Студентска изложба ще покаже художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора"

Изложба с творби на студенти, участници в "Студентски пленер 2017" – с. Шишковци, община Кюстендил, ще покаже художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил на 23 юни, съобщиха от галерията. Галерията е инициатор на пленера "В духа на Майстора", който започна през 2014 година на мястото, където Майстора е живял и творил в продължение на 26 години. "Това именно провокира преподаватели от Националната художествена академия да поставят началото на студентския проект "В духа на Майстора". „Участниците в пленера черпят вдъхновение от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле", каза директорът на галерията Валентин Господинов. Сътвореното в с. Шишковци, по стъпките на Рисувача, ще бъде представено в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора", от 18.30 часа на 23 юни.


Вижте още

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград обявяват фотоконкурс на тема „Песента на водата“

В Световния ден на водата 22 март Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД обявиха фото-конкурс с награди.  Темата е  "Песента на водата".  Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади, извори…Идеята е да се покаже природната красота на..

публикувано на 22.03.18 в 17:37

Празник на водата се проведе днес в Благоевград

  „Природата за водата - природосъобразни решения за водите” - под това мото се проведе Празникът на водата, организиран от двете институции - „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград и Радио Благоевград, поводът - днешният Световен ден на водата.   „Целта е да ангажираме вниманието на децата, да се провокираме тяхната..

публикувано на 22.03.18 в 17:13
Нено Димов

Министър Нено Димов: В момента има шест язовира, които преливат по малко, но без заплаха за населението

„Към момента наблюдаваме много внимателно нивото на река Дунав. Знаете, че тя събира водите от половин Европа и е с повишено ниво. Няма обаче основание за притеснение“ , каза в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов, който присъства на откриването на пречиствателната станция за отпадни води. „От национално значимите..

публикувано на 22.03.18 в 16:12

ЮЗУ удостои проф. д-р Лилия Илиева със званието „Почетен професор“

На официална церемония откривателката на оригиналния ръкопис на първата История на България от Петър Богдан проф. д-р Лилия Илиева беше удостоена от Югозападния университет със званието „Почетен професор“. То и се присъжда за откритието, което проф. Илиева прави в края на миналата година, работейки по проект, финансиран от Фонд “Научни..

публикувано на 22.03.18 в 15:38

Броят на регистрираните безработни в дирекция "Бюро по труда" в Кюстендил е 2823 души

Броят на регистрираните безработни в дирекция "Бюро по труда" в Кюстендил е 2823 души, а равнище на безработица - 10,6 процента. Данните са към края на месец февруари. В сравнение с януари, безработните са се увеличили с 0,4 на сто, а равнището на безработица се запазва. Това съобщиха от дирекцията. За Община Кюстендил са регистрирани..

публикувано на 22.03.18 в 15:06

Министър Димов откри пречиствателната станция на Банско

Днес от се състоя официалното откриване на пречиствателна станция за отпадни води, реализирана по проект „Втора фаза на проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на Банско. На събитието присъства министърът на околната среда и водите Нено Димов. "Това е една огромна инвестиция от 84 милиона лева, от които по..

публикувано на 22.03.18 в 13:51

Пропаднал е участък от пътя между пернишките села Рударци и Кладница

Пропаднал е участък от пътя между пернишките села Рударци и Кладница. Свличането е в дясното платно на пътя. Веднага е направено запълване с едра скална маса и движението не е спирано. Пътят е републикански, строен е преди 50 години.   Според кмета на Кладница Васил Мирчев честите пропадания на шосето в различни участъци се дължат на..

публикувано на 22.03.18 в 13:29