Общинският съвет в Дупница обявява конкурс за управител на болницата

Конкурс за управител на общинската болница ще обяви Общинският съвет в Дупница. Предложението е на председателя Емил Гущеров. Доц. Димитър Недин изпълнява длъжността управител от 13 април. Договорът му за управление е за 90 дни. Поредната конкурсна процедура се налага заради изтичането на срока. 

Д-р Недин зае поста след оставката на д-р Владислав Миков, който управлява само 3 месеца. Той пое ангажимент за финансово стабилизиране на болницата. Вече е получен и банковия кредит от половин милион лева, за който гарант стана община Дупница. Парите са необходими за покриване на стари задължения.


Вижте още

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невиновен за инцидента с блъснатото през 2015 година дете

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невиновен за инцидента с блъснатото през 2015 година дете. Решението е на Районния съд в Трън, а мотивите за него още не са готови. Николов бе обвинен за причиняване по непредпазливост на две тежки и две средни телесни повреди. Докладчик по делото е бившият председател на съда в..

публикувано на 21.05.18 в 17:49

Осветен бе скалният барелеф на „Св. Георги“ над село Елешница, чийто автор е младият Петър Чорев

Иконата-барелеф изобразява сцената със змея и победата на доброто над злото. Барелефът бе изработен миналата година от Петър Чорев от с. Елешница, като за завършването му бяха необходими само два месеца на скулптора.   На освещаването присъстваха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, д-р Емил Тончев-народен представител в 44-то НС,..

публикувано на 21.05.18 в 16:37

Анулираха работата на един зрелостник в Дупница

828 зрелостници от Кюстендилска област са положили днес задължителния зрелостен изпит по български език и литература. Те са били разпределени в 13 училища.  Има една анулирана работа в дупнишката Професионална гимназия „Сергей Корольов“. От 963-ма седмокласници на Националното външно оценяване по български език и литература, 31-ин не са се..

публикувано на 21.05.18 в 14:33

Анулираха две работи на зрелостници в Благоевградска област

От 2828 зрелостници от Благоевградска област тази година не са били допуснати 99 дванадесетокласници, каза за Радио Благоевград Методи Попов - експерт в Регионалното управление на образованието – Благоевград и посочи защо.  (чуйте звуковия файл)  Национални комисии ще проверяват работите на..

публикувано на 21.05.18 в 13:46

Изложба на художници-преподаватели в ЮЗУ се открива днес в Арт салона на Радио Благоевград

Днес в 17,30 часа в Арт салона на Радио Благоевград се открива традиционната изложба на художници-преподаватели от Катедра "Изобразително изкуство" във Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". Всяка година през месец май, преподавателите показват свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград. Изложбата се..

публикувано на 21.05.18 в 12:10

Седмокласниците са на изпит днес

65 ученици от 8 ОУ „Арсени Костенцев“ Благоевград се явяват днес на  национално външно оценяване по български език и литература след седми клас. Изпитът  започна в десет часа.  Първата част е тест от 25 въпроса, а  времето за работа е един астрономически час.  Вторият модул е преразказ върху непознат текст в рамките на 90 минути.  Изтегленият..

публикувано на 21.05.18 в 11:36

Село Дивотино ще отбележи шест години от земетресението в Перник

С Курбан за здраве, най-пострадалото село Дивотино ще отбележи шест години от земетресението в Перник.  По думите на кмета на селото Румен Сергев, материалните щети почти са възстановени, но хората дълго ще помнят разрушителното земетресение. (Чуйте звуковия файл...)

публикувано на 21.05.18 в 10:53