Планирано спиране на водоподаването в някои райони на Благоевград на 16 ноември

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи на обект „Аварийна реконструкция на участък от довеждащ водопровод от ПСПВ Благоевград до НВ V=7000 м3 - изток, Благоевград, в частта от шахта със спирателни кранове до долния край на имот 04279.606.255 (плувен комплекс „Аквапарк”)”, с Възложител Община Благоевград, на 16.11.2017 год. (четвъртък), от 08.00 до 21.00 часа,  ще бъде преустановено водоподаването в следния район на  Благоевград: бл. 213, бл. 214, бл. 215, бл. 216 и бл. 217, ж. к. „Орлова чука”, Благоевград.

В същия период ще бъде нарушено водоподаването в: ж.к. „Орлова чука”;кв. „Юг” (зоната, заключена между ул. „Балкан”, ул. „14-ти полк”, ул. „Свобода” и ул. „Делвинска”); района около Делвинско шосе; ж.к. „Еленово”; ж.к. „Ален мак” и ж.к. „Бялата висота”, Благоевград.

От „Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград препоръчват на всички потребители в засегнатите райони да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди.
Вижте още

Целият финансов ресурс за водния сектор по ОПОС ще бъде обявен до края на годината

До края на годината ще бъде обявен целият финансов ресурс в сектор „Води“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ (ОПОС). Това съобщи зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова днес по време на национална конференция, организирана от Българската асоциация по водите и Камарата на строителите в България. ОПОС предоставя..

публикувано на 21.11.17 в 17:10

Има лек ръст на наетите в Кюстендил към края на септември, заплатите остават същите

Наетите по трудово и служебно правоотношение в област Кюстендил към края на септември т.г. са се увеличили с 1,5 процента спрямо предходния месец, до 29 100, съобщиха от регионалната статистика.  В структурата на наетите по икономически дейности най-голям е относителният дял на тези по трудово и служебно правоотношение в дейностите..

публикувано на 21.11.17 в 16:20

Жителите на пернишкото село Мещица ще се съберат днес на концерт в местния храм

Концертът е посветен на Деня на православната християнска младеж и семейство и ще бъде изнесен от децата от детската градина в селото.  „Концертът ще започне в 17 часа, за да могат да дойдат и тези, които ходят на работа“, сподели енорийският свещеник отец Борис Котев. Репертоарът на детската програма е съобразен с празника, а отец Борис ще..

публикувано на 21.11.17 в 15:43

Кюстендилският окръжен съд със становище по повод правен прецедент

Във връзка с коментари на кмета на Община Кюстендил по повод на постановена присъда на общината в града за неоснователно забогатяване, от Кюстендилския окръжен съд днес уточниха, че търговското дело е образувано по искова молба на съдружници в "Консорциум за инженерингови проекти и строителство" срещу Община Кюстендил, за заплащане на суми,..

публикувано на 21.11.17 в 15:37

Общинският съвет в Перник проведе извънредно заседание

ОбС в Перник даде съгласие за откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка за обществения превоз на пътници по утвърдените автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми. Решението бе взето днес на извънредна сесия.  В състава на комисията, която ще оценява офертите ще има по равен брой..

публикувано на 21.11.17 в 15:31

В Банско ще изпълняват иновативни практики в областта на здравеопазването

В Министерството на труда и социалната политика днес кметът на Банско Георги Икономов подписа договор за реализирането на проект "Трансфер на иновации в здравеопазването" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.  Договорът е на стойност от 199 973.89 лева с ДДС и обхваща въвеждане на иновативни практики в областта на здравеопазването в..

публикувано на 21.11.17 в 14:55

Фирмите за бързи кредити да предоставят пълна и акуратна информация преди подписването на договора

Фирмите за кредити задължително трябва да предоставят още преди отпускането на заема пълна и акуратна информация за всички условия и най-вече за сумата, която ще бъде дължима в края на периода. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, по повод по-активното предлагане на тези услуги в навечерието на..

публикувано на 21.11.17 в 14:39