Три важни пътни обекта в област Перник ще бъдат изградени, възстановени и ремонтирани

Три важни пътни обекта, преминаващи през територията на област Перник ще бъдат изградени, възстановени и ремонтирани, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Състоянието на пътната инфраструктура е обсъдено на среща на областния управител Ирена Соколова с председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Дончо Атанасов. 

След дългогодишни усилия, най-накрая ще бъде направен цялостен основен ремонт на пътя Рударци – Кладница. Вече е обявена и обществена поръчка за избор на изпълнител. Предвижда се изпълнение на студено рециклиране, подобряване на отводняването на пътя, монтаж на ограничителни системи, пътни знаци, маркировка и др. Областният управител е настоял да бъдат разгледани и изготвените проекти за рехабилитация на отделни участъци от пътя "Гюешево - София" и пътя "Богьовци - Сливница - Ракита - Брезник - Пали лула".

По първия проект ще бъдат ремонтирани отсечките от пътен възел Даскалово до граница с ОПУ – София. Ще бъде подменена пътната настилка, отводнителните съоръжения, пътните знаци и ще бъдат направено нови банкети. Ремонт ще има и на отсечката от границата с ОПУ - Кюстендил до Автогара Радомир. Другият предвиден за ремонт път Брезник - София на територията на ОПУ - Перник е в сравнително добро състояние , ремонтни дейности на шосето са предвидени на територията на Софийска област.


Вижте още

Блокираха пътя Перник - Радомир - Кюстендил

Жители на пернишкия квартал “Бела вода” протестираха днес срещу разположения до рудник "Бела вода" инсинератор като блокираха пътя Перник- Радомир – Кюстендил.  Повод за протеста бе разположеният на територията на рудник „Бела вода” инсинератор. Местните не искат в близост до домовете им да се изгарят трупове на мъртви животни и негодна за..

публикувано на 15.07.18 в 19:02

Планински спасители от Банско и Добринище спасиха млада жена в Пирин

 Около 14 часа е получен сигнал,че млада жена е с навехнат глезен в района на хижа „Безбог“. Сигналът е подаден в ПСС Добринище. На пострадалата е оказана помощ  и до два часа жената ще бъда транспортирана в най-близкото лечебно заведение.Това каза за Радио Благоевград, дежурният в ПСС Банско.

публикувано на 15.07.18 в 17:21

Възстановено е движението по път I-1 Симитли – Кресна

 Възстановено е движението по път  I-1 Симитли – Кресна.  Движението по пътя Симитли - Кресна се регулираше  от пътната полиция и се осъществяваше  двупосочно в една лента, заради катастрофа между цистерна и лек автомобил, при която загина водачът на автомобила.

публикувано на 15.07.18 в 15:31

Движението по пътя Симитли - Кресна се регулира от пътна полиция

  Движението по пътя Симитли - Кресна се регулира от пътната полиция и се осъществява двупосочно в една лента, заради катастрофа между цистерна и лек автомобил, при която загина водачът на автомобила. Има големи колони от автомобили в двете посоки. На мястото на катастрофата има разлети масло и антифриз от двете превозни средства. 

публикувано на 15.07.18 в 15:25

Мъж от Полена е починалият при тежкото ПТП край Кресна

Установена е самоличността на починалият водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат” при тежката катастрофа  на Първокласен път Е-79 в района между Кресна и отбивката за село Стара Кресна. Мъжът е на 50 години от село Полена, община Симитли. Движението на МПС в района на инцидента се пропуска в едната лента за движение и се регулира от намиращите..

публикувано на 15.07.18 в 13:21
Боян Петров

Над 500 души изкачиха Мальовица в чест на алпиниста Боян Петров

Над 500 души изкачиха връх Мальовица в чест на алпиниста и природозащитник Боян Петров.  Участниците изминаха маршрут от над 6 километра с положителна денивелация от малко повече от 1000 метра до върха. „ Повечето от хората бяха спортисти, но имаше и по-възрастни, а най-малкият участник беше на 1 годинка .“ , съобщи за Радио Благоевград Яни..

публикувано на 15.07.18 в 12:15
Църногорски манастрир

Църногорският манастир дарява овце на пострадалите от чума райони

Църногорският манастир „Св. Безсребреници Козма и Дамян” край брезнишкото село Гигинци ще дари 20 овце за пострадалите от чумата райони, съобщиха от светата обител. На поляните край манастира трети ден се провежда първият църногорски събор „В сърцето на  Граово”, който цели да възстанови, възроди и предаде на поколенията българските..

публикувано на 15.07.18 в 12:02