Студентска изложба ще покаже художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора"

Изложба с творби на студенти, участници в "Студентски пленер 2017" – с. Шишковци, община Кюстендил, ще покаже художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил на 23 юни, съобщиха от галерията. Галерията е инициатор на пленера "В духа на Майстора", който започна през 2014 година на мястото, където Майстора е живял и творил в продължение на 26 години. "Това именно провокира преподаватели от Националната художествена академия да поставят началото на студентския проект "В духа на Майстора". „Участниците в пленера черпят вдъхновение от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле", каза директорът на галерията Валентин Господинов. Сътвореното в с. Шишковци, по стъпките на Рисувача, ще бъде представено в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора", от 18.30 часа на 23 юни.


Вижте още

Кампанията по изкупуване на череши в Община Кюстендил започва днес

 Пунктовете за изкупуване отварят при цени от 0,60 лв./кг, казаха изкупвачи. Изкупуват се ранни сортове. Те посочиха, че очакват в края на седмицата да започне и същинската кампания по изкупуването на по-късните сортове, когато и цената им ще бъде по-висока.    Общо 72 места са определени за разкриване на пунктове за изкупуване на череши в Община..

публикувано на 28.05.18 в 10:31

Днес Православната църква отбелязва Деня на Свети дух

Празникът Свети Дух е посветен на третото лице на Светата троица, равнозначно на Отца и Сина.  Той се отбелязва в понеделника след Петдесетница, каза отец Петър Стефанов от благоевградския катедрален храм "Въведение Богородично:  Свети Дух - това е третата равно по същност на Светата единачална, неразделна и божествена Света Троица. Във връзка с това,..

обновено на 28.05.18 в 10:20

Започва изграждането на новото кръгово кръстовище в Сандански

В Сандански започва изграждането на ново кръгово кръстовище между улиците ”Тодор Каблешков” и “Стефан Стамболов“.  Това налага и промяна на движението на кръстовището при двете пътни артерии. Кръстовището ще бъде напълно затворено за преминаване, а самото движение ще се осъществява по обходни маршрути, сигнализирани чрез временната..

публикувано на 28.05.18 в 09:27

За трета поредна година Македонският научен институт организира събития, посветени на Деня на Светия Дух

Според църковните канони, той е на 51-я ден след Великден и един ден след Петдесетница (Ден на Света Троица). От 20-те години на ХХ век в България този църковен празник, обвързан с редица чествания, поверия и обичаи, се отбелязва и като Ден на Македония. На него се почита паметта на героите, загинали за освобождението на Македония, за свободна..

публикувано на 28.05.18 в 09:04

За шеста поредна година Благоевград събира на едно място учебните заведения в „Училищна панорама”

Началото ще бъде поставено в 11:00 часа днес на площад „Македония“, където ще бъдат презентирани всички училища, езикови школи, занимални.   Инициативата се организира съвместно от община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

публикувано на 28.05.18 в 09:02

Община Благоевград е домакин на Европейска мрежа за минимален доход, организирана от Министерството на труда и социалната политика

Кампанията ще се проведе днес. Началото ще бъде поставено с Кръгла маса от 10:00 часа в зала № 5 в сградата на общинска администрация. Участие ще вземат представители на МТСП, синдикати, НПО, чуждестранни гости, участващи в кампанията, представители на местната власт, представители на гражданското общество. Кампанията ще продължи на площад..

публикувано на 28.05.18 в 09:02

Пътен инцидент стана тази сутрин на АМ “Струма“ край пътен възел Кочериново

Пътен инцидент стана тази сутрин на АМ “Струма“ край пътен възел Кочериново.  Микробус, превозващ моторници се е преобърнал, съобщи за Радио Благоевград дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил.   Движението се извършва само в изпреварващата лента.

публикувано на 28.05.18 в 08:54