Над 400 души ще покажат силата и красотата на българските песни и танци на сцената в село Елешница

За четвърти пореден път  фестивалът  „Фолклорна среща“ в село Елешница събира над 400 участници в днешния ден –самодейци и любителски танцови групи,групи  за фолклорно пеене и народни оркестри.Фолклорният празник се провежда на откритата сцена пред народно читалище „Западнородопски лъч -1906 “.Фестивалът е с конкурсен характер и се организира от Кметство Елешница, народното читалище, фолклорен танцов състав „Илиопол“  и сдружение „ Чакалица -2014 “.  Най-младият изпълнител е на 3 години, а най- възрастният – над 75 години.Участниците се оценяват от професионално жури – Проф. д.ф. Албена Георгиева , Доц. Георги Гаров и Доктор Петьо Кръстев.  Радио Благоевград е партньор на фестивала и по традиция връчва награда за най- добро вокално/ инструментално изпълнение .

Още от настроението на днешния ден от Дида Таскова -  представител на танцов състав „ Елешница". (Чуйте звуковия файл...)
И още впечатления от фестивалния ден в Елешница от членът на журито Доктор Петьо Кръстев –диригент и композитор на Фолклорен ансамбъл Пирин – град Благоевград.(Чуйте звуковия файл...)
Специалната награда на Радио Благоевград на фестивала „Фолклорна среща“ в Елешница тази година се присъжда на Женската фолклорна група – село Долна Рибница. Наградата е професионален запис в Голямото концертно студио на радиото.


Вижте още

Радиото на Югозапада отново се включва в операция EDWARD с акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград!"

На 21 септември (четвъртък) Радио Благоевград отново излиза в акция съвместно с "Пътна полиция" - Благоевград.  21 септември по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който ще се проведе като полицейска операция EDWARD. Операция EDWARD ще включва 24-часово..

обновено на 19.09.17 в 12:04

Радио Благоевград дари картини на Дома за стари хора "Св.Петка" в Благоевград

На Кръстовден Радио Благоевград подари картини на домуващите в Дом за възрастни хора в квартал "Струмско" "Св.Петка" - Благоевград. Един малък жест, с който да окажем внимание на възрастни хора.  Картините са на авторката Валентина Василева, подариха ги директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и експертът "Човешки ресурси" в Радио Благоевград..

публикувано на 15.09.17 в 15:55

С поредица от събития Радио Благоевград и Сдружение Характер.бг отбелязаха световния Ден на характера - 13 септември

Преди 4 години,  Tiffany Shlain & The Moxie Institute Film Studio  дават начало на глобалната кампания "Ден на характера" (Character Day): инициатива, подкрепяща развитието на силните страни на характера на базата на научни изследвания. Тази 2017 година, над 100 000 тематични събития за характер са регистрирани на сайта на кампанията..

публикувано на 14.09.17 в 10:00

Ден на характера в България със събития в Радио Благоевград

Какво ли би било, ако хората по света заделим един ден, за да си говорим за характер?  С този въпрос, преди 4 години,  Tiffany Shlain & The Moxie Institute Film Studio  дават начало на глобалната кампания "Ден на характера" (Character Day): инициатива, подкрепяща развитието на силните страни на характера на базата на научни изследвания. Тази 2017..

публикувано на 12.09.17 в 11:56

„Цветни настроения“ завладяха Арт салона на Радио Благоевград

Пловдивската художничка Виолета Георгиева откри своята изложба „Цветни настроения“ в Арт пространството на Радио Благоевград. 22 живописни картини, акварел и акрил, разкриват мекотата, нежността и вълшебството на цветята, вдъхновили Виолета Георгиева. Творбите, показани в изложбата, са провокирани от писателката Ванеса Дифонбо и книгата  й..

публикувано на 04.09.17 в 19:13

Поредната акция: „Пътувай безопасно с Радио Благоевград“ се проведе днес в кюстендилско

  „Това е една много полезна акция, с която трябва да продължим да превъзпитаваме шофьорите, които извършват нарушения. От Сектор „Пътна полиция към ОД на МВР-Кюстендил, благодарим на  Радио Благоевград за тази инициатива, тъй като тя има обща цел- да повишим вниманието по пътищата. Именно затова, подобни акции трябва да продължат и да се..

публикувано на 01.09.17 в 15:25

Семейният тандем Ива и Велислава Костадинови с награда от слушателите на радио Благоевград в юбилейното издание на фестивала „Пирин фолк“ 2017

Фестивалът се проведе на 25, 26 и 27 август в Летния театър на град Сандански. „Пирин фолк” Сандански е  учреден през 1993 г. от Община Сандански, Радио Благоевград и Телевизионен център Благоевград. От тогава до сега се провежда ежегодно като тази година е неговото XXV-то издание. Радио Благоевград е сред неизменните партньори като..

публикувано на 28.08.17 в 17:25