„Мениджър за един ден“ в Перник

Единадесетокласникът Цветомир Цветанов от Професионалната гимназия по икономика и деветокласничката Цветелина Горанова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ седнаха на горещия кметски стол в Община Перник и поеха властта, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Инициативата е в рамките на националната кампания „Мениджър за един ден“. В работата на местната администрацията се включиха още Адриана Валериева , Емили Илиева, Ванеса Павлова, Кристияна Богданова, Лора Митков от Професионалната гимназия по икономика и Евелин Първанова от Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“. 

Снимка

Младите хора заеха постовете на зам.-кметовете Владислав Караилиев, Севделина Ковачева, Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и на секретаря на Общината Радослава Манова. 

Младите управленци бяха приети в кабинета на кмета и нейния екип на сутрешната оперативка. Те се запознаха с функциите и задачите на местната власт, както и с предстоящите задачи и отговорности за деня. За учениците беше истинско предизвикателство да се включат в работния процес на отделните ресори и да представят своите идеи. Интересуваха се от инфраструктурата на града, разработването на проекти в областта на здравеопазването, образованието и културата. Запознаха се и с част от документациите и с дълги процедури, свързани с решаването на даден проблем.

Снимка


Вижте още

Аржентинецът Пабло Мацелани с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 19 октомври 2017г., от 18.00 часа, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград концерт ще изнесе Пабло Мацелани. Пабло Мацелани е роден в Банфийлд, Буенос Айрес, Аржентина, започва музикалното си образование в родния си град. Извършил е класификацията и дефинирането на музикалните инструменти на Американския музей на Ломас де Замора...

публикувано на 17.10.17 в 13:48

Състезателите от таекуон-до клуб ''ХОУК-БАНСКО'' се завърнаха от Словения с четири медала

С четири медала стартира състезателният сезон за клуб ''ХОУК-БАНСКО''. На международния турнир ''Словения Опън 2017'', който се проведе на 13-14 октомври в град Веление, Словения, таекуондистите от планинския град демонстрираха завидна техника и силна подготовка в бойното изкуство.  В категорията до 58 кг за девойки, Катрин Гемкива завоюва..

публикувано на 17.10.17 в 11:18

“Банските фукли” с престижно класиране на национално танцово съревнование

Над 750 танцьори от 32 клуба от цяла България играха вихрени хора и ръченици в Летния театър в град Сандански. Проведеният от 13 до 15 октомври Национален фолклорен фестивал в южния град се налага като един от най-авторитетните форуми в страната за надпревара на любителите на българските народни танци. Да премерят сили, да покажат..

публикувано на 17.10.17 в 11:16

Община Банско е наградена с Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво бе присъден на община Банско.  Процедурата за присъждане на това отличие се провежда от Министерството на регионалното развитие. Етикетът е морална награда, символ на престиж и стимул за общините да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество. Община Банско е оценена..

публикувано на 17.10.17 в 10:38

Предстоящи събития - 17 октомври

Продължават проявите, включени в 10-ия Национален студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Радио Благоевград е съорганизатор и днес от 18.00 часа Голямото концертно студио на медията ще бъде домакин на концерта на клавирно дуо Дора и Анастас Славчеви. В 10..

публикувано на 17.10.17 в 09:00

Проблемите в образованието бяха дискутирани в Кюстендил на среща, организирана от Областния съвет на БСП Кюстендил

Срещата е част от национална кампания на левицата. В дискусията под наслов "За делника в образованието" участваха народните представители от "БСП за България" Валери Жаблянов, заместник – председател на НС и доц. д-р Николай Цонков, член на Комисията по образование и наука в НС.  Целта на срещата е да се определят проблемите в сферата на..

публикувано на 16.10.17 в 19:22

Клавирно дуо Дора и Анастас Славчеви с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Концертът на виртуозните дуо Дора и Анастас Славчеви е на 17 октомври ( вторник), от 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Концертът е част от програмата на Националния студентски фестивал, организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния Университет. С този концерт ще се отбележи и 40-тата годишнина на клавирното дуо.  Дуо..

публикувано на 16.10.17 в 16:24