Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишният концерт на децата от школите по пиано, китара, балет и литературно творчество изпълни с публика и емоции Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Пред пълна зала с родители, приятели, гости, на сцената в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, децата от школите по пиано, китара, балет и литературно творчество показаха наученото през учебната година.

В годишния концерт се изявиха възпитаниците на Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград от школата по пиано с преподавател Златка Таскова-Стойчева, школата по пиано с преподавател Анита Богданова, школата по китара с преподавател Михаил Златанов и школата по литературно творчество с преподавател Соня Кацарска и школата по балет с преподавател Красимира Митова.

Снимка

Музика, танци и слово се вплетоха в оригинален спектакъл, сценарият за който бяха подготвили талантите от школата по литературно творчество.

Сред гостите на концерта бяха заместник-областният управител Иван Стоянов и заместник-кметът на община Благоевград Христина Шопова.

Концертът е в рамките на проекта на Радио Благоевград "Инвестирай в младостта". Давайки професионална сцена за изява на младите таланти, Радио Благоевград изпълнява обществената си роля да бъде в подкрепа и да поощрява духовните занимания на подрастващите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин..

публикувано на 10.02.24 в 17:03

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01

БНР чества 89 години от своето създаване

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 09:23

Благодарствено писмо до Радио Благоевград

Директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ в Благоевград Маргарита Мачева изпрати благодарствено писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. В него тя благодари за огромната подкрепа, която и е оказана през изминалата година. „Искрено се надяваме, че и за в бъдеще ще можем да разчитаме на съдействието Ви и на все така ефективното..

публикувано на 21.12.23 в 14:57

Приключи благотворителната инициатива „Подари време“

С концерт на ФГ „Бисери“ и ДЮФА “Пиринска китка” към  Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград приключи благотворителната инициатива на Неврокопската митрополия и Радио Благоевград под надслов „Подари време“. Тя бе организирана в навечерието на Рождество Христово и по повод 50-годишния юбилей на Радиото на Югозапада...

публикувано на 15.12.23 в 18:14

Споделяме с Вас „Споделеното с приятели“

"Споделено с приятели" – под това мото преминава тази юбилейна година за Радио Благоевград. И така усещаме официалните поздравителни адреси, които получавахме през целия ден на кулминацията на честванията – 11-ти декември. Освен от една от най-важните и значими институции в страната – Президентството - към нас с признание за авторитета, който..

публикувано на 12.12.23 в 14:25