Жители на Гоце Делчев протестират срещу високите цени на горивата

БГНЕС

Високите цени на горивата в Гоце Делчев изкараха на протест днес жителите на града. Организатор на инициативата е Регионалната Асоциация на дребния и среден бизнес в Гоце Делчев. 

Бизнесменът Георги Темелков посочи, че проучване на организацията е установило голяма разлика в цените на горивата в Гоце Делчев спрямо тези в съседни общини на територията на Благоевградска област. (Чуйте звуковия файл...)
Насроченият за днес протест няма да бъде единствената мярка, която предприемат представителите на малкия и среден бизнес в Гоце Делчев. (Чуйте звуковия файл...) 


Вижте още

Фестивалът „Сурва“ в Перник ще бъде включен в платформата iLoveBulgaria

Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва", който се провежда в Перник, ще бъде включен в платформата iLoveBulgaria. За това са се договорили на работна среща министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Перник Вяра Церовска. Платформата включва над 250 национални туристически обекта. Международният фестивал на..

публикувано на 15.12.17 в 15:42
Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с ученици в Перник

Децата все повече осъзнават своите права и са готови да ги защитават, заяви пред четвъртокласници в Перник омбудсманът Мая Манолова. По думите й, ако те са активни и будни сега, утре ще станат активни и будни възрастни, които няма да се примиряват с несправедливостите в обществото. Мая Манолова присъства на открит урок в Осмо основно училище..

публикувано на 15.12.17 в 15:03

Общински съвет – Дупница с мерки за стабилизиране на болницата

Мерки за финансово стабилизиране на общинската болница в Дупница прие местният парламент. Те са обобощени в одитен доклад, изготвен от общински съветници.  Сред мерките е намаляване на леглата почти наполовина. Необходимо е преструктуриране на отделенията и намаляване на Фонд Работна заплата. Препоръчва се прекратяване на дублиращите дейност..

публикувано на 15.12.17 в 14:31

Регионалната дирекция по годите в Кюстендил е извършила над 6600 проверки през годината

Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Кюстендил са извършили общо 6606 проверки от началото на годината, съобщиха от дирекцията. Проверени са били 452 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 1483 обекта за добив на дървесина, над 2100 превозни средства. Проверените ловци са 1535, а риболовците - 422. По Закона..

публикувано на 15.12.17 в 14:29

Изложба „Съдът – през моите детски очи“ във фоайето на Съдебната палата в Благоевград

Окръжният съд в Благоевград и колегите им от Районния съд проведоха днес „Ден на отворените врати 2017“, посветен на 69-тата годишнина от подписването на Всеобщата декларация з а правата на човека /Хартата за правата на човека/ на ООН. Тя е приета от Общото събрание на ООН на 10 декември 1948 година. Преведена е на поне 375 езика и диалекта, което я..

публикувано на 15.12.17 в 14:28

Водата в Перник отново поскъпва

С 5.8 процента ще поскъпне водата в Перник, съобщи управителят на ВиК Иван Витанов. Поредното увеличение, второ поред за последните четири месеца, ще стане факт от януари следващата година. Управителят на ВиК беше поканен на провеждащото се днес заседание на местния Общински съвет, за да обясни на какво основание поскъпва водата и как..

публикувано на 15.12.17 в 13:55
Вяра Церовска

Спешно събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците в Перник

Кметът на Перник Вяра Церовска свиква днес спешно събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците, в което участват общините Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.  Поводът за извънредното заседание е получено писмо от заместник-министъра на МОСВ Николай Кънчев. В него се посочва, че ресорното миниcтepcтвo щe пpeдлoжи..

публикувано на 15.12.17 в 12:55