Очаква се побратимяване на Перник с район на Чикаго

Провеждането на приятелски мач между футболните отбори на „Миньор“-Перник и „Миньор“-Чикаго обсъдиха кметът на Перник Вяра Церовска и треньорът на американския отбор Емил Миланов, който е в отпуск в родината. Идеята е през пролетта на 2019 година, когато се навършват 100 години от създаването на футболния „Миньор“-Перник, двата отбора да изиграят благотворителен мач в Перник. „Тимът в Чикаго е създаден преди 10 години и към момента е най-силният отбор на българи извън страната“, сподели Миланов. Той и Церовска очертаха и други перспективи за сътрудничество.

Пернишкият кмет поддържа лични контакти и със създателя на отбора в Чикаго Николай Василев, бивш борец от Перник. Още преди година са започнати постъпки за побратимяване на Перник с район на Чикаго, където живеят най-много българи и се очаква това да се осъществи скоро със съдействието на новия български консул в Чикаго. Не е изключено и пернишкият „Миньор“ да посети Чикаго за приятелски мач на американска земя. 


Вижте още

Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес

Яне Петков, наричан Човекът амфибия, десети ден тренира в Охридското езеро, за да постави рекорд на Гинес, плувайки в чувал, с вързани ръце и крака. Последните часове, Петков успя да преплува в това състояние над 2 500 м. Амбицията на Човека амфибия е да подобри рекорда на индиеца Гопал Карди, който през 2013 г успя да преплува 3 071 м. в Индийски..

публикувано на 18.07.18 в 19:37

Млади скулптори на симпозиум в Банско

За трета поредна година Банско се превръща не само в територия на духа с реализирането на интересни и разнообразни  музикални  прояви, но и става ателие на талантливи докторанти на Великотърновския университет, Катедра „Скулптура”,, които избират Банско, за да проведат своя летен симпозиум в красивия град. Миналата година младежите..

публикувано на 18.07.18 в 18:15

Четири концерта подготвя Фолклорната формация "Трепетлика"

 Четири концерта подготвят изпълнителите от фолклорната формация "Трепетлика" в Кюстендил, които спечелиха конкурс за творческа стипендия "Нарисувай, анимирай, оживи, възпей, извай, проектирай, снимай, филмирай или покажи по друг артистичен начин Кюстендил!". Конкурсът беше обявен от кюстендилското читалище "Братство", общината и..

публикувано на 18.07.18 в 16:27

41 семейства от община Дупница без помощи за деца

Причината е в натрупани над 5 неизвинени отсъствия от училище и 3 от предучилищни групи. През април санкционираните семейства с нередовни ученици са били 20, през май – 19 и през юни – 2, сочи справка от Дирекцията за социално подпомагане. Спрени са детските надбавки и на 7 семейства с деца в предучилищни групи. В община Сапарева баня мярката..

публикувано на 18.07.18 в 16:19

Започват проверки на пътници на Гюешево и Олтоманци

Проверки за пренасяне на суровини и храни от животински произход ще се извършват на  граничните пунктове "Гюешево" /на границата с Македония/ и "Олтоманци" /на границата със Сърбия/. Това стана ясно по време на заседание на Областната епизоотична комисия в Кюстендил. Проверките се налагат във връзка с констатирани в съседни държави случаи на..

публикувано на 18.07.18 в 16:15

Пламен Димитров в Благоевград: КНСБ настоява за отпадане на плоския данък

Управител на благоевградско дървопреработвателно предприятие е изявил желание да вземе на работа 15 от съкратените миньори в Бобовдол. При направена среща обаче, те отказали. Това съобщи в Благоевград лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той бе в региона в рамките на провеждащата се от синдиката кампания „Бъди инфо“. Предстои среща на..

публикувано на 18.07.18 в 15:59

Разлог отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

По повод 181-годишнината от рождението на Васил Левски, жители и гости на град Разлог, както и служители от Общинска администрация начело със зам. кмета инж. Венцислав Гърменов със сведена глава почетоха делото на Левски и се преклониха пред подвига на революционера.   В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от зам. кмета..

публикувано на 18.07.18 в 14:09