Турски държавни представители черпят опит от Банско

  Делегация от Република Турция бе на посещение в Банско във връзка с реализирането на инфраструктурен проект в област Ерзинкан на южната ни съседка.Представители на министерствата на науката и технологиите, на икономиката и туризма, заместник-областния управител г-н Деде Муса Бастурк, както и екип от експерти, се срещнаха с ръководството на община Банско, представители на туризма и на оператора на ски-зона Банско.Поводът на срещата бе споделяне на опита и добрите практики от страна на най-добрия зимен курорт на България с турските представители, които заяви по време на разговора, че са избрали Банско по три причини – мащабното инфраструктурно развитие на курорта през последните години, най-успешния модел на зимен курорт на Балканите, както и добрата маркетингова политика, в резултат на която туристическата дестинация е предпочитана и разпознаваема, както на национално ниво, така и на международно.Освен интересни факти за ски зоната и нейното управление, по време на дискусията, бе обсъден стремежа на Банско да постигне оптимална целогодишна запълняемост на легловата база чрез различни похвати – организиране на поредица от летни културни формати; привличане на туристи чрез разнообразни форми на туристически услуги – планински туризъм, спа и голф атракции; популяризиране на кулинарния проект „Уникално Банско”, акцентиращ върху богатството на местната кухня и ястия. 


print Отпечатай
Вижте още
Даниела Савеклиева

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева се срещна с министъра на енергетиката във връзка с протестите на жители на две села от Благоевградска област

  Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева се срещна с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.  Срещата бе във връзка с протестите на жителите на селата Ново Лески и Мосомище срещу отдаването на техни територии на..

публикувано на 21.07.17 в 15:24

Изложба с творби от Международния пленер по живопис „Арт студио Рударци” бе открита в Перник

  Експозицията предшества юбилейното 20-то издание на пленера, който ще започне в началото на октомври и включва творби от всички проведени до момента 19 издания. Представени са общо 47 картини. Те са подредени в две изложбени зали- галериите „Любен Гайдаров” и „При кмета”. Автори на творбите са както местни художници, така и гостуващи творци..

публикувано на 21.07.17 в 14:10

Радомир става част от кампанията "Изпей "Обичам те" на български"

   Кампанията е в подкрепа на българския език в българската музика, а инициативата е на музикантите от рок-група „Хоризонт“. Националното турне с призив за повече родна поп и рок музика в ефира стартира миналата година с девет пилотни концерта. Кампанията продължава и тази година, а Радомир е поредният град, където ще спрат музикантите...

публикувано на 21.07.17 в 14:03

Жителите на хаджидимовското село Ново Лески организират мащабен протест срещу кариера за добив на подземни богатства

Този път те ще получат подкрепа и от съседните населени места - Хаджидимово, Копривлен и Мосомище. Изпратени са писма до областния управител на Благоевград, до депутатите от Пиринско, до министъра на енергетиката, до премиера.  "Очакваме подкрепа от всички държавни институции. Надяваме се, че няма да се стигне до подписване на концесионния..

публикувано на 21.07.17 в 13:48

Докторанти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в международно лятно училище

Радослава Топалска, Мария Младенова и Янко Руменов, докторанти във Факултета по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в лятно училище за докторанти, което се проведе в университета „Йоханес Кеплер“ в Линц, Австрия.  Те бяха единствените български представители в лятната школа, която събра над 60 докторанти от Швейцария, Австрия, Белгия,..

публикувано на 21.07.17 в 12:05

Жени ГЕРБ-Перник с благотворителни инициативи за 10-ия рожден ден на организацията

ЖениГЕРБ-Перник дариха детски колички, много аксесоари и играчки за нуждите на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, нуждаещи се от постоянна медицинска грижа. Инициативата е част от поредица от 10 последователни благотворителни прояви по случай десетия юбилеен рожден ден на местната партийната организация на ГЕРБ...

публикувано на 21.07.17 в 09:38

Днес ще бъде почетена паметта на четиримата офицери, които загинаха преди 14 години при гасене на пожар в местността „Бетоловото“ край Разлог

Родственици, колеги и приятели ще се поклонят пред саможертвата на полковник Кирил Чамишки, подполковник Милко Пейковски, майор Николай Радулов и лейтенант Бойко Панайотов от българската армия. Военният ритуал ще е пред паметника на офицерите на лобното им място. Свещеник ще отслужи панихида, след което ще бъдат положени венци и цветя на..

публикувано на 21.07.17 в 08:32