Потушен е пожарът на сметището в Симитли

Снимка: БГНЕС

Потушен е пожарът, който възникна рано тази сутрин в сметището на Община Симитли. 

Все още пожарникарите и специализираната техника са на място и следят за безопасността на района, информира кметът на община Симитли Апостол Апостолов. (Чуйте звуковия файл...)


Вижте още

Ще хлорират водата в община Благоевград, вижте графика

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград  уведомява, че ще извърши планова профилактика /почистване и последваща дезинфекция/ на резервоар Чакалица и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор към напорните резервоари и вътрешната водопроводна мрежа подавана от ПСПВ – Благоевград:   Благоевград, село Дъбрава, село Бело поле,..

публикувано на 23.07.18 в 12:38

Математици от цял свят решават задачи в Благоевград

За 11-ти път Американският университет в България е домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света. Юбилейното 25-тo издание на надпреварата бе открито днес и ще продължи до 28  юли. В математическата олимпиада за студенти ще участват над  400 математици от цял свят, представители на над 164 университета от 55 страни,..

публикувано на 23.07.18 в 11:23
Красимир Герчев с Мария и Николай Фридман

Международен фестивал на камерната музика в Разлог ще се проведе и през 2019 година

Втори международен фестивал на камерната музика в Разлог ще се проведе през 2019 година. Това договориха кметът на община Разлог Красимир Герчев и вдъхновителите на фестивала – Мария и Николай Фридман от Израел. Срещата им се проведе броени дни след първото издание на фестивала в Разлог, съобщиха от общината. В първото издание на фестивала..

публикувано на 23.07.18 в 11:21

В Благоевград отбелязаха 76 години от разстрела на Никола Вапцаров

В Благоевград отбелязаха 76 години от разстрела на Никола Вапцаров. Церемонията се състоя пред барелефа на поета на сградата на Драматичния театър, носещ неговото име.  Най-известните стихове на Вапцаров припомни актьорът Бранимир Митов от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“.  Цветя на барелефа на Никола Вапцаров положиха зам.-кметът на..

публикувано на 23.07.18 в 10:30

Предстоящи събития - 23 юли 2018г.

В Банско днес ще почетат паметта на Никола Вапцаров по повод 76 години от разстрела на поета с поднасяне на венци и цветя пред паметника му в центъра на града. В Музеен комплекс-Банско ще бъде открита фотоизложба "Чака ме светът" по повод 65-годишнината от връчването посмъртно на Вапцаров на Международната награда за мир.  Никола Вапцаров е..

публикувано на 23.07.18 в 08:39

Криско и Графа дадоха от своята One Love в Банско

Едни от най-популярните български изпълнители на съвременна музика, рамо до рамо със своите македонски колеги, изпълниха площадното пространство в съботната вечер в Банско по време на второто издание на фестивала One Love Tour.  Криско, Графа, Слаткаристика и Next се раздадоха за вярната си публика в планинския курорт и сътвориха тричасов музикален..

публикувано на 22.07.18 в 16:41

Нов пожар е пламнал снощи на сметището на Кочериново

Нов пожар е пламнал снощи на сметището на Кочериново, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Пожарът е ограничен още миналата вечер и не се разраства, каза Табачка. Осигурено е било и дежурство от служители на противопожарната служба.  Няма опасност за населението, допълниха от полицията. Предполага се, че причината за..

публикувано на 22.07.18 в 10:35