В Дупница обявиха близо 200 работни места за лица до 29 години

Снимка: БГНЕС

66 заявки от местни работодатели са постъпили в Бюрото по труда в Дупница по схемата “Обучение и заетост на младите хора”. 

Обявени са 196 работни места за лица до 29 години. Те са в производството, транспорта, туризма и общинските администрации. 

 Държавата осигурява заплати и осигуровки за 6 месеца. 

Към момента в Дупница без работа са почти 9% от населението, в Сапарева баня – 11%, в Кочериново – 10. Заради съкратените миньори, расте броят на безработните в Бобов дол. Там те са 8,5% или 304-ма души.


Вижте още

Детското отделение в болницата в Сандански отваря врати през месец май

От 14 май 2018 г. отделението по детски болести в МБАЛ „Югозападна болница“ град Сандански отново започва приемът на деца за болнично лечение. В детското отделение ще работят д-р Стаматова, завеждащ отделението, д-р Панковска и д-р Гетова, с които бе подписан договор на 21 април. Детското отделение е обновено и ремонтирано и след три..

публикувано на 23.04.18 в 16:08

Решават проблема с водоснабдяването в село Първомай

Започва решаването на проблема с водоснабдяването в село Първомай, съобщиха от община Петрич.  Това става след защита на проект за реконструкция на вътрешната водоснабдителна мрежа на село Първомай пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. На Управителен съвет на Предприятието е взето решение за..

публикувано на 23.04.18 в 15:57

Благоевград и още четири общини ще изграждат инсталации за преработка на отпадъци

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за проектиране и изграждане на две инсталации за преработка на отпадъците за общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, съобщиха от пресцентъра на министерството на околната среда и водите. Проектът включва инсталация за компостиране на разделно събрани зелени..

публикувано на 23.04.18 в 15:23

Втори лекоатлетически маратон „Благоевград“ ще се проведе в областния център

За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на лекоатлетически маратон. Състезанието ще се проведе на 5 май / събота/. Стартът ще бъде даден в 10:00 часа пред зала „22 септември“. Маршрутът продължава през площад „Македония“, велоалея „Бачиново“ и парк „Бачиново“, като ще се направи обиколка на езерото. Състезателите трябва да се..

публикувано на 23.04.18 в 15:09

Въздушно пръскане организира Югозападното държавно предприятие

Югозападното държавно предприятие организира въздушно пръскане с вертолет, за да не се допусне масово обезлистване на дърветата, нападнати от гъсениците на ръждивата борова листна оса. Това съобщиха от предприятието. Авиоборбата е разрешена от Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил и Перник и ще се извърши в периода 24-27..

публикувано на 23.04.18 в 14:46

В Дупница преизбраха председател на ГЕРБ Ивайло Константинов

Досегашният председател на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов е преизбран единодушно на провелото се отчетно-изборно събрание.  Номинации са получили кметът Методи Чимев и председателят на Общинския съвет Емил Гущеров.  Отчет за дейността на общинската структура е представил Ивайло Константинов. Работата на Жени ГЕРБ е отчетена от народния..

публикувано на 23.04.18 в 14:38

За шеста година община Благоевград ще бъде домакин на театралния фестивал "Тара-ра бумбия"

Доста богата културна програма ще представи община Благоевград в дните преди празника на града-24-ти май и тази година.  Едно от най-интересните събития е театралният фестивал „Тара-ра бумбия“.  На пресконференция в общината днес пред журналистите бе представена програмата на фестивала, който за поредна година ще ни убеди, че „театърът не е..

публикувано на 23.04.18 в 14:36