Жители на Гоце Делчев протестират срещу високите цени на горивата

БГНЕС

Високите цени на горивата в Гоце Делчев изкараха на протест днес жителите на града. Организатор на инициативата е Регионалната Асоциация на дребния и среден бизнес в Гоце Делчев. 

Бизнесменът Георги Темелков посочи, че проучване на организацията е установило голяма разлика в цените на горивата в Гоце Делчев спрямо тези в съседни общини на територията на Благоевградска област. (Чуйте звуковия файл...)
Насроченият за днес протест няма да бъде единствената мярка, която предприемат представителите на малкия и среден бизнес в Гоце Делчев. (Чуйте звуковия файл...) 


Вижте още

Членове на ГЕРБ-Благоевград посетиха Народното събрание по покана на Даниела Савеклиева

Членове на структурата на ГЕРБ в Благоевград посетиха Народното събрание по покана на народния представител и областен координатор на партията за Благоевградска област Даниела Савеклиева.  Гостите разгледаха сградата на парламента и се запознаха с неговата история, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Благовеград. В  пленарната зала имаха възможност..

публикувано на 20.10.17 в 17:16

Вътрешният министър награди директора на РДПБЗН – Благоевград Георги Пармаков с почетно отличие

Вътрешният министър награди директора на РДПБЗН – Благоевград Георги Пармаков с почетно отличие. Благодарности за самоотвержената работа при справяне с огнената стихия към пожарникарите отправиха областният управител и представители на местната власт. „Всички вие, присъстващи на днешната церемония, сте герои“. С тези думи министърът на..

публикувано на 20.10.17 в 16:35

Форум посветен на брежанските кестени събра днес експерти по горите и биоразнообразието

Проблемите и перспективите за развитието на кестеновите насаждения в района на Брежани обсъдиха днес специалисти от Института за гората, Лесозащитна станция -София,  Българска агенция по безопасност на храните, Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания и Европейския парламент. Лекторите и гостите на форума бяха посрещнати с песента..

публикувано на 20.10.17 в 16:09

VII-ми Регионален турнир по тенис на маса за юноши и девойки се проведе в ПГ по Транспорт, град Разлог

Състезанието е във връзка с празника на град Разлог-24 октомври. В турнира взеха участие 7 отбора от общините Разлог, Якоруда и Банско. Шампиони при момчетата станаха Салих Острилски и Исмаил Ибрахим от СУ „Кирил и Методий“, Якоруда, с ръководител Мехмед Кунгю. Второ място заеха Радослав Радков, Христо Ботушанов и Данаил Григоров от ПГТ, Разлог...

публикувано на 20.10.17 в 15:05

Банско домакин на международен обучителен семинар по Програма Еразъм

Заместник-кметът на Община Банско - Ивайло Ръхов, посрещна участниците в обучителен семинар, провеждащ се в Банско. Представители на образователни неправителствени организации от пет европейски държави – България, Македония, Словения, Румъния и Португалия, обсъждаха добри практики за обучение и подобряване на семейната среда и връзката родител –..

публикувано на 20.10.17 в 15:04

Атанас Стоянов от ВМРО: До края на месеца ще стане ясно с колко ще бъдат индексирани пенсиите догодина

Кампанията за предизвикване на европейски референдум за изравняване на доходите набира скорост, съобщи на пресконференция в Перник Стефан Грънчаров от националния организационен отдел на ВМРО. Инициативата е съвместна на ВМРО и партията на унгарските националисти „Йоббик”. Целта е да се сложи край на на лошата практика „Европа на две..

публикувано на 20.10.17 в 14:59

9,9 процента е равнището на безработицата в Кюстендил

 Броят на регистрираните безработни в кюстендилската дирекция "Бюро по труда" в края на месец септември е 2623 души, а равнището на безработица - 9,9 процента, съобщиха от дирекцията. В сравнение с август, безработните са намалели с 26 лица или един процент.      В Община Кюстендил на борсата са регистрирани 2510 души /9,7 процента/, в..

публикувано на 20.10.17 в 14:49