Предстои официално откриване на паметник на Васил Левски в Сандански

  По повод 180-та годишнина от рождението на Васил Левски, Община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ ще превърнат в реалност една дългогодишна мечта на поколенията в град Сандански да бъде издигнат паметник на великия българин.В края на 2016 г.бе обявен конкурс за изработване на идеен художествено-пластичен проект за паметник на Апостола в Сандански. Дванадесет екипа от цялата страна представиха свои проекти, от които комисия избра творбата на скулптура Борис Борисов и архитект Пламен Цанев.С редица благотворителни инициативи реализацията на една дългогодишна идея вече е факт. 

На 18 юли от 19:30 ч. под короната на многовековния чинар ще бъде официално открит паметникът на Васил Левски. На церемонията ще присъстват кметът на община Сандански Кирил Котев, председателят на Народното събрание – Димитър Главчев, Неврокопският митрополит Серафим, народните представители – Цветан Цветанов и Атанас Стоянов, Зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, командирът на Бригадно командване Благоевград –полковник Иван Иванов, кметове на съседни общини и населени места от община Сандански, граждани и гости на града.


Вижте още

Благоевград - домакин на националния ученически празник "За хляба наш"

Тазгодишният е 20-ти поред и е доказателство за неговата съществена  роля във възпитанието на подрастващите. За съхранението и развитието на традицията,  усилия обединиха Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и община Благоевград със своя Център за личностно и творческо развитие на децата. Участват над..

публикувано на 20.04.18 в 18:33

Природо - математическата гимназия „Академик Сергей Корольов“ в Благоевград чества тържествено своята 45-та годшнина

Стотици са учениците, десетки  учителите, свързали живота си  с училището, с неговото изграждане и утвърждаване като едно от водещите в региона и страната. За срещата на поколенията днес дойдоха президентът Росен Плевнелиев, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, икономисти, инженери, лекари, предприемачи, университетски преподаватели и..

публикувано на 20.04.18 в 18:11

Общинските съветници приеха финансовите отчети на общинските търговски дружества в Благоевград за 2017 г.

На съвместно заседание на Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране към Общински съвет Благоевград, съветниците приеха за допускане до сесия на годишните финансови отчети и баланс за 2017 година на общинските търговски дружества. Общинското търговско дружество „Благоевград..

публикувано на 20.04.18 в 17:10

Празник посветен на Световния ден на Земята се проведе в Перник

Празник посветен на Световния ден на Земята се проведе в Перник. Зелената инициатива се организира за седма поредна година, а нейн домакин е най-голямото пернишко кметство „Изток”. Празникът премина под мотото “Земя като една човешка длан” с участието на деца и ученици от всички детски градини и училища на територията на кметството...

публикувано на 20.04.18 в 16:11

Започва благоустрояването на шест улици в Благоевград: „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“

В рамките на 260 календарни дни  ще бъде благоустроен 4-ти микрорайон в Благоевград. Ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция  на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен“ до ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.  Стойността на ремонтните дейности е 4 614 628 лв. Първата копка  по мащабния проект направиха..

публикувано на 20.04.18 в 15:30

Представиха A.L.E.C.O. в Благоевград

Това е българска победа. Не го считам като някакво лично постижение, важно е, че отгоре ще пише България – така евродепутатът Андрей Новаков коментира  новината, че е избран за главен преговарящ по кохезионната политика на ЕС след 2020 година .  Желая му много успех. Той е гордост за Благоевград, гордост за България – казапред журналисти..

публикувано на 20.04.18 в 15:01

Два временни безлихвени заеми от централния бюджет е получила община Перник през миналата година

Това съобщи кметът Вяра Церовска. С единия заем - в размер на 7.2 млн. лева, са рефинансирани три стари безлихвени кредити към бюджета, отпуснати в периода 2015-2016 година. Вторият заем от 4 млн. лева е предназначен за погасяването на просрочени задължения и изпълнение на заложените в плана за финансово оздравяване мерки. Той трябва да бъде..

публикувано на 20.04.18 в 13:52