Потушен е пожарът на сметището в Симитли

БГНЕС

Потушен е пожарът, който възникна рано тази сутрин в сметището на Община Симитли. 

Все още пожарникарите и специализираната техника са на място и следят за безопасността на района, информира кметът на община Симитли Апостол Апостолов. (Чуйте звуковия файл...)


Вижте още

Община Петрич бе приета за член на „В и К“ асоциацията в Благоев градска област

На извънредното общо събрание на „В и К" асоциацията в Благоевград присъстваха представители на 11 общини от областта. Естествено, както и  управителят на „ВиК“ Благоевград Росица Димитрова и главният инженер на дружеството инж.Петър Чапкънов.  Разгледано бе предложение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от..

публикувано на 19.09.17 в 16:04

268 400 лева заделя от бюджета си община Дупница за зимно поддържане на уличната мрежа

  Сумата е почти двойно по-голяма от тази през миналата година.  Конкурсът за изпълнител ще се проведе през октомври.  За градските улици са предвидени 125 000 лева, а за междуселските пътища – 95 000 лева. Фирмата трябва да разполага със 7 снегорина. Един от основните критерии за избор е времето за реакция при снеговалеж...

публикувано на 19.09.17 в 15:45

470 служители на ЮЗДП, активно участвали в битката с огнената стихия в Пирин се награждават с парични премии

За професионалните действия и навременна и бърза реакция отличия получават специализираните групи за гасене на горски пожари и допълнително мобилизираните служители от териториалните поделения и централно управление, се посочва в заповедта на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Сред наградените са и горски работници със съществен принос и..

публикувано на 19.09.17 в 15:21

14 акта е съставила инспекцията по труда в Кюстендил на "Мини Бобов дол" за неизплатени суми на бивши работници на дружеството

  Това съобщи  директорът на инспекцията Валентин Златински. Той посочи, че актовете се отнасят за неизплатени възнаграждения и ваучери за храна.  Десет от наказателните постановления са влезли в сила, а стойността им е около 32 хиляди лева, каза още Златински. Той допълни, че през летните месеци са постъпили и нови жалби за забавени плащания...

публикувано на 19.09.17 в 14:43

Община Дупница прекрати договора за доставка на репатриращ автомобил

 Причината е в неспазения срок за доставка на т.нар. паяк. Той е изтекъл преди седмица.   Поръчката бе на стойност 44 700 лева. Спечели я несебърска фирма, която бе единствен кандидат.  Според зам.-кмета Олга Китанова, през зимния не е необходим репатриращ автомобил.  Нова поръчка ще бъде обявена през следващата година.

публикувано на 19.09.17 в 14:16

От тази година Осмо училище в Перник вече ще се отоплява с газ

Второкласници от Осмо основно училище в Перник гостуваха на кмета Вяра Церовска.  Заедно с директора на училището учениците връчиха благодарствено писмо на градоначалника заради решаването на дългогодишния проблем с отоплението в учебната сграда.  От тази година Осмо училище вече ще се отоплява с газ. За целта е направена газификация на..

публикувано на 19.09.17 в 12:48

Ново кухненско оборудване за Домашен социален патронаж в Петрич

Ново кухненско оборудване за Домашен социален патронаж в Петрич се доставя чрез социалент проект, който се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила" и съфинансиране от Община Петрич. Стойността на проекта е близо 25 хиляди лв с ДДС. Основната цел на проекта е да се повиши качеството на предлаганите социални услуги от Домашен..

публикувано на 19.09.17 в 11:32