Стар военен снаряд е открит на улица в Брезник, съобщиха от полицията

Боеприпасът се намирал на тротоара на улица „Шипка”. Сигналът за него е подаден на тел. 112 около 10.30 часа тази сутрин. На място веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната, които са отцепили района. 

За находката са уведомени Община Брезник, Областна управа в Перник, Областна дирекция на МВР-Перник и Министерство на отбраната. 

По-късно днес боеприпасът е иззет от военните, за да бъде обезвреден.

Вижте още

Със сняг, слънце и гайдари откриха рафтинг сезона по река Струма

 С демонстративно първо влизане с лодка в пролетно придошлата река Струма екипи но клубове от България, Сърбия, Македония, Румъния, Гърция и Русия откриха рафтинг сезона. Днес започва и Балканският Рафтинг фестивал, в който ще участват всички клубове. Мексиканско присъствие също имаше на първото спускане от Симитли. Високите води на реката не позволиха..

публикувано на 24.03.18 в 18:29

С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради кални и неасфалтирани улици

Жители на квартал „Каменина блокираха пътен възел „Марина бара” и спряха движението към Радомир и Кюстендил и в обратна посока към Перник за около час и половина. Веднага след тях в другия край на града -на пътя Перник- Стрезимировци, жива верига направиха и жителите на „Рудничар”. Хората протестират заради калта, която се налага да газят..

публикувано на 24.03.18 в 15:14

Три деца от Югозападна България ще представят региона на Националния Спелинг шампионат

 Победителите бяха излъчени днес, по време на регионалните квалификации от Осмото национално състезание по правопис на английски език, проведен в Благоевград. Виктория Йорданова от Математическата гимназия в Кюстендил, Михаела Петрова от благоевградското Пето училище и Ния Бояджиева от Първо училище в Сандански са призьорите сред десетките..

публикувано на 24.03.18 в 14:29

Банско е домакин на Детски фестивал на изкуствата „Планински перли“

Днес и утре в Банско ще се проведе Детски фестивал на изкуствата „Планински перли“, съобщава на сайта си община Банско. Участие във фестивала ще вземат над 200 изпълнители - детски състави и млади певци от София, Пловдив, Враца, Сандански, Петрич и Банско. Фестивалът се открива в 14 часа днес, а програмата предвижда изпълнения на фолклорни и..

публикувано на 24.03.18 в 12:39

Предстоящи събития - 24 март

От 11:00 часа в Благоевград, Сливен, Варна, Ловеч, Монтана, Пловдив, Разград и София ще се проведат регионалните кръгове от Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В Благоевград ще премерят сили в спелуването ученици от Благоевград, Белица, Гоце Делчев, Беслен, Корница, Гърмен, Дебрен, Дъбница, Долно Осеново,..

публикувано на 24.03.18 в 08:11

Министър Радев и кметове от Благоевградска област обсъдиха мерки за повишаване на сигурността

 Министърът на вътрешните работи Валентин Радев днес посети Благоевград. Целта на визитата на министър Радев бе постигане на по-добра координация между местната власт и полицейските структури, за да се гарантира общественият ред и сигурност на хората във всички населени места в региона.    „Видях над 120 кметове и кметски..

публикувано на 23.03.18 в 17:23

Обсъдиха формирането на бъдещата винено-кулинарна дестинация "Долината на Струма"

 На работна среща в Сандански кметът на града Кирил Котев, председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и винопроизводители от региона обсъдиха формирането на бъдещата винено-кулинарна дестинация "Долината на Струма", съобщиха от общината. Сондирането на мнения сред бранша е част от проекта "Сподели България", където ще се подготвят..

публикувано на 23.03.18 в 17:10