В Дупница учредиха структура на българската стопанска камара

БГНЕС

Регионална структура на Българската стопанска камара бе учредена в Дупница. Избран бе Управителен съвет с председател Леонид Хаздай. 

В сдружението се обединиха бизнесмени от различни браншове. Сред тях са търговия, услуги, промишлени производства, строителство, земеделие и др. Българската стопанска камара е партийно неангажирана неправителствена организация. Тя представлява работодателите в контактите им с институциите. Структурата в Дупница е отворена и приема заявления за членство.


Вижте още

Предстоящи събития - 20 октомври

ЮЗДП ще бъде домакин на кръгла маса на тема: “Проблеми и перспективи за развитие на кестеновите насаждения в района на Брежани”. Тя ще се проведе днес от 11:30 часа в сградата на предприятието в Благоевград. Събитието се организира съвместно със Сдружение „Хора и традиции” и е част от програмата на Осмия празник на брежанския кестен. Кръглата..

публикувано на 20.10.17 в 08:42

Изложба "26-и Пернишки пехотен полк" бе открита в Регионалния исторически музей в Перник

Експозицията включва фотоси, оръжия и дружи експонати, свързани с Първата световна война и е част от проявите по случай Деня на града, който Перник чества днес.На откриването присъства кметът Вяра Церовска и нейният екип. Сред официалните лица беше и кметът на Ловеч Корнелия Маринова.  „Всяка малка частица ,всяка лична съдба прави историята на нашия..

публикувано на 19.10.17 в 19:16

Голямо дарение получи днес художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил

Постъплението представлява една цяла тетрадка, в която Майстора е водил свои записки по време на лекции в Художествената академия. Предоставени са и две тефтерчета, в които той е рисувал, правил е наброски за работите си. Включени са и дървени моливи и фотографии, моливни рисунки. Тази вечер галерията ще демонстрира и напълно ново..

публикувано на 19.10.17 в 17:29

Международният фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" за 14-ти пореден път ще събере хиляди изпълнители и гости в село Микрево

На 20, 21 и 22 октомври 2017г. в село Микрево, община Струмяни ще се проведе 14-тото издание на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува". Конкурсната програма на фестивала е организирана в три състезателни дни /петък, събота и неделя/ от 09:00 часа до 18:00 часа и в нея ще вземат участие над 270 регистрирани творчески единици –..

публикувано на 19.10.17 в 16:15

Ден на отворените врати в социалните домове в село Долно Драглище

Денят на отворените врати е част от мероприятията, посветени на празника на град Разлог. По този начин потребителите и служителите от Защитеното жилище за лица с физически увреждания и Домът за възрастни с физически увреждания „Св. Пантелеймон“, показаха и разказаха за живота си.  В инициативата акцент бе презентацията за ежедневието на..

публикувано на 19.10.17 в 16:09

Огромният пожар през август, тръгнал от района на Мечкул и опожарил хиляди декари до Кресна, събра експерти в Симитли

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград, инж. Георги Пармаков представи пред всички присъстващи подробна презентация, разбита по дни и часове за дните от 24-ти август до 28-ми август, когато опустошителният пожар вилня на териториите на общините Симитли и Кресна.  Всички стъпки на пожарна, полиция,..

публикувано на 19.10.17 в 15:32

Юбилейна изложба на живописеца Дончо Захариев бе открита днес в Перник

Експозицията е част от проявите, посветени на Деня на града и 50 години творчески път на художника. За Дончо Захариев изкуствоведите казват, че е творец на усещанията, изкуството му е асоциативно и магнетично, а произведенията му създават илюзия за необятност. Художникът е автор на над 20 самостоятелни изложби, участвал е в над 30 национални и..

публикувано на 19.10.17 в 15:08