Стар военен снаряд е открит на улица в Брезник, съобщиха от полицията

Боеприпасът се намирал на тротоара на улица „Шипка”. Сигналът за него е подаден на тел. 112 около 10.30 часа тази сутрин. На място веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната, които са отцепили района. 

За находката са уведомени Община Брезник, Областна управа в Перник, Областна дирекция на МВР-Перник и Министерство на отбраната. 

По-късно днес боеприпасът е иззет от военните, за да бъде обезвреден.

Вижте още

Ветерани от Втората световна война се срещнаха с деца от Симитли

Ветерани от Втората световна война разказаха за преживяванията си и любовта към родината на млади родолюбци от Симитли.  В рамките на „Пъстро лято“ деца от Симитли се срещнаха с 90 и 95-годишните ветерани Атанас Чорбаджийски и Стоил Митрев, съобщиха от общината. Героят от Драва и носител на ордена "За храброст" Стоил Митрев разказа пред децата своите..

публикувано на 16.07.18 в 17:44

Община Перник си връща собствеността върху сграда, предоставена за ползване по програма ФАР

Сградата се намира в квартал "Ралица" и е със застроена площ 306 кв. м.  През 2001 година тя е била предоставена за безвъзмездно ползване на сдружението с нестопанска цел "Регионален бизнесцентър за подпомогане на малки и средни предприятия". Законноустановеният 10-годишен срок е изтекъл, а от 2010 година сдружението не е изпълнявало проект в..

публикувано на 16.07.18 в 16:15

Две групи от село Бачево с награда от Радио Благоевград на "Фолклорна среща", 2018, Елешница

Мъжката фолклорна певческа група "Русалии" и Женската фолклорна певческа група "Детелини" от село Бачево спечелиха наградата на Радио Благоевград на Петия юбилеен фолклорен фестивал "Фолклорна среща" в село Елещница. Фестивалът се проведе на 14 юли /събота/ на открита сцена в центъра на село Елешница.  Целта на фестивала е да съхрани и популяризира..

публикувано на 16.07.18 в 15:37

Юбилейна изложба събира художници от Благоевград

Изложбата "60 години художници от Благоевград" събира творци от областния център на Пиринско.  Откриването на експозицията е на 17 юли от 18.00 часа в галерията на улица „Шипка” 6 в София, информираха от Пресцентъра на Община Благоевград.  Организатори на събитието са Община Благоевград, Градската художествена галерия, СБХ- Благоевград...

публикувано на 16.07.18 в 15:35

Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14-годишния Иван Христов

Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14-годишния Иван Христов. Те ще бъдат позиционирани на няколко места в града, сред които е и сградата на Общината.  Иван е на 14 години, тренира бейзбол и ще учи в Езиковата гимназия в Благоевград. В началото на месец май, той получава болки в коляното, които лекарите отдават на спортни..

публикувано на 16.07.18 в 14:48

Празникът край село Полска Скакавица показа на децата красотата на природата

В кюстендилското село Полска Скакавица през почивните дни се състоя традиционният вече от няколко години "Празник на пеперудите".  Негови организатори са Община Кюстендил, Пето ОУ "Христо Ботев" и Регионално сдружение "Роден край". В празника са участвали ученици от седем училища в Кюстендил, включили са се и гости от съседни градове.  През..

публикувано на 16.07.18 в 14:43

БСП-Ковачевци негодува от публичните изяви на Михаил Миков

В отворено писмо социалистите от Ковачевци изразяват недоволство от публичните изяви на бившия лидер на столетницата Михаил Миков и го умоляват да спре да критикува ръководството на партията по медиите.  Членовете на общинската партийна организация заявяват, че не одобряват начина, по който Миков нападал БСП, без да посочва аргумент или пък да..

публикувано на 16.07.18 в 13:46