Няма режим на водата на територията на благоевградското дружество „Водоснабдяване и канализация“

 „Водоснабдяване и канализация“ - Благоевград обслужва десет общини в областта.

Лошо водоподаване в няколко населени места в община Гърмен е причана за недоволството на жителите от Балдево и Ковачевица“, обясни  днес на пресконференция управителят на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова.  Проблемът в тези населени места е в свръхпотреблението и ползването на питейната вода за напояване на земеделски земи, категорична бе инж. Росица Димитрова. (чуйте звуковия файл) 
Тя даде яснота и  по повод запитванията на хора от гърменското село Балдево относно спряната вода на черквата. По думите и  „ ...храмът не е имал години наред открита партида, въпреки предписанията на водоснабдителното дружество“. 
На днешната пресконференция освен темите с неправомерното използване на питейна вода през летния сезон, бяха представени и резултатите от инвестиционната програма на дружеството.

 „ Благоевградска област е една от областите, в които не се случи така нареченото окрупняване на дружеството и това води до невъзможността както да бъдат усвоени средства по програмите за „Околна среда“  и „Развитие на селските райони, така  и  да бъдат  осигурени средства за реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи“, каза още управителят на ВиК – Благоевград инженер Росица Димитрова.

Тя информира, че има финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на проект на община Благоевград и чрез отпуснатите средства  ще се извърши ремонта на „Алеята на здравето“ в областния център. Вижте още

Благоевград - домакин на националния ученически празник "За хляба наш"

Тазгодишният е 20-ти поред и е доказателство за неговата съществена  роля във възпитанието на подрастващите. За съхранението и развитието на традицията,  усилия обединиха Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и община Благоевград със своя Център за личностно и творческо развитие на децата. Участват над..

публикувано на 20.04.18 в 18:33

Природо - математическата гимназия „Академик Сергей Корольов“ в Благоевград чества тържествено своята 45-та годшнина

Стотици са учениците, десетки  учителите, свързали живота си  с училището, с неговото изграждане и утвърждаване като едно от водещите в региона и страната. За срещата на поколенията днес дойдоха президентът Росен Плевнелиев, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, икономисти, инженери, лекари, предприемачи, университетски преподаватели и..

публикувано на 20.04.18 в 18:11

Общинските съветници приеха финансовите отчети на общинските търговски дружества в Благоевград за 2017 г.

На съвместно заседание на Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране към Общински съвет Благоевград, съветниците приеха за допускане до сесия на годишните финансови отчети и баланс за 2017 година на общинските търговски дружества. Общинското търговско дружество „Благоевград..

публикувано на 20.04.18 в 17:10

Празник посветен на Световния ден на Земята се проведе в Перник

Празник посветен на Световния ден на Земята се проведе в Перник. Зелената инициатива се организира за седма поредна година, а нейн домакин е най-голямото пернишко кметство „Изток”. Празникът премина под мотото “Земя като една човешка длан” с участието на деца и ученици от всички детски градини и училища на територията на кметството...

публикувано на 20.04.18 в 16:11

Започва благоустрояването на шест улици в Благоевград: „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“

В рамките на 260 календарни дни  ще бъде благоустроен 4-ти микрорайон в Благоевград. Ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция  на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен“ до ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.  Стойността на ремонтните дейности е 4 614 628 лв. Първата копка  по мащабния проект направиха..

публикувано на 20.04.18 в 15:30

Представиха A.L.E.C.O. в Благоевград

Това е българска победа. Не го считам като някакво лично постижение, важно е, че отгоре ще пише България – така евродепутатът Андрей Новаков коментира  новината, че е избран за главен преговарящ по кохезионната политика на ЕС след 2020 година .  Желая му много успех. Той е гордост за Благоевград, гордост за България – казапред журналисти..

публикувано на 20.04.18 в 15:01

Два временни безлихвени заеми от централния бюджет е получила община Перник през миналата година

Това съобщи кметът Вяра Церовска. С единия заем - в размер на 7.2 млн. лева, са рефинансирани три стари безлихвени кредити към бюджета, отпуснати в периода 2015-2016 година. Вторият заем от 4 млн. лева е предназначен за погасяването на просрочени задължения и изпълнение на заложените в плана за финансово оздравяване мерки. Той трябва да бъде..

публикувано на 20.04.18 в 13:52