Премиера на постановката "В полите на Витоша" - на 12 и 13 октомври

На 12 и 13 октомври Драматичният театър „Н. Вапцаров“ Благоевград ще представи премиерно постановката „В полите на Витоша“ по Пейо Яворов. 

Сценичният вариант и постановката са дело на младата режисьорка Маргарита Мачева, сценографията е на Василена Ялъмова.  

„И през този сезон продължаваме тенденцията да работим върху класически български текстове“ – сподели днес на пресконференция Маргарита Мачева. (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Конкурс по български език и литература за правопис и краснопис на учениците от първи до четвърти клас се проведе във II-ро ОУ„Димитър Благоев“ Благоевград

Конкурсът е втори по ред и е във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, както и с отбелязването на Националната седмица на четенето. Времето за работа по темите за втори клас беше 35 минути, за трети и четвърти клас  – 40 минути.  Самостоятелните работи бяха насочени към работа с текст за втори и трети клас –..

публикувано на 13.12.17 в 12:48

Тридневен траур е обявен в община Белица

Тридневен траур от днес е обявен в община Белица заради трагичната смърт на Фатиме Колашева от село Дагоново, която загина вчера при пътно-транспортно произшествие в Благоевград, съобщи кметът на Белица Радослав Ревански. Отменени са всички културни мероприятия, включително запалването на коледната елха в град Белица, което бе предвидено за..

публикувано на 13.12.17 в 12:03

За втора поредна година Сапарева баня печели отличие в Годишните награди на Министерство на туризма

Сапарева баня бе отличена за втора поредна година от Министерство на туризма в престижната класация на Годишните награди в туризма за 2017 г. След оспорвано гласуване в конкуренция с десетки общини от цялата страна, Сапарева баня спечели приза за трето място в категорията „Община на 2017 г. за планински туризъм”. Един от най-силните ни зимни..

публикувано на 13.12.17 в 12:01

Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестните си действия срещу изграждането на Център за преработка на отпадъци в землището на населеното място

Жителите на дупнишкото село Джерман подновяват протестните си действия срещу изграждането на Център за преработка на отпадъци в землището на населеното място. Това съобщи председателят на сдружение "Бъдеще за Джерман" Борислав Тасков. На 6 януари, от 11,30 часа, протестиращите ще блокират движението по главен път Е-79. Преди това ще бъде..

публикувано на 13.12.17 в 11:38

След протеста на студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пое конкретни ангажименти за повишаване на безопасността на движението

Рано тази сутрин студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ с жива верига блокираха движението на кръстовището на ул. „Дойран“ и „Славянска“ в Благоевград, където вчера загуби живота си 19-годишната Фатиме Колашова. След това протестът срещу състоянието на района от гледна точка на безопасното движение прерастна в гражданско неподчинение и..

публикувано на 13.12.17 в 10:36

Районна прокуратура – Брезник е предала на съд на двама обвиняеми за кражба на икони

Районна прокуратура – Брезник е предала на съд на двама обвиняеми за кражба на икони. Престъплението е извършено това лято в брезнишкото село Режанци.  Обвиняемите Юлиян и Златина били безработни и живеели на семейни начала в Перник. При едно от посещенията си при майката на мъжа в Режанци двамата влезли в местната черква „Св. Илия“, откъдето..

публикувано на 13.12.17 в 10:33

Над 10 хиляди лева бяха събрани на благотворителна вечер в помощ на нуждаещи се наши сънародници от Западните покрайнини

Над 10 хиляди лева бяха събрани на благотворителна вечер в помощ на нуждаещи се наши сънародници от Западните покрайнини. Инициативата се състоя снощи в Босилеград, за пета поредна година. Тя е организирана от местното сдружение "ГЛАС". Благотворителната вечер събра хора от сферите на културата, бизнеса, политиката, партньори и приятели...

публикувано на 13.12.17 в 09:58