Общинският съвет в Дупница обявява конкурс за управител на болницата

Конкурс за управител на общинската болница ще обяви Общинският съвет в Дупница. Предложението е на председателя Емил Гущеров. Доц. Димитър Недин изпълнява длъжността управител от 13 април. Договорът му за управление е за 90 дни. Поредната конкурсна процедура се налага заради изтичането на срока. 

Д-р Недин зае поста след оставката на д-р Владислав Миков, който управлява само 3 месеца. Той пое ангажимент за финансово стабилизиране на болницата. Вече е получен и банковия кредит от половин милион лева, за който гарант стана община Дупница. Парите са необходими за покриване на стари задължения.


Вижте още

Благоевград с празнична Великденска украса

  Започна украсяването на Благоевград по повод предстоящите Великденски празници. И тази година Община Благоевград поставя символите на Възкресение Христово. Отново ще бъде цветно и празнично за жители и гости на Благоевград. На входа на града е поставен отчетлив надпис, който да посреща и напомня за светлия празник. За поредна година кметът..

публикувано на 19.03.18 в 18:22

"Камино: Пътят на завръщането" - дебютната книга на Тихомир Иванов ще бъде представена на 20 март в Регионалната библиотека в Благоевград

На 20 март 2018г., (вторник), от 17:30 часа в Регионалната библиотека в Благоевград ще бъде представена дебютната книга на Тихомир Иванов  "Камино: Пътят на завръщането".   Авторът е подготвил една нестандартна, практична и вълнуваща среща, на която ще си говори и за Камино, и за книгата, и за нещата от живота. Едно събитие, което ще провокира и..

публикувано на 19.03.18 в 17:22

Представиха Актуализираната Областна стратегия за развитие на област Перник

Актуализираната Областна стратегия за развитие на област Перник е била представена на заседание на Областния съвет за развитие, съобщиха от пресцентъра на областта.  Стратегическият документ съдържа дългосрочните цели и приоритетите за развитие на областта, както и действията за тяхното постигане. Участниците в заседанието са дискутирали и..

публикувано на 19.03.18 в 17:17

Жена е била убита тази нощ в Перник

Престъплението е станало в квартал "Твърди ливади". Сигналът е подаден рано тази сутрин.   По непотвърдена информация жертвата е на 57 години и е убита с нож.  Според съседи е задържана дъщерята на убитата жена.   От полицията обаче към момента няма официално потвърждение за задържането й.

публикувано на 19.03.18 в 14:49

Инспекцията по труда в Кюстендил ще прави проверки на 21 март

Това съобщи общинският омбудсман Васил Иванов.  Денят е обявен за официален празник и е неприсъствен ден, с решение на Общинския съвет в града. От години обаче празникът на пролетта е почивен само за общинските отдели и предприятия.  „Работещите не трябва да полагат труд, ако са на подневно отчитане на работното време или ненормиран работен..

публикувано на 19.03.18 в 14:31

Ученици се запознаха с ежедневието на държавните обвинители в Кюстендил

С тоги на магистрати и с подчертан интерес, кюстендилски ученици взеха участие в Деня на отворените врати, организиран от окръжните прокуратура и съд в града, съобщиха от държавното обвинение.  В инициативата са участвали учениците от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев" и Първо основно училище "Св. С в...

публикувано на 19.03.18 в 14:18

Областна администрация Перник бележи значителен ръст в годишната рейтингова ĸласация на Програма “Достъп до информация”

През настоящата година тя заема 5 -то място сред областните администрации в страната със 70,9%, съобщиха от пресцентъра на областта. В предходните 2017 -та и 2016 -та , Областната администрация е била оценена с 57,8 % и 48,5 %.  Процентното съотношение сочи повишаване на информираността на гражданите, чрез публикуване на документи..

публикувано на 19.03.18 в 14:10