Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарникарите от Пернишко почетоха паметта на загиналите си колеги Никола Миков и Сашо Евтимов

В деня на Професионалния им празник - 14 септември пожарникарите от Пернишко почетоха паметта на загиналите си колеги Никола Миков и Сашо Евтимов. Пред паметните плочи на двамата огнеборци в трънското село Лева река и в двора на Пожарната в Перник бяха поднесени венци и цветя. Никола Миков е бил пожарникар в бившия завод „Пектин” в Перник и загива при изпълнение на служебния си дълг на 19 декември 1983 година. Миналата година паметната му плоча беше пренесена от съборения вече завод в двора на новата сграда на Пожарната в Перник. Сашо Евтимов загива при инцидент през 1993 година.Събитията, посветени на Седмицата на пожарната в Пернишко продължават и утре, когато в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Перник ще има Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да разгледат противопожарната техника и изложба, проследяваща историята и развитието на пожарното дело в региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Протест срещу изграждането на соларни паркове върху земеделски земи се проведе в Кюстендил

Граждански протест срещу изграждането на фотоволтаици върху земеделски земи се проведе в Кюстендил пред сградата на общината.  Хората се обявиха против изграждането на соларни паркове върху земеделски площи. Според тях плодородната земя не заслужава подобно отношение. Хората събрали се на протеста изразиха надежда местната управа да спре..

публикувано на 28.03.24 в 20:16

В Кюстендил: Изложба в помощ на ученици с финансови затруднения

Ученици от Природо-математическата гимназия в Кюстендил подредиха изложба в помощ на свои съученици с финансови затруднения. Рисунките на децата бяха подредени пред залата, където в момента се провежда редовно заседание на Общинския съвет в Кюстендил. Това е втора поредна инициатива за тази година, разказаха учениците. За първи март те приготвили и..

публикувано на 28.03.24 в 15:03

Община Кюстендил предоставя финансова помощ за водното дружество

Общината в Кюстендил ще инвестира в купуването на водопроводни тръби, за да бъде решен проблемът с честите аварии по "ВиК"-мрежата в кюстендилския квартал "Запад". Общината ще купи материалите за израждането на ново трасе от 350 м, а "Кюстендилска вода", която е с 100 процента държавно участие, ще участва с труд и с техника. "Само за последните дни..

публикувано на 28.03.24 в 14:49

Обществено обсъждане на доклад за ОВОС за модернизацията на жп линията Радомир – Гюешево

При голям обществен интерес се провежда общественото обсъждане на доклада за оценката за въздействие върху околната среда и доклада за оценка на степента на въздействието върху защитените зони на инвестиционно предложение "Модернизация на железопътната линия Радомир – Гюешево – граница с Република Северна Македония". Линията е разделена на два участъка..

публикувано на 28.03.24 в 14:46

Започва вторият етап за записване в детски ясли в община Благоевград

Родители на деца, подлежащи на записване в детска ясла на територията на община Благоевград, могат да подават заявления за кандидатстване по електронен път от 1 до 5 април 2024 г. Има незаети места в четири от общо шестте детски ясли в областния център. Те са разпределени както следва: ДДЯ №2 „Радост“ – 9 свободни места, ДДЯ „Славей“ №3 – 3 свободни..

публикувано на 28.03.24 в 14:15

В Благоевград избират обществен посредник

Изборът на обществен посредник е сред основните точки на утрешното заседание на благоевградския Общински съвет. 60 са докладните, които трябва да разгледат местните парламентаристи. Сред тях и гласуването на званието Почетен гражданин на Благоевград, на председателя на НЧ „Никола Вапцаров 1866“, Васил Новоселски.  Това стана ясно на..

публикувано на 28.03.24 в 14:08

Нови детски площадки в Перник

Четири нови детски площадки вече радват най-малките перничани, съобщиха от общината. Две от новоизградените площадки са на улица „Вардар” в централната част на Перник. Те са за деца до три години и за деца до дванадесет години. Другите две площадки са до бл. 27 в кв. „Хумни дол“.  Нови детски площадки се изграждат и на ул. „Лом“ и при бл. 74 на ул...

публикувано на 28.03.24 в 13:22