Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 5 юни е официалното награждаване на победителите в конкурса за ученическо есе за Левски

На 5 юни 2017г., понеделник, от 11.00 часа, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще бъде официалното награждаване на победителите в конкурса за ученическо есе на тема "Времето е в нас и ние сме във времето", организиран от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград под патронажа на евродепутата Ангел Джамзбазки и със съдействието на Регионалното управление по образование - Благоевград.

Конкурсът се посвещава на 180 години от рождението на Апостола на свободата на България - Васил Левски.

В конкурса се включиха 62 ученици от 8 до 12 клас в училища в Благоевградска и Кюстендилска области. Есетата бяха оценявани от тричленно жури по следните критерии: Добре подбрани аргументи и твърдения - максимален брой точки - 10; Оригинално и творческо представяне - максимален брой точки - 10; Способност за оценка и лична позиция - максимален брой точки - 10 и Стил и езикова култура - максимален брой точки - 10. Общо максималният брой точки, който можеше да събере един участник от един член на журито - 40. 

Журито бе в състав: Любима Димитрова - старши експерт по български език и литература в РУО - Благоевград; Зорина Николова - Евpoпeйcки инфopмaциoнeн цeнтъp на евродепутата Ангел Джамбазки в Благоевград и преподавател по философия; Илонка Белева - препадавател по български език и литература.

Най-висок брой точки от тримата членове на журито - 112 точки събраха учениците Бианка Радева от Профилирана гимназия "Пейо Яворов" и Иван Кънчев от Езиковата гимназия в Благоевград, след тях на второ място със 109 точки се наредиха Михаил Велев от НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград и Христина Христова от Езиковата гимназия в Благоевград, а на трето място със 106 точки е Васка Джурова от ПМГ "Яне Сандандански" град Гоце Делчев. Всички те ще получат като награда посещение на Европейския парламент по покана на евродепутата Ангел Джамбазки. Класираните на следващите места: Мария Атанасова, Николай Манолев, Саня Севдева, Моника Митова и Стоил Неделчев ще получат грамоти и предметни награди.

Провокиран от темата, извън конкурса, есе изпрати и 31-годишният Борислав Димитров от София. Той работи в сферата на застраховането. Неговият мотив да участва е: "Убеден съм, че към личността на Васил Левски трябва да отдаваме почит като национален герой на България. Бих искал да Ви запитам, има ли възможност да изпратя свое есе извън регламента на конкурса, което да не се състезава с ученическите есета, с цел да споделя гледната си точка?" Макар че е извън регламента на конкурса, за проявената активност Борислав Димитров също ще получи награда от организаторите на конкурса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21