3 040 са до момента молбите за отпускане на помощ за отопление в Кюстендилска област

Общо 3 040 са постъпилите до момента молби за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон, съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Кюстендил. През предходния отоплителен сезон в Кюстендилска област с целева помощ са подпомогнати 7278 лица и семейства. 

 Крайният срок за подаване на документи за подпомагане е 31 октомври. Размерът на помощта е 73,02 лв. на месец или за петте месеца в отоплителния сезон е в размер на общо 365,10 лв., което е с 2,80 лв. повече от миналата година. По-голямата част от кандидаствалите за подпомагане желаят да получат помощта в пари, а не в натура, допълниха от дирекцията.


Вижте още

Ретро парад на автомобили в Дупница

Домакин на автомобилен ретро парад е Дупница днес на площад “Свобода”. За реставрираните коли ще разказват техните собственици, предвидена е и музикална програма. Най-старите автомобили са от началото на миналия век. Очаква се да бъдат показани и уникални ретро коли, от които в света има едва по няколко бройки. Организатори на събитието са САРК..

публикувано на 19.08.17 в 10:14

В Кюстендил извършват безплатни изследвания за хепатит С

Безплатно изследване на хепатит С извършват днес в Кюстендил. Изследванията ще бъдат извършвани от 10 до 12 часа. Това съобщи д-р Румен Алексов, един от отговорниците за кампанията.  Препоръчително е да се изследват родените от 1945-1965 г., млади хора с татуировки и пиърсинг, пациенти с повишени чернодробни ензими или такива на хемодиализа...

публикувано на 19.08.17 в 10:12

Двама възпитаници на Основно училище "Св. Иван Рилски" в Перник получиха грамоти и подаръци от кмета на Перник Вяра Церовска

Завършилите 7-ми клас Александра Найденова и Свилен Василев са с рекордно високи резултати от външното оценяване и това е причина кметът да ги посрещне в кабинета си и лично да ги поздрави. Александра  има 97 точки на изпита по български език и литература. Тя е и първенец за възрастта си на две национални олимпиади - по география и по история,..

публикувано на 18.08.17 в 16:35

Приключи обновяването на откритата спортна площадка в пернишкия квартал Твърди ливади

Приключи обновяването на откритата спортна площадка в пернишкия квартал Твърди ливади. Игрището е в в двора на пернишкото 9-то основно училище  и ще се ползва както от учениците в училището, така и от живущите в района.  Инвестицията е на стойност 49 хиляди лева. Теренът е с  изкуствена трева - 4 милиметра, с гранули и кварцов пясък, а..

публикувано на 18.08.17 в 15:24

Сметната палата е заверила без резерви финансовия отчет на Община Трън за 2016 година

На официалния сайт на Общинската администрация в крайграничния град е публикувано одитното становище на Сметната палата, прието с решение на 8 юни.  Одитното становище е изготвено на основание чл. 54 ал.8 от Закона за Сметната палата и отразява резултатите от извършения финансов одит на годишния финансов отчет за миналата година.  Според..

публикувано на 18.08.17 в 14:15

С 50 по-малко са записаните първокласници за предстоящата учебна година в община Дупница, в сравнение с миналата

Тази есен за първи път в дупнишките училища ще влязат 371 деца. Това е най-малобройният випуск в общината през последните 5 години.  По данни на ГРАО, първокласниците трябва да са 447. Допуска се, че част от тях живеят със семействата си в чужбина.  Най-много са записаните в първи клас в СУ “Св. Паисий Хилендарски”. Там са приети 95..

публикувано на 18.08.17 в 13:20

180 са подадените заявления за помощ за първокласници до момента в Държавно социално подпомагане-Дупница

152 са одобрените семейства в общината и 28 – в Сапарева баня. Досега няма заповеди за отказ.  Размерът на помощта е 250 лева. Тя се отпуска при доход на член от семейството до 400 лева. Изключение са семействата на деца с увреждания, с един жив родител или приемни семейства. Започна и кампанията за отоплителни помощи.  До момента са подадени..

публикувано на 18.08.17 в 13:19