В Дупница обявиха близо 200 работни места за лица до 29 години

БГНЕС

66 заявки от местни работодатели са постъпили в Бюрото по труда в Дупница по схемата “Обучение и заетост на младите хора”. 

Обявени са 196 работни места за лица до 29 години. Те са в производството, транспорта, туризма и общинските администрации. 

 Държавата осигурява заплати и осигуровки за 6 месеца. 

Към момента в Дупница без работа са почти 9% от населението, в Сапарева баня – 11%, в Кочериново – 10. Заради съкратените миньори, расте броят на безработните в Бобов дол. Там те са 8,5% или 304-ма души.


Вижте още

В Кюстендил утре започва Четвъртият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

Събитието е под мотото: "Иновации и развитие на българските СПА дестинации. Проблеми пред общините и бизнеса".  Конгресът се осъществява под патронажа на Министерство на туризма и в партньорство с Община Кюстендил и Европейската СПА Асоциация. 

публикувано на 25.09.17 в 15:40

Седмица за превенция на пътната безопасност започва в Кюстендил

Това съобщи Радослав Боюклийски, началник на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР в Кюстендил.   „Седмицата е посветена на началото на учебната година и безопасността на децата на пътя“ , каза Боюклийски.  Началникът на "Пътна полиция" посочи, че още преди началото на новата учебна година са извършени ремонти на предпазните..

публикувано на 25.09.17 в 15:27

Драматичният театър в Благоевград открива днес сезона с театрален маратон и промоционални цени

Драматичният театър „Н.Вапцаров” – Благоевград открива сезон 2017 / 2018 с подарък към своите зрители.  Четири спектакъла от репертоара, едни от най-търсените заглавия - „Световъртеж”, „Женско царство” и „Вампир”, са вече в продажба на промоционални цени – два билета на обща цена 10 лв. В предстоящата седмица най-малките зрители ще могат да..

публикувано на 25.09.17 в 13:26

Теменужка Стамболиева: Над 500 милиона лева по европейски проекти се очаква да влязат във фирмите, организациите и гражданите

С информационна среща на тема „Актуални възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове“ Областен информационен център – Благоевград стартира разяснителна кампания, която ще се проведе във всички 14 общини на областта. На днешната среща в Благоевград присъстваха представители на общинската и областната..

публикувано на 25.09.17 в 13:02

Увеличение на част от цените за платено паркиране в Дупница предлага кметът Методи Чимев

 Предстои одобрението на предложението от Общинския съвет.  Нощна такса от 3 лева се въвежда за паркинга пред бившия Учителски институт. На него и при парк “Рила” ще могат да паркират още камиони, микробуси и автобуси.  Увеличава се таксата за първа и втора възрастова група в детските градини. От 1,70 лв. на ден тя става 2 лв. За 5-6..

публикувано на 25.09.17 в 11:39
Марин Бърдарев и негови възпитаници

Пореден успех за Школата по музика на Марин Бърдарев

Новата учебна година донесе поредното признание и успех за Школата по народно пеене и народни инструменти с ръководител Марин Бърдарев. Песен на една от малките големи певици, обучавани от младия преподавател – Ива Павлевичина, влиза в съдържанието на учебник по музика за 2-ри клас. Песента, продуцирана от Бърдарев, се казва „Я подай ми, Донче ле,..

публикувано на 25.09.17 в 11:11

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник

Седмицата на отворените врати започва от днес и ще продължи до 29 септември, включително.  В рамките на кампанията всички желаещи могат безплатно да получат специализиран преглед със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция.   Прегледите ще се извършват в приемноконсултативния кабинет на болницата от 10.30 ч. до 13.30..

публикувано на 25.09.17 в 08:42