Председателят на КНСБ в Кюстендил Яни Георгиев е бил избран за областен председател на синдиката

Това е станало на координационен съвет на КНСБ, състоял се в Кюстендил. До момента в областта съществуваха два регионални съвета на КНСБ - в Кюстендил и в Дупница, каза Георгиев. По време на съвета е било взето решение те да се обединят. В Дупница занапред ще има само общински съвет, чиито председател ще бъде Тодорка Дамянова, която беше координатор за района до момента. 

 Предстои предложенията да бъдат одобрени от националния съвет на синдиката, който ще заседава на 19 октомври.Яни Георгиев посочи, че по време на срещата в Кюстендил е била обсъдена ситуацията в региона по отношение на заплащането на труда. 

"Над 80 процента от анкетираните членове на КНСБ в Кюстендил, Невестино и Трекляно, са готови да участват в национален протест", каза Георгиев. Резултатите са на база анкета, извършена от КНСБ, в която са участвали 1 030 души от трите общини в Кюстендилско.


Вижте още

Аржентинецът Пабло Мацелани с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 19 октомври 2017г., от 18.00 часа, в Голямото концертно студио на Радио Благоевград концерт ще изнесе Пабло Мацелани. Пабло Мацелани е роден в Банфийлд, Буенос Айрес, Аржентина, започва музикалното си образование в родния си град. Извършил е класификацията и дефинирането на музикалните инструменти на Американския музей на Ломас де Замора...

публикувано на 17.10.17 в 13:48

Състезателите от таекуон-до клуб ''ХОУК-БАНСКО'' се завърнаха от Словения с четири медала

С четири медала стартира състезателният сезон за клуб ''ХОУК-БАНСКО''. На международния турнир ''Словения Опън 2017'', който се проведе на 13-14 октомври в град Веление, Словения, таекуондистите от планинския град демонстрираха завидна техника и силна подготовка в бойното изкуство.  В категорията до 58 кг за девойки, Катрин Гемкива завоюва..

публикувано на 17.10.17 в 11:18

“Банските фукли” с престижно класиране на национално танцово съревнование

Над 750 танцьори от 32 клуба от цяла България играха вихрени хора и ръченици в Летния театър в град Сандански. Проведеният от 13 до 15 октомври Национален фолклорен фестивал в южния град се налага като един от най-авторитетните форуми в страната за надпревара на любителите на българските народни танци. Да премерят сили, да покажат..

публикувано на 17.10.17 в 11:16

Община Банско е наградена с Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво бе присъден на община Банско.  Процедурата за присъждане на това отличие се провежда от Министерството на регионалното развитие. Етикетът е морална награда, символ на престиж и стимул за общините да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество. Община Банско е оценена..

публикувано на 17.10.17 в 10:38

Предстоящи събития - 17 октомври

Продължават проявите, включени в 10-ия Национален студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Радио Благоевград е съорганизатор и днес от 18.00 часа Голямото концертно студио на медията ще бъде домакин на концерта на клавирно дуо Дора и Анастас Славчеви. В 10..

публикувано на 17.10.17 в 09:00

Проблемите в образованието бяха дискутирани в Кюстендил на среща, организирана от Областния съвет на БСП Кюстендил

Срещата е част от национална кампания на левицата. В дискусията под наслов "За делника в образованието" участваха народните представители от "БСП за България" Валери Жаблянов, заместник – председател на НС и доц. д-р Николай Цонков, член на Комисията по образование и наука в НС.  Целта на срещата е да се определят проблемите в сферата на..

публикувано на 16.10.17 в 19:22

Клавирно дуо Дора и Анастас Славчеви с концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Концертът на виртуозните дуо Дора и Анастас Славчеви е на 17 октомври ( вторник), от 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Концертът е част от програмата на Националния студентски фестивал, организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния Университет. С този концерт ще се отбележи и 40-тата годишнина на клавирното дуо.  Дуо..

публикувано на 16.10.17 в 16:24