Започва възстановяването на къщи в село Ощава

 Днес, кметът на община Кресна, Николай Георгиев, разговаря с представители на една от фирмите, която е сред строителите на трасето на Лот 3.3 на АМ "Струма".

Фирмата ще възстанови безвъзмездно участъците от пътя до село Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите по пожара къщи. Възстановяването на пътя ще започне в петък - 15 спетември.


Вижте още

Ще хлорират водата в община Благоевград, вижте графика

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград  уведомява, че ще извърши планова профилактика /почистване и последваща дезинфекция/ на резервоар Чакалица и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор към напорните резервоари и вътрешната водопроводна мрежа подавана от ПСПВ – Благоевград:   Благоевград, село Дъбрава, село Бело поле,..

публикувано на 23.07.18 в 12:38

Математици от цял свят решават задачи в Благоевград

За 11-ти път Американският университет в България е домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света. Юбилейното 25-тo издание на надпреварата бе открито днес и ще продължи до 28  юли. В математическата олимпиада за студенти ще участват над  400 математици от цял свят, представители на над 164 университета от 55 страни,..

публикувано на 23.07.18 в 11:23
Красимир Герчев с Мария и Николай Фридман

Международен фестивал на камерната музика в Разлог ще се проведе и през 2019 година

Втори международен фестивал на камерната музика в Разлог ще се проведе през 2019 година. Това договориха кметът на община Разлог Красимир Герчев и вдъхновителите на фестивала – Мария и Николай Фридман от Израел. Срещата им се проведе броени дни след първото издание на фестивала в Разлог, съобщиха от общината. В първото издание на фестивала..

публикувано на 23.07.18 в 11:21

В Благоевград отбелязаха 76 години от разстрела на Никола Вапцаров

В Благоевград отбелязаха 76 години от разстрела на Никола Вапцаров. Церемонията се състоя пред барелефа на поета на сградата на Драматичния театър, носещ неговото име.  Най-известните стихове на Вапцаров припомни актьорът Бранимир Митов от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“.  Цветя на барелефа на Никола Вапцаров положиха зам.-кметът на..

публикувано на 23.07.18 в 10:30

Предстоящи събития - 23 юли 2018г.

В Банско днес ще почетат паметта на Никола Вапцаров по повод 76 години от разстрела на поета с поднасяне на венци и цветя пред паметника му в центъра на града. В Музеен комплекс-Банско ще бъде открита фотоизложба "Чака ме светът" по повод 65-годишнината от връчването посмъртно на Вапцаров на Международната награда за мир.  Никола Вапцаров е..

публикувано на 23.07.18 в 08:39

Криско и Графа дадоха от своята One Love в Банско

Едни от най-популярните български изпълнители на съвременна музика, рамо до рамо със своите македонски колеги, изпълниха площадното пространство в съботната вечер в Банско по време на второто издание на фестивала One Love Tour.  Криско, Графа, Слаткаристика и Next се раздадоха за вярната си публика в планинския курорт и сътвориха тричасов музикален..

публикувано на 22.07.18 в 16:41

Нов пожар е пламнал снощи на сметището на Кочериново

Нов пожар е пламнал снощи на сметището на Кочериново, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Пожарът е ограничен още миналата вечер и не се разраства, каза Табачка. Осигурено е било и дежурство от служители на противопожарната служба.  Няма опасност за населението, допълниха от полицията. Предполага се, че причината за..

публикувано на 22.07.18 в 10:35