Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трето ОУ „Димитър Талев“ и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ взеха приза „Училище на годината – Благоевград 2017“


Учебните заведения бяха отличени на официална церемония в зала „Яворов“. Празничната програма, посветена на 24 май - Денят на българската просвета, култура и на славянската писменост, започна с шествие, което тръгна от Съдебната плата в Благоевград, премина по централните улици в града и стигна до зала „Яворов”.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи призовете в двете основни категории.

Снимка

„Училище на година Благоевград 2017“ в категория 1-7 клас стана Трето ОУ „Димитър Талев“ с директор Михаил Спасов.

Във втората категория 8-12 клас първенец тази година е НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ с директор Марин Митов.

Да си учител е призвание и кауза. В навечерието на 24 май – най-светлия и най-българския празник за мен е чест да ви поздравя за неуморната работа - всички вие, които образовате нашите деца“, с тези думи кметът Атанас Камбитов се обърна към всички учители.

На младите пожелавам успехи и стремеж към нови знания. Вие доказахте в състезанията в инициативата „Училище на годината“, че сте най-можещите, най-знаещите, най-умните и най-красивите. Вие сте бъдещите будители, вие сте бъдещето за нас“, каза още Камбитов.

Призьори в категориите директор на годината на „Детски градини“ и „Детски ясли“ са Василка Колчева – директор на Детска градина „Усмивка“ и Вяра Стойчева – директор на Детска ясла N:9 “Лебедче“.

На официалната церемония бяха връчени и отличия за постигнати високи резултати в областта на образованието и науката, областта на спорта, изявени културни дейци, както и за отлично представяне в културните прояви на община Благоевград.

Снимка

Сред официалните гости бяха областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков, началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

Церемонията по награждаване се проведе за четвърта поредна година. Събитието е под патронажа на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, а съорганизатори на събитието са Регионалното управление на образованието и културните институти на територията на Благоевград. „Училище на годината“ има за цел да формира, разшири и доразвие извънкласните и извънучилищни дейности, да създаде повече условия и възможности за изява на децата, чрез включването им в различни културни мероприятия. Приоритет на инициативата, въпреки състезателния си характер, е да развива таланта и въображението на децата, да ги провокира да мислят креативно и да помогне за развитие на новаторските им идеи.

Снимка


Репортаж на Елеонора Тахова от събитието можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мъж загина при пожар в Благоевград

Мъж на 61 години е починал при пожар в апартамент в жилищния квартал "Струмско" в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът е получен вчера, около 19:14 часа.   Пожарът е погасен от 2 екипа на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. Унищожено е домашно имущество, дограма, бяла и..

публикувано на 28.03.24 в 11:41

Студенти от АУБ разработиха идеи за развитието на Благоевград

Кметът Методи Байкушев връчи сертификати на студенти от Американски университет в България, които разработиха идеи за развитието на община Благоевград. Инициативата е част от курса “Стратегическо управление” на проф. Елена Радева. В продължение на два месеца 52 четвъртокурсници, разпределени в 11 екипа, работиха по казус, предоставен от зам.-кмета..

публикувано на 28.03.24 в 11:21

Ново разписание на автобусите по линия Перник-Ковачевци

Променено е маршрутното разписание по автобусна линия Перник-Ковачевци, съобщиха от областната администрация в Перник. Промените са направени на заседание на Областната комисия по транспорт по предложение на кмета на община Ковачевци Васил Станимиров. Съгласно взетото решение във всички маршрутни разписания по автобусната линия ще бъде добавена спирка..

публикувано на 28.03.24 в 10:58

45 години ДГ „Първи юни“ – Благоевград

С пъстра празнична програма колективът и децата от ДГ „Първи юни“ – Благоевград отбелязаха 45 години от основаването на детското заведение. Пред препълнената зала „Яворов“ малчуганите от различните възрастови групи показаха своите творчески умения. Специален гост на тържеството бе зам.-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявкска,..

публикувано на 28.03.24 в 09:23

Депутатите гласуват промени в НК и Закона за МВР

С промени в Наказателния кодекс и в Закона за МВР започва пленарният ден на депутатите днес. Част от промените са предложени от Министерски съвет и са свързани с увеличение на минималните и максималните наказания за злоупотреби с деца.  Вторият законопроект е внесен от партия "Възраждане" и предвижда наказанията за бракониерство да се изравнят с тези..

публикувано на 28.03.24 в 09:09

Третият мандат - в ръцете на ИТН. Радев им го връчва в 11 часа

Днес в 11 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за министър-председател. Това обявиха в съобщение от президентството в 8 часа днес. Ако ИТН вземат третата папка, в Конституцията не е посочен..

публикувано на 28.03.24 в 09:06

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2%

Предложението на "Булгаргаз" природният газ може да поскъпне с малко над 2% през април ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране. За разлика от март, когато поевтиняването на синьото гориво беше значително, през април цените могат леко да се повишат, сочат разчетите на газовата ни компания. През следващия месец необходимите на..

публикувано на 28.03.24 в 09:05