„Мениджър за един ден“ в Перник

Единадесетокласникът Цветомир Цветанов от Професионалната гимназия по икономика и деветокласничката Цветелина Горанова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ седнаха на горещия кметски стол в Община Перник и поеха властта, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Инициативата е в рамките на националната кампания „Мениджър за един ден“. В работата на местната администрацията се включиха още Адриана Валериева , Емили Илиева, Ванеса Павлова, Кристияна Богданова, Лора Митков от Професионалната гимназия по икономика и Евелин Първанова от Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“. 

Снимка

Младите хора заеха постовете на зам.-кметовете Владислав Караилиев, Севделина Ковачева, Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и на секретаря на Общината Радослава Манова. 

Младите управленци бяха приети в кабинета на кмета и нейния екип на сутрешната оперативка. Те се запознаха с функциите и задачите на местната власт, както и с предстоящите задачи и отговорности за деня. За учениците беше истинско предизвикателство да се включат в работния процес на отделните ресори и да представят своите идеи. Интересуваха се от инфраструктурата на града, разработването на проекти в областта на здравеопазването, образованието и културата. Запознаха се и с част от документациите и с дълги процедури, свързани с решаването на даден проблем.

Снимка


Вижте още

Днес завършва 9-ия Зимен университет в Сандански на Младежи ГЕРБ

Днес завършва 9-ия Зимен университет в Сандански на Младежи ГЕРБ. Форумът е организиран съвместно от Младежи ГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“. По време на форума над 120 младежи от цялата страна дискутират по различни теми, свързани с политиката, Европейския съюз, икономиката и..

публикувано на 25.02.18 в 08:29

Посетителски центрове на Национален парк "Рила" обявиха Дни на отворените врати

Ден на отворени врати са обявили днес посетителските центрове на Национален парк "Рила" в Паничище и Самоков, съобщават от парка. Дните на отворените врати вчера и днес, по време на които може да се научат интересни факти за защитената територия, са част от отбелязването на 26-годишнината на парк "Рила".  Кулминация в честванията е програмата утре, 26..

публикувано на 25.02.18 в 08:05

Любомир Серафимов със своя кон Сива спечели конното препускане в симитлийското село Брежани

Жителите на Брежани се събраха, за да наблюдават конното препускане в подножието на Пирин на Тодоровден, съобщиха от пресцентъра на община Симитли. Тази година традиционните кушии се състояха в местността Св. Тодор край селото. Изключително шоу сътвориха ездачите, които бяха направили специален маршрут през планината и преминаха през малки..

публикувано на 24.02.18 в 17:31

Разкрита е мрежа за проституция в Банско

Полицията в Благоевград разкри мрежа за проституция в Банско. При акцията до момента са задържани шест лица, съобщи  административният ръководител на Районна прокуратура-Разлог Ружена Кондева-Елчинова. Образувани са две досъдебни производства под наблюдението на Районната прокуратура в Разлог – за проституция и за разпространение на наркотици...

публикувано на 24.02.18 в 16:09

Конят Васо от с. Овчарци е победителят на тазгодишните кушии в Сапарева баня

Най-бързият кон на тазгодишните кушии в Сапарева баня се казва Васо и е от сапаревобанското село Овчарци. След изключително оспорвани надбягвания, конят Васо и неговият собственик Евгени Велинов победиха останалите участници и станаха първи в традиционните конни състезания. След едногодишно прекъсване, през 2017 г. наградата отиде при Евтим..

публикувано на 24.02.18 в 15:52

Цветан Цветанов: Вероятно в сряда ще имаме решение за нов министър на енергетиката

Няма място за притеснение относно съдбата на енергийната система в България. Това заяви за Радио Благоевград председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за сътресенията около продажбата на ЧЕЗ. Според него предстоят сериозни процедури, свързани с проверка на сделката, които ще имат за цел да се изясни доколко..

публикувано на 24.02.18 в 14:37

Младежи ГЕРБ провеждат днес и утре 9-ия Зимен университет в Сандански

Младежи ГЕРБ провеждат днес и утре 9-ия Зимен университет в Сандански. Форумът, който се организира съвместно със Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“, беше открит от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. (Чуйте звуковия файл...)

публикувано на 24.02.18 в 13:59