай Янчев...

публикувано на 30.04.17 в 12:51

10-12-годишни театрални таланти влизат в ролите на Ромео, Жулиета, Тибалт, Монтеки и Капулети във вечната драма на Шекспир

Режисьор на постановката е директорът на театър „Проф. Енчо Халачев” Бранимир Митов. Третата премиера на „Ромео и Жулиета” е постановка с децата от школата „Ер Малък” на театъра. Те ще играят премиерно днес от 19 часа в залата на Младежкия дом в Благоевград.  Малките актьори след премиерата заминават за представление в Македония, а след това..

публикувано на 30.04.17 в 10:46

Официално бе дадено началото на „Мотосезон-2017“ в Югозапада

И дъждът не поречи на официалното откриване, което се случи на мотополигона край Благоевград преди минути. Десетки мотористи, не само от Югозапада, поставиха началото на новия мото-сезон. Всеки момент ще започне мотообиколка на Благоевград, а за 12 часа са предвидени шоудемонстрации с мотори, парапланери и дрифт. В контекста на кампанията си..

публикувано на 30.04.17 в 10:38

Награждават участници в пролетното почистване на град Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще спази традицията и тази година отново ще награди най-активните участници в пролетното почистване и поддържане на зелени и цветни площи в Гоце Делчев. До 2 май се приемат молби в свободен текст за районите, които гражданите са почистили и поддържали и за които желаят да бъдат поощрени с парична награда. Посочените в..

публикувано на 29.04.17 в 13:16

В Гоце Делчев стартира инициативата „Резиденция Баба“

Сдружението "Фабрика за идеи" отправи призив към членовете на Сдружение на предприемачите в регион Гоце Делчев за финансова подкрепа на проект, насочен към възрастни и самотни хора в обезлюдяващите села. Инициативата се нарича „Резиденция Баба“ и тя свързва млади хора от градовете и възрастни в обезлюдяващи се села на България. Участниците..

публикувано на 29.04.17 в 11:37

За поредна година „Кралете на запада“ събира брейк танцьори в Благоевград

Национален брейк турнир под мотото „Кралете на запада“ ще се проведе за четвърта поредна година в Благоевград. Брейк танцьори ще показват умения и ще забавляват жители и гости на града. Организатори на събитието са Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Пластика, акробатика, фрийзове и много..

публикувано на 29.04.17 в 09:18