Турски държавни представители черпят опит от Банско

  Делегация от Република Турция бе на посещение в Банско във връзка с реализирането на инфраструктурен проект в област Ерзинкан на южната ни съседка.Представители на министерствата на науката и технологиите, на икономиката и туризма, заместник-областния управител г-н Деде Муса Бастурк, както и екип от експерти, се срещнаха с ръководството на община Банско, представители на туризма и на оператора на ски-зона Банско.Поводът на срещата бе споделяне на опита и добрите практики от страна на най-добрия зимен курорт на България с турските представители, които заяви по време на разговора, че са избрали Банско по три причини – мащабното инфраструктурно развитие на курорта през последните години, най-успешния модел на зимен курорт на Балканите, както и добрата маркетингова политика, в резултат на която туристическата дестинация е предпочитана и разпознаваема, както на национално ниво, така и на международно.Освен интересни факти за ски зоната и нейното управление, по време на дискусията, бе обсъден стремежа на Банско да постигне оптимална целогодишна запълняемост на легловата база чрез различни похвати – организиране на поредица от летни културни формати; привличане на туристи чрез разнообразни форми на туристически услуги – планински туризъм, спа и голф атракции; популяризиране на кулинарния проект „Уникално Банско”, акцентиращ върху богатството на местната кухня и ястия. 


Вижте още

Трите социални служби с отчет за месец март

На днешната пресконференция на трите социални служба в отчета за месец март обобщенията са – 196 проверки и 902 констатирани  нарушения от Инспекцията по труда в Благоевград, спад на безработицата в областта и  утвърдени 95 професионални приемни семейства. Над 500  семейства в област Благоевград са санкционирани през месец март, затова че децата са..

публикувано на 24.04.18 в 17:38

Почина актьорът Николай Чобанов

   Днес ни н апусна  един от строителите и вдъхновителите на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.  Николай Стефанов Чобанов е роден на 17 юни 1942 година в Благоевград. През юни 1961 година завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, циркова студия по Клоунада. От 4 октомври 1963 година е в трупата на Драматичен театър „Никола..

публикувано на 24.04.18 в 17:04

Петима абитуриенти от  община Радомир ще получат еднократна финансова помощ в навечерието на 24 май

Учениците са възпитаници на Техническа професионална гимназия "Н.Й. Вапцаров" и Професионална гимназия по транспорт "Юрий Гагарин" и са полусираци. На проведената днес сесия местният Общински съвет взе решение да им бъдат отпуснати по 150 лв. По инициатива на кмета на общината Пламен Алексиев за зрелостниците, чрез спонсори, са осигурени..

публикувано на 24.04.18 в 16:56

Бивш служител в пощенска станция в село Горно Дряново осъден за присвояване на около 190 хиляди лева

  По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е признал за виновен И.М. за извършени от него престъпления в качеството му на служител в пощенска станция в с. Горно Дряново. Наложеното му наказание е шест години и осем месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Подсъдимият М. работил като служител-гише и..

публикувано на 24.04.18 в 16:52

По искане на Районна прокуратура – Дупница съдът е оставил в ареста обвиняемия за блудствени действия с четиригодишно момиче в град Рила

   В Районна прокуратура – Дупница е образувано досъдебно производство срещу Б. Т. от гр. Рила по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 1 от Наказателния кодекс – извършване на блудствени действия с цел възбуждане и удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст...

публикувано на 24.04.18 в 16:49

Започват процедурите за строителството на важната Клетка 4 на Депото за твърди битови отпадъци на община Петрич

Община Петрич обяви обществената поръчка за „Извършване на строително-монтажни работи за изпълнение на проект „Регионално депо за неопасни и инертни отпадъци на община Петрич –изменение и допълнение”- подобект „Клетка 4 и съпътстваща инфраструктура към нея”.  Стойността на поръчката е 1 147 566 ,29 с ДДС. Критериите са съгласувани..

публикувано на 24.04.18 в 14:12

Над 10 са задържаните служители от Автомобилна администрация Благоевград днес

Това се случва в провеждащата се и в момента акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Работи се по сигнал за искан подкуп за несъставяне на актове за нарушения на фирми, като сумите поискани от служителите са от 300 до 600 евро.  В акцията наблюдаващ прокурор е Петър Белчев, който коментира, че наблюдението на служителите се извършва от..

публикувано на 24.04.18 в 13:23