Петър Паунов: Цената по програмата за саниране в Кюстендил е най-ниска

Петър Паунов

Цената по програмата за саниране на жилищни блокове в Кюстендил е най-ниската в страната за квадратен метър, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитирайки данни на МРРБ. Той уточни, че средната цена за кв.м. в Кюстендил е в размер на 116 лв., а най-високата цена е в община Велинград - 288 лв. Това са близо 230 процента разлика, а данните показват добрата работа в проектирането, недопускането на финансиране на други дейности и адекватността на работата на звеното за обществени поръчки, каза Паунов.

Той коментира, че се надява програмата по санирането да бъде размразена бързо. Имаме още 84 нови блока, които очакват подписване на своите договори. Към момента е размразено строителството по 26 обекта и започва работата по още 15 жилищни блока, които вече имат подписани договори, но не беше възможно да се започне строителство, каза още Паунов.


Вижте още

В Кюстендил утре започва Четвъртият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

Събитието е под мотото: "Иновации и развитие на българските СПА дестинации. Проблеми пред общините и бизнеса".  Конгресът се осъществява под патронажа на Министерство на туризма и в партньорство с Община Кюстендил и Европейската СПА Асоциация. 

публикувано на 25.09.17 в 15:40

Седмица за превенция на пътната безопасност започва в Кюстендил

Това съобщи Радослав Боюклийски, началник на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР в Кюстендил.   „Седмицата е посветена на началото на учебната година и безопасността на децата на пътя“ , каза Боюклийски.  Началникът на "Пътна полиция" посочи, че още преди началото на новата учебна година са извършени ремонти на предпазните..

публикувано на 25.09.17 в 15:27

Драматичният театър в Благоевград открива днес сезона с театрален маратон и промоционални цени

Драматичният театър „Н.Вапцаров” – Благоевград открива сезон 2017 / 2018 с подарък към своите зрители.  Четири спектакъла от репертоара, едни от най-търсените заглавия - „Световъртеж”, „Женско царство” и „Вампир”, са вече в продажба на промоционални цени – два билета на обща цена 10 лв. В предстоящата седмица най-малките зрители ще могат да..

публикувано на 25.09.17 в 13:26

Теменужка Стамболиева: Над 500 милиона лева по европейски проекти се очаква да влязат във фирмите, организациите и гражданите

С информационна среща на тема „Актуални възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове“ Областен информационен център – Благоевград стартира разяснителна кампания, която ще се проведе във всички 14 общини на областта. На днешната среща в Благоевград присъстваха представители на общинската и областната..

публикувано на 25.09.17 в 13:02

Увеличение на част от цените за платено паркиране в Дупница предлага кметът Методи Чимев

 Предстои одобрението на предложението от Общинския съвет.  Нощна такса от 3 лева се въвежда за паркинга пред бившия Учителски институт. На него и при парк “Рила” ще могат да паркират още камиони, микробуси и автобуси.  Увеличава се таксата за първа и втора възрастова група в детските градини. От 1,70 лв. на ден тя става 2 лв. За 5-6..

публикувано на 25.09.17 в 11:39
Марин Бърдарев и негови възпитаници

Пореден успех за Школата по музика на Марин Бърдарев

Новата учебна година донесе поредното признание и успех за Школата по народно пеене и народни инструменти с ръководител Марин Бърдарев. Песен на една от малките големи певици, обучавани от младия преподавател – Ива Павлевичина, влиза в съдържанието на учебник по музика за 2-ри клас. Песента, продуцирана от Бърдарев, се казва „Я подай ми, Донче ле,..

публикувано на 25.09.17 в 11:11

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник

Седмицата на отворените врати започва от днес и ще продължи до 29 септември, включително.  В рамките на кампанията всички желаещи могат безплатно да получат специализиран преглед със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция.   Прегледите ще се извършват в приемноконсултативния кабинет на болницата от 10.30 ч. до 13.30..

публикувано на 25.09.17 в 08:42