3 040 са до момента молбите за отпускане на помощ за отопление в Кюстендилска област

Общо 3 040 са постъпилите до момента молби за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон, съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Кюстендил. През предходния отоплителен сезон в Кюстендилска област с целева помощ са подпомогнати 7278 лица и семейства. 

 Крайният срок за подаване на документи за подпомагане е 31 октомври. Размерът на помощта е 73,02 лв. на месец или за петте месеца в отоплителния сезон е в размер на общо 365,10 лв., което е с 2,80 лв. повече от миналата година. По-голямата част от кандидаствалите за подпомагане желаят да получат помощта в пари, а не в натура, допълниха от дирекцията.


Вижте още

В Благоевград се провежда традиционното „Дамско рали”

Въпреки дъждовното време, на централния градски площад "Македония", след 5-годишно прекъсване, стартира "дамското рали на високи токчета", което е с приложен характер. Участват 17 екипажа, сред тях и гости от съседна Македония.

публикувано на 18.03.18 в 10:47

Милица Стойчева е "Девойка Кюстендилска пролет" за тази година

На пищен спектакъл снощи, състоял се на открито, на сцената на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил, за 52-ри път беше избрана девойка "Кюстендилска пролет". Носителка на короната и символ на града стана Милица Стойчева, 16-годишна ученичка от гимназия "Йордан Захариев" в Кюстендил. Милица Стойчева получи 1500 лв. от Община Кюстендил, а..

публикувано на 18.03.18 в 09:14

С много изненади и емоции протече поредното издание на „Зимно предизвикателство-2018“ в м. „Бодрост“

С много настроение, музика и изненади премина поредното издание на зимните игри в Благоевград, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Събитието, което се проведе днес в ски-център „Картала“, бе съпроводено с музикална програма и водещ, който се грижеше за усмивките на гостите.  В „Зимно предизвикателство-2018“ се включиха стотици малки и големи..

публикувано на 17.03.18 в 18:09

Младоженци направиха сватбената си фотосесия в библиотека

След като сключиха граждански брак, Ива и Радмил позираха пред фотообектива сред лавиците от книги в Регионалната библиотека „Светослав Минков” в Перник.  Идеята да излязат от клишето е на младоженката, която работи като учителка в детска градина „Райна Княгиня” в Перник. „От малка обичам книгите, а любимата ми приказка е „Красавицата и..

публикувано на 17.03.18 в 14:05

Предстоящи събития - 17.03.2018г.

От 19.00 часа на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил ще се състои 52-ят конкурс за избор на "Девойка Кюстендилска пролет 2018". Забавна програма под надслов „Зимно предизвикателство“ ще се проведе в местността „Бодрост за поредна година“. Зимният празник ще бъде открит днес от 11:00 часа в местността „Бодрост“, в ски център..

публикувано на 17.03.18 в 08:19

Програма „Съботен театър” представя премиерата на „Приказки от стари времена” по Ръдиард Киплинг

В събота, 17 март,  от 11:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград  представя „Приказки от стари времена” по Ръдиард Киплинг. Представлението е част от Програма „Съботен театър”, която театърът стартира през 2015 година. Целта на културния институт е семейното посещение на спектакли да се превърне в празник и традиция за..

публикувано на 16.03.18 в 17:48

Световнопризнатият български учен проф. Пламен Атанасов посети ЮЗУ „Неофит Рилски“

Посещението му в университета е по покана на ръководителя на Иновационния Център за Еко Енергийни Технологии (ИЦЕЕТ) и зам.-декан по научноизследователската дейност на Природо-математическия факултет при ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. д-р Марио Митов. В рамките на 4-дневната си визита проф. Атанасов се запозна с дейността на Иновационния център и..

публикувано на 16.03.18 в 15:54