Ново трасе на ул. "Райна Княгиня" в пернишкия квартал "Драгановец"

Кметът на Перник Вяра Церовска, нейните заместници Денислав Захариев и Йордан Павлов и главният инженер Богомил Алексов инспектираха строителен обект на ул. "Райна Княгиня" в пернишкия квартал "Драгановец", съобщиха от общинския пресцентър. Около 100 метра от улицата са останали незавършени още при нейното построяване и преминаването по тях е ставало по черен участък. Сега там се прокарва ново трасе, което ще бъде направено от кота нула до полагане на асфалт. Така улицата ще бъде свързана с улица "Граово" и ще направи възможен по-удобен и кратък преход към центъра на града за всички, които идват от тази страна - от кварталите "Клепало", "Проучване", Драгановец" и др., както и от населените места, ползващи пътя от Брезник и околовръстния участък.

По ул. "Райна Княгиня" ще се стига по-бързо и до ул. Св. Св. Кирил и Методий" в района на входа на парка, а така също и до Общината и центъра на града. Ще бъде съкратен и пътят до другия край на града по улицата край някогашния бар "Олгин" и до моста на река Струма при ул. "Искър", чието обновяване предстои. Инвестицията в участъка е около 30 хиляди лева.Вижте още

Блокираха пътя Перник - Радомир - Кюстендил

Жители на пернишкия квартал “Бела вода” протестираха днес срещу разположения до рудник "Бела вода" инсинератор като блокираха пътя Перник- Радомир – Кюстендил.  Повод за протеста бе разположеният на територията на рудник „Бела вода” инсинератор. Местните не искат в близост до домовете им да се изгарят трупове на мъртви животни и негодна за..

публикувано на 15.07.18 в 19:02

Планински спасители от Банско и Добринище спасиха млада жена в Пирин

 Около 14 часа е получен сигнал,че млада жена е с навехнат глезен в района на хижа „Безбог“. Сигналът е подаден в ПСС Добринище. На пострадалата е оказана помощ  и до два часа жената ще бъда транспортирана в най-близкото лечебно заведение.Това каза за Радио Благоевград, дежурният в ПСС Банско.

публикувано на 15.07.18 в 17:21

Възстановено е движението по път I-1 Симитли – Кресна

 Възстановено е движението по път  I-1 Симитли – Кресна.  Движението по пътя Симитли - Кресна се регулираше  от пътната полиция и се осъществяваше  двупосочно в една лента, заради катастрофа между цистерна и лек автомобил, при която загина водачът на автомобила.

публикувано на 15.07.18 в 15:31

Движението по пътя Симитли - Кресна се регулира от пътна полиция

  Движението по пътя Симитли - Кресна се регулира от пътната полиция и се осъществява двупосочно в една лента, заради катастрофа между цистерна и лек автомобил, при която загина водачът на автомобила. Има големи колони от автомобили в двете посоки. На мястото на катастрофата има разлети масло и антифриз от двете превозни средства. 

публикувано на 15.07.18 в 15:25

Мъж от Полена е починалият при тежкото ПТП край Кресна

Установена е самоличността на починалият водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат” при тежката катастрофа  на Първокласен път Е-79 в района между Кресна и отбивката за село Стара Кресна. Мъжът е на 50 години от село Полена, община Симитли. Движението на МПС в района на инцидента се пропуска в едната лента за движение и се регулира от намиращите..

публикувано на 15.07.18 в 13:21
Боян Петров

Над 500 души изкачиха Мальовица в чест на алпиниста Боян Петров

Над 500 души изкачиха връх Мальовица в чест на алпиниста и природозащитник Боян Петров.  Участниците изминаха маршрут от над 6 километра с положителна денивелация от малко повече от 1000 метра до върха. „ Повечето от хората бяха спортисти, но имаше и по-възрастни, а най-малкият участник беше на 1 годинка .“ , съобщи за Радио Благоевград Яни..

публикувано на 15.07.18 в 12:15
Църногорски манастрир

Църногорският манастир дарява овце на пострадалите от чума райони

Църногорският манастир „Св. Безсребреници Козма и Дамян” край брезнишкото село Гигинци ще дари 20 овце за пострадалите от чумата райони, съобщиха от светата обител. На поляните край манастира трети ден се провежда първият църногорски събор „В сърцето на  Граово”, който цели да възстанови, възроди и предаде на поколенията българските..

публикувано на 15.07.18 в 12:02