Министърът на културата Боил Банов открива театралните празници в Разлог

На 24 юни /събота/ започва Шестото издание на Театралните празници „Звездите на театъра 2017“-Разлог. 

В едноседмичния фестивал ще бъдат представени едни от най-добрите и награждавани спектакли на сезона, в които участват обичани актьори от българския театър и кино. В продължение на седемте дни на летните театрални празници Разлог ще живее с театралното изкуство и магията на майсторската игра на актьорите. През годините театралната фиеста успя да се наложи като едно от най-важните културни събития в България. Точно на Еньовден - 24 юни, фестивалът ще бъде открит от министъра на културата Боил Банов. 

Постановката, която ще даде старт на театралната седмица е „Солунските съзаклятници“, на Народния театър „Иван Вазов“. В представлението, по Георги Данаилов, под режисурата на Стоян Радев, ще участват Руси Чанев, Леонид Йовчев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Валери Йорданов, Мария Каварджикова, Теодора Духовникова, Кирил Кавадарков, Мила Люцканова, Ана Пападопулу, Валентин Балабанов и др., съобщиха от Пресцентъра на Община Разлог.


Вижте още

Кампанията по изкупуване на череши в Община Кюстендил започва днес

 Пунктовете за изкупуване отварят при цени от 0,60 лв./кг, казаха изкупвачи. Изкупуват се ранни сортове. Те посочиха, че очакват в края на седмицата да започне и същинската кампания по изкупуването на по-късните сортове, когато и цената им ще бъде по-висока.    Общо 72 места са определени за разкриване на пунктове за изкупуване на череши в Община..

публикувано на 28.05.18 в 10:31

Днес Православната църква отбелязва Деня на Свети дух

Празникът Свети Дух е посветен на третото лице на Светата троица, равнозначно на Отца и Сина.  Той се отбелязва в понеделника след Петдесетница, каза отец Петър Стефанов от благоевградския катедрален храм "Въведение Богородично:  Свети Дух - това е третата равно по същност на Светата единачална, неразделна и божествена Света Троица. Във връзка с това,..

обновено на 28.05.18 в 10:20

Започва изграждането на новото кръгово кръстовище в Сандански

В Сандански започва изграждането на ново кръгово кръстовище между улиците ”Тодор Каблешков” и “Стефан Стамболов“.  Това налага и промяна на движението на кръстовището при двете пътни артерии. Кръстовището ще бъде напълно затворено за преминаване, а самото движение ще се осъществява по обходни маршрути, сигнализирани чрез временната..

публикувано на 28.05.18 в 09:27

За трета поредна година Македонският научен институт организира събития, посветени на Деня на Светия Дух

Според църковните канони, той е на 51-я ден след Великден и един ден след Петдесетница (Ден на Света Троица). От 20-те години на ХХ век в България този църковен празник, обвързан с редица чествания, поверия и обичаи, се отбелязва и като Ден на Македония. На него се почита паметта на героите, загинали за освобождението на Македония, за свободна..

публикувано на 28.05.18 в 09:04

За шеста поредна година Благоевград събира на едно място учебните заведения в „Училищна панорама”

Началото ще бъде поставено в 11:00 часа днес на площад „Македония“, където ще бъдат презентирани всички училища, езикови школи, занимални.   Инициативата се организира съвместно от община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

публикувано на 28.05.18 в 09:02

Община Благоевград е домакин на Европейска мрежа за минимален доход, организирана от Министерството на труда и социалната политика

Кампанията ще се проведе днес. Началото ще бъде поставено с Кръгла маса от 10:00 часа в зала № 5 в сградата на общинска администрация. Участие ще вземат представители на МТСП, синдикати, НПО, чуждестранни гости, участващи в кампанията, представители на местната власт, представители на гражданското общество. Кампанията ще продължи на площад..

публикувано на 28.05.18 в 09:02

Пътен инцидент стана тази сутрин на АМ “Струма“ край пътен възел Кочериново

Пътен инцидент стана тази сутрин на АМ “Струма“ край пътен възел Кочериново.  Микробус, превозващ моторници се е преобърнал, съобщи за Радио Благоевград дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил.   Движението се извършва само в изпреварващата лента.

публикувано на 28.05.18 в 08:54