Поредната акция: „Пътувай безопасно с Радио Благоевград“ се проведе днес в кюстендилско

 „Това е една много полезна акция, с която трябва да продължим да превъзпитаваме шофьорите, които извършват нарушения. От Сектор „Пътна полиция към ОД на МВР-Кюстендил, благодарим на  Радио Благоевград за тази инициатива, тъй като тя има обща цел- да повишим вниманието по пътищата. Именно затова, подобни акции трябва да продължат и да се извършват, дори ежедневно“- каза за Радио Благоевград старши инспектор Светослав Кирилов, началник на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“- Сектор „Пътна полиция“, при ОД на МВР-Кюстендил, който участва в акцията, заедно със своите колеги, младши автоконтрольорите Венцислав Стоилов и Сашо Александров.

Съвместната проверка се проведе при входа на село Пиперков Чифлик, на второкласния път Кюстендил-Дупница, където движението е изключително натоварено. В продължение на един час, бяха проверени около десетина шофьори-за документация, употреба на алкохол и наркотични вещества, винетки, колани, светини и други, необходими за безопасното пътуване, изисквания. Неизряден се оказа само един шофьор, който бе забравил в другия си автомобил контролния талон за свидетелството за МПС. Заради това, му бе съставена глоба по фиш, в размер на 10 лева.

Всички останали изрядни шофьори, получиха подаръци от Радио Благоевград.

Водачите, които бяха проверени в днешната съвместна акция на Радио Благоевград и „Пътна полиция“- Кюстендил, бяха категорични, че са необходими повече проверки, по-стриктни глоби за нарушителите, повече толерантност на пътя и спазване правилата за движение. „Само така, ще можем да се справил с „войната по пътищата““-споделиха шофьорите, които пътуваха днес безопасно с Радио Благоевград.овече за акцията: „Пътувай безопасно с Радио Благоевград“, можете да чуете от репортажа на Биляна Славчева. (Чуйте звуковия файл...)


Вижте още

Радиото на Югозапада отново се включва в операция EDWARD с акция "Пътувай безопасно с Радио Благоевград!"

На 21 септември (четвъртък) Радио Благоевград отново излиза в акция съвместно с "Пътна полиция" - Благоевград.  21 септември по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който ще се проведе като полицейска операция EDWARD. Операция EDWARD ще включва 24-часово..

обновено на 19.09.17 в 12:04

Радио Благоевград дари картини на Дома за стари хора "Св.Петка" в Благоевград

На Кръстовден Радио Благоевград подари картини на домуващите в Дом за възрастни хора в квартал "Струмско" "Св.Петка" - Благоевград. Един малък жест, с който да окажем внимание на възрастни хора.  Картините са на авторката Валентина Василева, подариха ги директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и експертът "Човешки ресурси" в Радио Благоевград..

публикувано на 15.09.17 в 15:55

С поредица от събития Радио Благоевград и Сдружение Характер.бг отбелязаха световния Ден на характера - 13 септември

Преди 4 години,  Tiffany Shlain & The Moxie Institute Film Studio  дават начало на глобалната кампания "Ден на характера" (Character Day): инициатива, подкрепяща развитието на силните страни на характера на базата на научни изследвания. Тази 2017 година, над 100 000 тематични събития за характер са регистрирани на сайта на кампанията..

публикувано на 14.09.17 в 10:00

Ден на характера в България със събития в Радио Благоевград

Какво ли би било, ако хората по света заделим един ден, за да си говорим за характер?  С този въпрос, преди 4 години,  Tiffany Shlain & The Moxie Institute Film Studio  дават начало на глобалната кампания "Ден на характера" (Character Day): инициатива, подкрепяща развитието на силните страни на характера на базата на научни изследвания. Тази 2017..

публикувано на 12.09.17 в 11:56

„Цветни настроения“ завладяха Арт салона на Радио Благоевград

Пловдивската художничка Виолета Георгиева откри своята изложба „Цветни настроения“ в Арт пространството на Радио Благоевград. 22 живописни картини, акварел и акрил, разкриват мекотата, нежността и вълшебството на цветята, вдъхновили Виолета Георгиева. Творбите, показани в изложбата, са провокирани от писателката Ванеса Дифонбо и книгата  й..

публикувано на 04.09.17 в 19:13

Семейният тандем Ива и Велислава Костадинови с награда от слушателите на радио Благоевград в юбилейното издание на фестивала „Пирин фолк“ 2017

Фестивалът се проведе на 25, 26 и 27 август в Летния театър на град Сандански. „Пирин фолк” Сандански е  учреден през 1993 г. от Община Сандански, Радио Благоевград и Телевизионен център Благоевград. От тогава до сега се провежда ежегодно като тази година е неговото XXV-то издание. Радио Благоевград е сред неизменните партньори като..

публикувано на 28.08.17 в 17:25

За осми пореден път фестивалът „Банско Опера Фест“ събра любители на оперната изкуство под открито небе

В дните 24, 25 и 26 август за осми пореден път  се проведе Банско опера фест 2017.Събитието събра на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни изпълнители и балетисти. По традиция фестивалът бе открит с балетна постановка „Спящата красавица“ от Чайковски. Продукцията е на Държавна опера Русе. Втората  вечер бе отредена на операта „Джани..

публикувано на 28.08.17 в 11:06