Започва възстановяването на къщи в село Ощава

 Днес, кметът на община Кресна, Николай Георгиев, разговаря с представители на една от фирмите, която е сред строителите на трасето на Лот 3.3 на АМ "Струма".

Фирмата ще възстанови безвъзмездно участъците от пътя до село Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите по пожара къщи. Възстановяването на пътя ще започне в петък - 15 спетември.


Вижте още

Община Петрич бе приета за член на „В и К“ асоциацията в Благоев градска област

На извънредното общо събрание на „В и К" асоциацията в Благоевград присъстваха представители на 11 общини от областта. Естествено, както и  управителят на „ВиК“ Благоевград Росица Димитрова и главният инженер на дружеството инж.Петър Чапкънов.  Разгледано бе предложение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от..

публикувано на 19.09.17 в 16:04

268 400 лева заделя от бюджета си община Дупница за зимно поддържане на уличната мрежа

  Сумата е почти двойно по-голяма от тази през миналата година.  Конкурсът за изпълнител ще се проведе през октомври.  За градските улици са предвидени 125 000 лева, а за междуселските пътища – 95 000 лева. Фирмата трябва да разполага със 7 снегорина. Един от основните критерии за избор е времето за реакция при снеговалеж...

публикувано на 19.09.17 в 15:45

470 служители на ЮЗДП, активно участвали в битката с огнената стихия в Пирин се награждават с парични премии

За професионалните действия и навременна и бърза реакция отличия получават специализираните групи за гасене на горски пожари и допълнително мобилизираните служители от териториалните поделения и централно управление, се посочва в заповедта на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Сред наградените са и горски работници със съществен принос и..

публикувано на 19.09.17 в 15:21

14 акта е съставила инспекцията по труда в Кюстендил на "Мини Бобов дол" за неизплатени суми на бивши работници на дружеството

  Това съобщи  директорът на инспекцията Валентин Златински. Той посочи, че актовете се отнасят за неизплатени възнаграждения и ваучери за храна.  Десет от наказателните постановления са влезли в сила, а стойността им е около 32 хиляди лева, каза още Златински. Той допълни, че през летните месеци са постъпили и нови жалби за забавени плащания...

публикувано на 19.09.17 в 14:43

Община Дупница прекрати договора за доставка на репатриращ автомобил

 Причината е в неспазения срок за доставка на т.нар. паяк. Той е изтекъл преди седмица.   Поръчката бе на стойност 44 700 лева. Спечели я несебърска фирма, която бе единствен кандидат.  Според зам.-кмета Олга Китанова, през зимния не е необходим репатриращ автомобил.  Нова поръчка ще бъде обявена през следващата година.

публикувано на 19.09.17 в 14:16

От тази година Осмо училище в Перник вече ще се отоплява с газ

Второкласници от Осмо основно училище в Перник гостуваха на кмета Вяра Церовска.  Заедно с директора на училището учениците връчиха благодарствено писмо на градоначалника заради решаването на дългогодишния проблем с отоплението в учебната сграда.  От тази година Осмо училище вече ще се отоплява с газ. За целта е направена газификация на..

публикувано на 19.09.17 в 12:48

Ново кухненско оборудване за Домашен социален патронаж в Петрич

Ново кухненско оборудване за Домашен социален патронаж в Петрич се доставя чрез социалент проект, който се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила" и съфинансиране от Община Петрич. Стойността на проекта е близо 25 хиляди лв с ДДС. Основната цел на проекта е да се повиши качеството на предлаганите социални услуги от Домашен..

публикувано на 19.09.17 в 11:32