Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бошкилов: До края на месец май БСП - Благоевград ще има нов председател

На проведеното днес заседание на Изпълнителното бюро на БСП Благоевград се взе решение за насрочване на разширено заседание на Общинския съвет на БСП Благоевград, което ще се сътои на 3 май. Изпълнителното бюро предлага се на Общинския съвет на БСП - Благоевград дата за провеждане на Общинска конференция за избор на нов председател – 27.05.2017г. Избирането на нов председател на Общинския съвет на БСП - Благоевград е наложително, тъй като действащият председател Николай Бошкилов бе избран за народен представител в 44-то Народно събрание. Предстои провеждане на събрания в основните партийни организации, където всеки член на партията ще има възможността да направи своята номинация за следващия председател на благоевградската организация. Едва тогава ще бъдат ясни имената на кандидатите, които ще бъдат обсъждани на Общинската конференция.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Кметът на Благоевград Методи Байкушев

Кметът на община Благоевград представи социалните проекти в кв. "Струмско"

Още 19 социални проекти предвижда община Благоевград. Това стана ясно на срещата на кмета на община Благоевград, Методи Бйкушев, на среща с жители на кв. "Струмско". Благоевградчани, живеещи в жилищния комплекс, бяха разтревожени от появилите са в публичното прастранство информации, че ще се строят жилища за роми и бежанци. За Радио Благоевград кметът..

публикувано на 16.04.24 в 22:25

Музикалнен спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

Изкуственият интелект в ЮЗУ

Подготвени ли сме за навлизането на изкуствения интелект в различни социални и икономически сфери от живота ни. Да се страхуваме ли от дигиталния свят и какво е предимството на високите технологии – това бяха част от темите, които разискваха студенти и преподаватели от Стопанския факултет на ЮЗУ. "Изкуственият интелект е все по-напредваща..

публикувано на 16.04.24 в 16:10

Министърът на земеделието е подал оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за "Хоризонт" от Министерския съвет.  Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет.  Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които..

публикувано на 16.04.24 в 16:06

Дни на иновациите в образованието в Благоевград

Дни на иновациите в образованието започнаха в Благоевград. Организатори на събитието са Центърът за творческо обучение и Община Благоевград.  Първият модул е насочен към директори и учители на детски градини от цялата област. Те ще бъдат запознати с актуална информация за новите технологии, методи и форми на преподаване. Семинарът в зала „22..

публикувано на 16.04.24 в 15:32

Кметът Методи Байкушев обяви 2 май за неучебен ден в Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев издаде заповед, с която обяви 2 май 2024 г. за неучебен ден на територията на областния център.  Определеният за почивен ден се пада между 1 май, когато отбелязваме Ден на труда и 3 май, когато тази година според православния календар е Разпети петък.  По този начин учениците ще почиват шест дни (от 1 до 6 май,..

публикувано на 16.04.24 в 15:23

Над 9000 лева събраха за Теди на концерт в Благоевград

9177.60 лв. и 50 евро е събраната сума в подкрепа на Теди. Децата на Благоевград танцуваха и пяха в подкрепа на 9-годишното момиче. Благотворителният концерт-спектакъл се състоя в зала „Пейо Яворов“, където повече от два часа публиката не спря да аплодира децата с големи сърца от Балетна школа „Релеве“, Център за танци „Влахов“, "Денс Студио..

публикувано на 16.04.24 в 14:28