В Дупница обявиха близо 200 работни места за лица до 29 години

БГНЕС

66 заявки от местни работодатели са постъпили в Бюрото по труда в Дупница по схемата “Обучение и заетост на младите хора”. 

Обявени са 196 работни места за лица до 29 години. Те са в производството, транспорта, туризма и общинските администрации. 

 Държавата осигурява заплати и осигуровки за 6 месеца. 

Към момента в Дупница без работа са почти 9% от населението, в Сапарева баня – 11%, в Кочериново – 10. Заради съкратените миньори, расте броят на безработните в Бобов дол. Там те са 8,5% или 304-ма души.


print Отпечатай
Вижте още

В Брезник се състоя празник на пожарникарите

Директорът на ГД ПБЗН гл. комисар Николай Николов и областният управител на Перник Ирена Соколова бяха сред гостите на празника на пожарникарите в Брезник.  В двора на Районната служба, където е изграден параклисът „Св. Пророк Илия”, свещеници от Перник и Брезник отслужиха литургия и водосвет. Храмът е построен през 2002 година и е един от..

публикувано на 20.07.17 в 18:59

Първа реколта пчелен мед в „ДГС Якоруда”

Първа реколта висококачествен полифлорен пчелен мед произведоха в „Държавно горско стопанство Якоруда”. Изцентрофугирани са 20 килограма екологично чист продукт от собствени кошери, разположени в борова гора в непосредствена близост до стопанството.  Районът около Якоруда е изключително богат на дървесни видове, различни билки и растения...

публикувано на 20.07.17 в 16:47

Още 53 сгради са одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград

Нови 53 сгради са одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Финансирането на дейностите попада в предвидените 2 млрд. лева за реализиране на Програмата. Сградите се намират, както в централна градска част, така и в кварталите на Благоевград.Предстои изготвяне на обследване за..

публикувано на 20.07.17 в 16:29

Кръвният център при МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил получи като дарение фризер за антихемофилна плазма

Кръвният център при МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил получи като дарение нов уред, закупен с дарения от благотворителни детски представления. Дарението представлява фризер за антихемофилна плазма.  Управителят на здравното заведение д-р Александър Величков благодари на децата и ръководителя на театралната формация "Бременските музиканти"..

публикувано на 20.07.17 в 16:24

Въвежда се символичен вход на въжения парк в Благоевград

Символична такса и обновено работно време бяха въведени за въжения парк в местността „Бачиново“ в Благоевград. Паркът ще работи от понеделник до четвъртък от 11.00 до 20.00 часа, а в дните петък, събота и неделя от 10.00 до 20.00 часа. Билети ще се взимат от специален автомат, за да може да се спазва реда в парка. Решението за въвеждане на..

публикувано на 20.07.17 в 16:22

Ограничено е движението по пътя Благоевград - Симитли поради пътнотранспортно произшествие

Ограничено е движението по пътя Благоевград - Симитли, в района на Симитли, поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.  Обходът за леките автомобили е общинския път Симитли - Железница, товарните автомобили изчакват на място.  По първоначална информация от ОД на МВР-Благоевград, лек..

публикувано на 20.07.17 в 15:26

Кръгла маса на тема „БСП - 126 години по-късно и съвременните представи за социализма“ ще се проведе днес в Перник

Кръгла маса на тема „БСП - 126 години по-късно и съвременните представи за социализма“ ще се проведе днес в Перник. Форумът се организира от Областния съвет на БСП – Перник заедно с Движението на ветераните в БСП и Движението на жените социалистки.  С доклади в дискусията ще участват проф. Искра Баева, проф Максим Мизов, доц. Евгени Кандиларов..

публикувано на 20.07.17 в 15:10