Премиера на постановката "В полите на Витоша" - на 12 и 13 октомври

На 12 и 13 октомври Драматичният театър „Н. Вапцаров“ Благоевград ще представи премиерно постановката „В полите на Витоша“ по Пейо Яворов. 

Сценичният вариант и постановката са дело на младата режисьорка Маргарита Мачева, сценографията е на Василена Ялъмова.  

„И през този сезон продължаваме тенденцията да работим върху класически български текстове“ – сподели днес на пресконференция Маргарита Мачева. (чуйте звуковия файл)


Вижте още

20 000 публика и световни звезди на "Francofolies. Благоевград" 2018

20 000 хиляди души посетиха парк „Македония“, за да чуят и видят любимите си изпълнители, гости на тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Благоевград“. Жители и гости на Благоевград станаха свидетели на единствения по рода си мащабен концерт на Балканите. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов се качи на сцената, за да..

публикувано на 24.06.18 в 14:28

Село Делчево - домакин на фестивала "Еньовденски тайнства"

Село Делчево за поредна година беше домакин на традиционния летен фестивал „Еньовденски тайнства”. Празникът започна още снощи. Организатор на фестивала е община Гоце Делчев. Невероятен празник! Много мистицизъм, много магнетизъм! Самото село Делчево е на такова място, което ни дава тази нагласа. Тенденцията е такава, че всяка година..

публикувано на 24.06.18 в 13:45

Фолклорен фестивал на Еньовден в Перник

Регионален фолклорен фестивал на любителското творчество на възрастните хора се провежда в Перник. Над 300 самодейци от читалища и пенсионерски клубове в Югозападна България огласиха с песните си изпъстрените с билката еньовче поляни в местността „Ладовица”. „ Народните обичаи и фолклорът са част от културно-историческото и обществено..

публикувано на 24.06.18 в 12:36

Църквата отбелязва рождението на св. Йоан Кръстител

Църквата почита днес църковния празник Рождение на св. Йоан Кръстител, наричан от народа Еньовден. Заченат с Божията намеса, св. Йоан, наречен Кръстител или Предтеча, се ражда няколко години преди Исус Христос, за да прокара пътя на неговото учение сред юдейския народ. Той първи започва покръстването на юдеите във водите на река Йордан. Рождението на..

публикувано на 24.06.18 в 09:20

Продължава Празникът на черешата в Кюстендил

За единайста поредна година Община Кюстендил, заедно с местния Институт по земеделие, провеждат Празник на черешата Празничната програма продължава и днес. В 10.00 часа ще бъде открита изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца. От 10.30 часа ще се състои кулинарната..

публикувано на 24.06.18 в 09:12

"Звездите на театъра" в Разлог

От днес до 28 юни в Разлог ще бъдат изиграни най-добрите театрални постановки. За поредна година театралните празници „Звездите на театъра” ще съберат на сцената едни от най-добрите наши актьори. Театралният фестивал в Разлог се утвърди като едно от най-значимите културни събития на територията на Благоевградска област, както и на цялата..

публикувано на 24.06.18 в 08:23

Самокатастрофирал бус с домати затвори едното платно в Кресненското дефиле

Пътен инцидент затруднява движението по ПП Е-79 след Кресненското ханче в посока Сандански, съобщиха за Радио Благоевград от Областно пътно управление - Благоевград. Самокатастрофирал е бус, пълен с домати. Заради инцидента движението в района се осъществява в едната лента и се регулира от полицейски служители. Техника разчиства мястото на..

публикувано на 23.06.18 в 19:11