Одобрен е проект на община Гоце Делчев за близо 180 000 лева

Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов подписа споразумение с Министерството на труда и социалната политика, с което се финансира подадения общински проект за изграждане на „Надстройка и осигуряване на достъпна среда на ЦНСТ за възрастни хора с умствена изостаналост в Гоце Делчев“, съобщават от пресцентъра на общината. 

Центърът за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост в Гоце Делчев функционира от 01.04.2014 г. Одобреният по програма „Красива България-2017“ инвестиционен проект включва изпълнение на строително-монтажни работи за разширение на центъра чрез изграждане на допълнителни помещения. В момента се подготвя документацията за провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители. Строителството трябва да приключи до края на календарната 2017 г.


print Отпечатай
Вижте още

Благоевград отбелязва Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов поздрави жители и гости на града по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянска писменост. С тържествено слово на площад „Георги Измирлиев“ Атанас Камбитов отдаде почит към делото на Светите братя Кирил и Методий и техните последователи. Това е дело, променило духовната история не само..

публикувано на 24.05.17 в 18:34

Празникът на Светите братя Кирил и Методий честван тържествено в Банско

С тържествен концерт, изнасяне на знамената на училищата и хиляди усмивки, бе отбелязан в Банско 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. За да празнуват заедно Деня на Светите братя Кирил и Методий, на централния площад в планинския град се събраха ученици, учители, просветни и културни дейци, както и..

публикувано на 24.05.17 в 17:30

Катастрофа затвори Кресненското дефиле

Тежка катастрофа между лек автомобил и румънски ТИР стана този следобед в Кресненското дефиле. При катастрофата са пострадали двама души – мъж и жена.  По първоначални данни лекият автомобил е изпреварвал и се е ударил в насрещно движещия се товарен автомобил.  Движението беше спряно изцяло, за да могат екипи на пожарната и полицаи да срежат..

публикувано на 24.05.17 в 16:18

Парад на книгата по случай 24 май в Перник

Деца и учители дефилираха в Перник с любимите си книги в ръце. Парадът на книгата, в който участваха 23 представителни блока на ученици от всички училища на територията на Община Перник, се провежда за втора година и бе един от акцентите в тържествата, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието се..

публикувано на 24.05.17 в 14:45

С редица прояви Разлог отбелязва 24 май

В Разлог празникът започна с тържества по учебните заведения, след което учители и ученици се отправиха на шествие до центъра на града, предвождано от духовия оркестър към читалището. Кметът на общината инж. Красимир Герчев поздрави гражданите и гостите на Разлог по случай 24 май. Кметът на Разлог по традиция награди спортисти от юношески..

публикувано на 24.05.17 в 14:39

Изложба „Генезисът на един творец“ в Обединен детски комплекс - Перник

„Генезисът на един творец” е мотото на изложбата, която отвори врати в Обединения детски комплекс в Перник. Автори на експозицията са младата художничка Ивайла Бързачка и голямото име на българската живопис Валентин Топалов. На откриването й присъстваха кметът на Общината Вяра Церовска и нейният заместник по култура и образование Севделина..

публикувано на 24.05.17 в 14:21

Галерията в Кюстендил отбелязва днес 58-та годишнина от своето създаване

Галерията в Кюстендил отбелязва днес 58-та годишнина от своето създаване. Празникът беше отбелязан с откриване на ретроспективна изложба на Любен Диманов. Изложбата ще продължи един месец. Всички творби, които включва експозицията са правени в различни периоди. Много от тях са сътворени и във Франция. Най-мащабните творби, които показва в..

публикувано на 24.05.17 в 13:09