В Дупница обявиха близо 200 работни места за лица до 29 години

БГНЕС

66 заявки от местни работодатели са постъпили в Бюрото по труда в Дупница по схемата “Обучение и заетост на младите хора”. 

Обявени са 196 работни места за лица до 29 години. Те са в производството, транспорта, туризма и общинските администрации. 

 Държавата осигурява заплати и осигуровки за 6 месеца. 

Към момента в Дупница без работа са почти 9% от населението, в Сапарева баня – 11%, в Кочериново – 10. Заради съкратените миньори, расте броят на безработните в Бобов дол. Там те са 8,5% или 304-ма души.


print Отпечатай
Вижте още

Начало на „Мотосезон 2017“ в Югозапада

Днес край Благоевград официално бе дадено началото на „Мотосезон 2017“-а в Югозапада. Чуйте репортажа на Валери Младенов, който разговаря с организатора на събитието Николай Янчев. (Чуйте звуковия файл...)

публикувано на 30.04.17 в 13:19

Още за откриването на „Мотосезон 2017“-а в Югозапада.

Днес край Благоевград официално бе дадено началото на „Мотосезон 2017“-а в Югозапада. Чуйте р епортажа на Валери Младенов, който разговаря с организатора на събитието Николай Янчев...

публикувано на 30.04.17 в 12:51

10-12-годишни театрални таланти влизат в ролите на Ромео, Жулиета, Тибалт, Монтеки и Капулети във вечната драма на Шекспир

Режисьор на постановката е директорът на театър „Проф. Енчо Халачев” Бранимир Митов. Третата премиера на „Ромео и Жулиета” е постановка с децата от школата „Ер Малък” на театъра. Те ще играят премиерно днес от 19 часа в залата на Младежкия дом в Благоевград.  Малките актьори след премиерата заминават за представление в Македония, а след това..

публикувано на 30.04.17 в 10:46

Официално бе дадено началото на „Мотосезон-2017“ в Югозапада

И дъждът не поречи на официалното откриване, което се случи на мотополигона край Благоевград преди минути. Десетки мотористи, не само от Югозапада, поставиха началото на новия мото-сезон. Всеки момент ще започне мотообиколка на Благоевград, а за 12 часа са предвидени шоудемонстрации с мотори, парапланери и дрифт. В контекста на кампанията си..

публикувано на 30.04.17 в 10:38

Награждават участници в пролетното почистване на град Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще спази традицията и тази година отново ще награди най-активните участници в пролетното почистване и поддържане на зелени и цветни площи в Гоце Делчев. До 2 май се приемат молби в свободен текст за районите, които гражданите са почистили и поддържали и за които желаят да бъдат поощрени с парична награда. Посочените в..

публикувано на 29.04.17 в 13:16

В Гоце Делчев стартира инициативата „Резиденция Баба“

Сдружението "Фабрика за идеи" отправи призив към членовете на Сдружение на предприемачите в регион Гоце Делчев за финансова подкрепа на проект, насочен към възрастни и самотни хора в обезлюдяващите села. Инициативата се нарича „Резиденция Баба“ и тя свързва млади хора от градовете и възрастни в обезлюдяващи се села на България. Участниците..

публикувано на 29.04.17 в 11:37

За поредна година „Кралете на запада“ събира брейк танцьори в Благоевград

Национален брейк турнир под мотото „Кралете на запада“ ще се проведе за четвърта поредна година в Благоевград. Брейк танцьори ще показват умения и ще забавляват жители и гости на града. Организатори на събитието са Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Пластика, акробатика, фрийзове и много..

публикувано на 29.04.17 в 09:18