Планирано спиране на водоподаването в някои райони на Благоевград на 16 ноември

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи на обект „Аварийна реконструкция на участък от довеждащ водопровод от ПСПВ Благоевград до НВ V=7000 м3 - изток, Благоевград, в частта от шахта със спирателни кранове до долния край на имот 04279.606.255 (плувен комплекс „Аквапарк”)”, с Възложител Община Благоевград, на 16.11.2017 год. (четвъртък), от 08.00 до 21.00 часа,  ще бъде преустановено водоподаването в следния район на  Благоевград: бл. 213, бл. 214, бл. 215, бл. 216 и бл. 217, ж. к. „Орлова чука”, Благоевград.

В същия период ще бъде нарушено водоподаването в: ж.к. „Орлова чука”;кв. „Юг” (зоната, заключена между ул. „Балкан”, ул. „14-ти полк”, ул. „Свобода” и ул. „Делвинска”); района около Делвинско шосе; ж.к. „Еленово”; ж.к. „Ален мак” и ж.к. „Бялата висота”, Благоевград.

От „Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград препоръчват на всички потребители в засегнатите райони да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди.
Вижте още

Благотворителна кампания в подкрепа на възрастните хора подеха жители на Трън

Благотворителна кампания в подкрепа на възрастните хора подеха жители на Трън. Чрез социалната мрежа те призоваха всеки, който иска да помогне да дари продукти, които в навечерието на Коледа ще бъдат предоставени на нуждаещи се възрастни хора от околните села.  В основата на инициативата, наречена "Трънската Коледа" са Богинка Йорданова и..

публикувано на 10.12.18 в 09:09

Седмица на отворените врати започва в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник

Седмица на отворените врати започва в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник. От 10 до 14 декември в приемно-консултативния кабинет на здравното заведение ще се извършват безплатни прегледи със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция. Те ще бъдат във времето от 10.30 ч. до 13.30 часа,..

публикувано на 10.12.18 в 08:23

Предстоящи събития - 10 декември

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде на посещение днес и утре в училища и ще проведе работни срещи с директори, кметове, учители и ученици, представители на общините и социалните партньори в системата на образованието в Симитли, Сандански и Петрич, съобщиха от пресцентъра на министерството.  Днес в 10 часа министър..

публикувано на 10.12.18 в 07:41

Предимно облачно със слаби валежи и температури до 8 градуса

Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване страната. Преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Още преди обяд в западните райони ще започнат слаби валежи, които до вечерта ще обхванат и Североизточна България. В равнините ще превалява дъжд, в планинските райони – сняг. С умерен, след обяд и временно силен северозападен вятър ще..

публикувано на 10.12.18 в 07:37

Ученици от Кресна и Сандански играха в шахматен турнир

В гр. Кресна днес се проведе турнир по шахмат за ученици. 20 деца от Кресна и Сандански бяха разделени в две групи. Малките шахматисти играха всеки срещу всеки, като всяка победа носеше по една точка. След края на турнира, кметът на община Кресна Николай Георгиев награди всички участници - първите трима с парични награди, четвъртия и..

публикувано на 09.12.18 в 19:37

За втори път Кресна излезе на протест

Приключи протестът в района на Кресна. Около 2 часа, този следобед, демонстрантите периодично блокираха движението в участъка на главенпът Е 79, в центъра на града. Полицаи и жандармеристи охраняваха протестиращите, като осигуряваха поетапно преминаване на автомобилните колони, които се образуваха по време на демонстрацията. Без сериозни..

публикувано на 09.12.18 в 17:28

Продължава протестът в град Кресна

Демонстрантите продължават частично да спират движението през пешеходната зона на пътното платно. Според организаторите на протеста, той ще продължи поне още час.  Междувременно от ОД на МВР-Благоевград информираха следното: „Във връзка с провеждащ се днес в гр.Кресна протест, при който протестиращите пресичат пешеходна пътека на Първокласен..

публикувано на 09.12.18 в 15:39