Министърът на културата Боил Банов открива театралните празници в Разлог

На 24 юни /събота/ започва Шестото издание на Театралните празници „Звездите на театъра 2017“-Разлог. 

В едноседмичния фестивал ще бъдат представени едни от най-добрите и награждавани спектакли на сезона, в които участват обичани актьори от българския театър и кино. В продължение на седемте дни на летните театрални празници Разлог ще живее с театралното изкуство и магията на майсторската игра на актьорите. През годините театралната фиеста успя да се наложи като едно от най-важните културни събития в България. Точно на Еньовден - 24 юни, фестивалът ще бъде открит от министъра на културата Боил Банов. 

Постановката, която ще даде старт на театралната седмица е „Солунските съзаклятници“, на Народния театър „Иван Вазов“. В представлението, по Георги Данаилов, под режисурата на Стоян Радев, ще участват Руси Чанев, Леонид Йовчев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Валери Йорданов, Мария Каварджикова, Теодора Духовникова, Кирил Кавадарков, Мила Люцканова, Ана Пападопулу, Валентин Балабанов и др., съобщиха от Пресцентъра на Община Разлог.


Вижте още

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград обявяват фотоконкурс на тема „Песента на водата“

В Световния ден на водата 22 март Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД обявиха фото-конкурс с награди.  Темата е  "Песента на водата".  Целта е да се провокира творческият поглед към огромното водно богатство на Югозападна България – реки, езера, язовири, водопади, извори…Идеята е да се покаже природната красота на..

публикувано на 22.03.18 в 17:37

Празник на водата се проведе днес в Благоевград

  „Природата за водата - природосъобразни решения за водите” - под това мото се проведе Празникът на водата, организиран от двете институции - „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград и Радио Благоевград, поводът - днешният Световен ден на водата.   „Целта е да ангажираме вниманието на децата, да се провокираме тяхната..

публикувано на 22.03.18 в 17:13
Нено Димов

Министър Нено Димов: В момента има шест язовира, които преливат по малко, но без заплаха за населението

„Към момента наблюдаваме много внимателно нивото на река Дунав. Знаете, че тя събира водите от половин Европа и е с повишено ниво. Няма обаче основание за притеснение“ , каза в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов, който присъства на откриването на пречиствателната станция за отпадни води. „От национално значимите..

публикувано на 22.03.18 в 16:12

ЮЗУ удостои проф. д-р Лилия Илиева със званието „Почетен професор“

На официална церемония откривателката на оригиналния ръкопис на първата История на България от Петър Богдан проф. д-р Лилия Илиева беше удостоена от Югозападния университет със званието „Почетен професор“. То и се присъжда за откритието, което проф. Илиева прави в края на миналата година, работейки по проект, финансиран от Фонд “Научни..

публикувано на 22.03.18 в 15:38

Броят на регистрираните безработни в дирекция "Бюро по труда" в Кюстендил е 2823 души

Броят на регистрираните безработни в дирекция "Бюро по труда" в Кюстендил е 2823 души, а равнище на безработица - 10,6 процента. Данните са към края на месец февруари. В сравнение с януари, безработните са се увеличили с 0,4 на сто, а равнището на безработица се запазва. Това съобщиха от дирекцията. За Община Кюстендил са регистрирани..

публикувано на 22.03.18 в 15:06

Министър Димов откри пречиствателната станция на Банско

Днес от се състоя официалното откриване на пречиствателна станция за отпадни води, реализирана по проект „Втора фаза на проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на Банско. На събитието присъства министърът на околната среда и водите Нено Димов. "Това е една огромна инвестиция от 84 милиона лева, от които по..

публикувано на 22.03.18 в 13:51

Пропаднал е участък от пътя между пернишките села Рударци и Кладница

Пропаднал е участък от пътя между пернишките села Рударци и Кладница. Свличането е в дясното платно на пътя. Веднага е направено запълване с едра скална маса и движението не е спирано. Пътят е републикански, строен е преди 50 години.   Според кмета на Кладница Васил Мирчев честите пропадания на шосето в различни участъци се дължат на..

публикувано на 22.03.18 в 13:29