Няма режим на водата на територията на благоевградското дружество „Водоснабдяване и канализация“

 „Водоснабдяване и канализация“ - Благоевград обслужва десет общини в областта.

Лошо водоподаване в няколко населени места в община Гърмен е причана за недоволството на жителите от Балдево и Ковачевица“, обясни  днес на пресконференция управителят на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова.  Проблемът в тези населени места е в свръхпотреблението и ползването на питейната вода за напояване на земеделски земи, категорична бе инж. Росица Димитрова. (чуйте звуковия файл) 
Тя даде яснота и  по повод запитванията на хора от гърменското село Балдево относно спряната вода на черквата. По думите и  „ ...храмът не е имал години наред открита партида, въпреки предписанията на водоснабдителното дружество“. 
На днешната пресконференция освен темите с неправомерното използване на питейна вода през летния сезон, бяха представени и резултатите от инвестиционната програма на дружеството.

 „ Благоевградска област е една от областите, в които не се случи така нареченото окрупняване на дружеството и това води до невъзможността както да бъдат усвоени средства по програмите за „Околна среда“  и „Развитие на селските райони, така  и  да бъдат  осигурени средства за реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи“, каза още управителят на ВиК – Благоевград инженер Росица Димитрова.

Тя информира, че има финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на проект на община Благоевград и чрез отпуснатите средства  ще се извърши ремонта на „Алеята на здравето“ в областния център. Вижте още

Рекорден брой ученици участваха в четвъртия Национален конкурс „Национален парк „Рила“-познат и непознат“

В истински празник се превърна церемонията по награждаване на отличените в Националния ученически конкурс „Национален парк „Рила“-познат и непознат“. И ако миналата година в него са участвали около 200 ученика от различни възрасти, то тази година, интересът е рекорден-1200 участника от цялата страна. „Това е страхотно постижение и говори за..

публикувано на 24.11.17 в 16:44

На днешния ден преди 45 години в Кюстендил е открита нова сграда на галерията

На 24 ноември 1972 година в Кюстендил е открита нова сграда на галерията. Това съобщиха от галерията в Кюстендил. В чест на 90-годишнината от рождението на Владимир Димитров – Майстора, е проектирана първата за страната специално построена за целта сграда. До тогава, обичайна практика е да бъдат преустройвани за това сгради, строени с друго..

публикувано на 24.11.17 в 16:12

Ремонтират благоевградското читалище „Никола Вапцаров“ с 1 650 000 лева

Това съобщи кметът Атанас Камбитов, в отговор на изказването на Васил Новоселски, председател на читалището на днешното заседание на Общинския съвет. Г-н Новоселски подчерта постиженията на творческите състави, въпреки тежкото състояние на остарялата материална база и лошите условия за работа. „ Даже бих казал, че сме опасни за преминаващите край..

обновено на 24.11.17 в 14:32

Седемдесет години от откриването на сградата на съдебната палата чества днес Радомирският районен съд

Седемдесет години от създаването си чества днес Радомирският районен съд. Едновременно с юбилея се проведе и ден на отворените врати. Аранжирана бе изложба на архивни документи, както и експозиции от детски рисунки на тема "Съдът през детските очи" и "Не на насилието".  Съдът в Радомир е един от най- старите в Перник, заяви неговият..

публикувано на 24.11.17 в 14:25

Увеличение на дневната такса за първа и втора група в детските градини прие Общинският съвет в Дупница

Родителите ще плащат по 2 лева на ден, вместо 1,70. Мотивът е подобряване качеството на храната. Досегашната такса се запазва за 5 и 6-годишните деца. Съветниците приеха и нова такса за ползване през нощта на паркинга при Учителския институт. Тя ще бъде 3 лева, колкото е и дневната. За автобуси с над 12 места ще се плаща по 9 лева. Таксата за..

публикувано на 24.11.17 в 14:08

Общинският съвет в Благоевград утвърди награда на името на художника Христо Бараковски

Това стана с приетите  промени в общинския правилник за отличията.  Наградата “Христо Бараковски“  е годишна и ще бъде връчвана за значими творчески постижения. В звуковия файл можете да чуете Ивайло Златанов, председател на Комисията по култура и образование в Общинския съвет - Благоевград

публикувано на 24.11.17 в 12:55

Общинско дружество с ограничена отговорност ще организира културната дейност в Благоевград

Предложението за неговото създаване направи кметът Атанас Камбитов на днешното заседание на Общинския съвет.  Той се позова на опита на други общини в страна и чужбина. „Благоевград фест“-ЕООД ще организира цялостната културна дейност в община Благоевград, ще предоставя социални и туроператорски услуги. За временен управител на дружеството бе..

публикувано на 24.11.17 в 12:51