Ден на отворени врати в Дневен център за възрастни с увреждания – психо-социална услуга Благоевград


25 потребители от Благоевград получават ежедневни грижи от екипа на дневния център, които са свързани със здравните им, образователни, рехабилитационни потребности, както и да организират свободното им време и личните контакти.  

Програмите за комплексна рехабилитация се осъществяват в три основни направления – обучение в социални умения, разширяване на социалното участие и професионално развитие, като целят възстановяване на изгубените умения и навици, удължаване периодите на ремисия и намаляване на риска от хоспитализации. Потребителите ежедневно се включват в занимателна трудотерапия, арт и музикотерапия.

Репортаж на Лалка Радкова можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Молебен и водосвет за здраве в двора на Пожарната служба в Брезник

  Молебен и водосвет за здраве бяха отслужени в двора на Пожарната служба в Брезник, където през 2002 година е построен параклис, носещ името на Св. Пророк Илия.  Параклисът е построен с доброволни дарения на пожарникари от Пернишко след серия големи горски пожари в региона. Оттогава до днес, на Илинден, огнеборците от област Перник се събират в..

публикувано на 20.07.18 в 18:32

ВМРО и ПП АБВ почетоха в Благоевград Илинденско – Преображенското въстание

По повод  115 години от Илинденско-Преображенското въстание днес на паметника Гоце Делечев едновременно почетоха паметта на загиналите и положиха цветя и от ВМРО и от АБВ.  Днес, съвсем случайно, на площад „Македония“ пред паметника на Гоце Делчев се засякоха симпатизантите на двете партии.  Първи поднесоха цветя в памет на загиналите герои в..

обновено на 20.07.18 в 17:15

В Симитли започна работа Център за социална рехабилитация и интеграция

Център за социална рехабилитация и интеграция в  Симитли започна своята ефективна работа.  Елена Лазарова, ръководител на центъра и екипът й посрещнаха днес първите потребители, съобщиха от общината.  Центърът се помещава в сградата на бившия пансион и е с капацитет 24 човека. Предназначението му е за деца и за лица от общността, както и за..

публикувано на 20.07.18 в 16:38

Румен Петков, председател на ПП АБВ: Решението за името Северна Македония - плод на външен натиск

Решението за името Северна Македония е взето под външен натиск – каза днес, на организираната среща -дискусия в Благоевград, председателят на АБВ Румен Петков. На дискусията се организира от съмишленици и симпатизанти на АБВ и в нея участие взе и президентът Георги Първанов. В дискусия президентът  беше категоричен , че държавнте институции трябва да..

публикувано на 20.07.18 в 16:34

Теч от водопровод е предизвикал катастрофа в Перник

Пътно- транспортното произшествие е станало на мокра настилка на външноградската магистрала в района на ТЕЦ „Република” . Ударили са се мотор и автомобил. Пострадали няма. Мястото е било посетено от заместник кметовете Владислав Караилиев и Йордан Павлов. Владислав Караилиев се е свързал с Областно пътно управление, за да се предприемат мерки..

публикувано на 20.07.18 в 16:27

Още 67 000 лева добавя община Дупница към бюджета за рехабилитация на улиците

   Решението взе днес Общинският съвет.  Сумата беше определена за ремонт на покрива на старата поликлиника. Собственици на помещения в нея обаче се отказаха да участват пропорционално. Така парите ще бъдат добавени към заделените за ремонт на две улици в района на Градската градина. Беше избрана нова комисия за избор на управител на Общинската..

публикувано на 20.07.18 в 15:31

Почистиха е облицовъчната канавка на входа на Перник в квартал „Изток”

Съоръжението не е било почиствано повече от 20 години.  Изрязани са храстите и дърветата, извозени са четири камиона с боклук.  За да се оттича водата по-лесно са били подменени капаците на дъждоприемните шахти. Шахтите на основните улици в квартала- „Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ и „Юрий Гагарин“ са били почистени още в началото на..

публикувано на 20.07.18 в 15:20