Жители на Гоце Делчев протестират срещу високите цени на горивата

БГНЕС

Високите цени на горивата в Гоце Делчев изкараха на протест днес жителите на града. Организатор на инициативата е Регионалната Асоциация на дребния и среден бизнес в Гоце Делчев. 

Бизнесменът Георги Темелков посочи, че проучване на организацията е установило голяма разлика в цените на горивата в Гоце Делчев спрямо тези в съседни общини на територията на Благоевградска област. (Чуйте звуковия файл...)
Насроченият за днес протест няма да бъде единствената мярка, която предприемат представителите на малкия и среден бизнес в Гоце Делчев. (Чуйте звуковия файл...) 


print Отпечатай
Вижте още

Над 10 тона риба годишно се лови незаконно в Пернишко

Борбата срещу бракониерството на територията на област Перник обсъждаха областният управител Ирена Соколова и Марио Антонов- организатор за Пернишка област на Централна рибно-опазваща организация, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.  В хода на разговорите Антонов е заявил, че над 10-12 тона риба годишно се лови незаконно. Само..

публикувано на 26.06.17 в 19:50

Кръгла маса по повод 26 юни – Международен ден за борба с наркотиците и наркотрафика

„Все по-ниска става възрастовата граница на децата, употребяващи наркотици, като възрастта вече падна до 10 годишни деца, предимно момичета. Най-употребяваната дрога в нашия регион е марихуаната, следвана от синтетичните наркотици. Тенденциите по отношение на приема на наркотични вещества  е тревожна“ – това сподели днес д-р Теменужка Любенова,..

публикувано на 26.06.17 в 14:39

В Перник бе направена първа копка на нов жилищен комплекс от затворен тип

Направиха първа копка на най-новия жилищен комплекс от затворен тип в Перник, съобщиха от пресцентъра на Община Перник. Комплексът е разположен на терен от 8 дка в местността „Ладовица“, в квартал „Изток“ и включва четири жилищни сгради с общо 120 апартамента. В рамките на проекта ще бъде изградена и изцяло нова инфраструктура. На официалния..

публикувано на 26.06.17 в 14:38

Община Благоевград започва дезакаризация на тревни площи

С настъпване на активния сезон за развитие на кърлежи, предстои повторна дезакаризация на тревни площи, учебни и детски заведения и социални домове. Дезакаризацията се извършва ежегодно от април до септември. При благоприятни метеорологични условия, повторната дезакаризация ще се извърши в дните от 30 юни до 02 юли, по график, публикуван на..

публикувано на 26.06.17 в 13:15

Стартираха Културните вечери „Традиции и изкуство” в Банско

С демонстрация „Бродиране на сувенирни топки” бе открито третото издание на формата Културни вечери „Традиции и изкуство” в Банско. Мария Кушлева, пазител на банските традиции и занаяти, пременена в народна носия, разкри етапите на изработване на сувенирни топки и тънкостите при украсяването им, бродирайки цветни фигури. Паралелно с..

публикувано на 26.06.17 в 10:20

Предстоящи събития - 26 юни

Публично обсъждане на годишния отчет на Община Белица за миналата 2016 година ще се проведе в ритуалната зала в сградата на администрацията. За участие са поканени жители на общината, представители на бизнеса, ръководителите на бюджетни звена, неправителствени организации.  Първият по рода си интерактивен семинар на тема „(Из)мечтай..

публикувано на 26.06.17 в 07:57

Пожар изпепели покрива на най-старата хижа в курорта Паничище

 Необитаема паянтова хижа е горяла днес в местността Паничище, съобщи Катя Табачка, говорител на полицията в Кюстендил.  Сигналът за горящата постройка е постъпил днес, малко преди 8 часа, а огънят е бил загасен от два противопожарни екипи на Районната служба в Дупница. Унищожена е покривна конструкция, поражения са нанесени и на седем от..

публикувано на 25.06.17 в 16:13