Социалистите в Перник отново поискаха оставката на кмета Вяра Церовска

На пресконференция по повод двугодишното управление на ГЕРБ, от БСП заявиха, че община Перник се управлявала в нарушение на законите на Република България, безхаберно и в условията на провал във всяка една секторна политика.Агенцията за държавна финансова инспекция е констатирала нарушение в 25 обществени поръчки в община Перник, обявиха от БСП. В нарушение на закона - без решение но ОбС, е и обявената обществена поръчка за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените Общинска, Областна и Републиканска транспортни схеми, заяви местният лидер на социалистите Кирил Леонов и призова превозвачите да я обжалват. Според БСП в общината имало корупционни практики, а видимите резултати от управлението на ГЕРБ на местно ниво се свеждали до 25% увеличение на такса смет, петкратното увеличение на такса за придобиване на гробно място, увеличение на цената на питейната вода, без това да се отразява на качеството на услугата, некачествено саниране, за което били сключени договори със смущаващо високи цени и фирми без квалифицирани работници. Социалистите посочиха още проблеми, сред които ликвидирания тролейбусен транспорт, отровените кучета, неработещата сепарираща инсталация на регионалното депо, за която се отделяли по 2 млн. лева без да работи и др.


Вижте още

Ремонти в Югозапада налагат ограничения на шофьорите

Област Перник: Движението по път I-1 София – Перник от км 282+485 до км 285+600 в участъка от граница София до кръстовище Драгичево е ограничено за тежкотоварни автомобили с тегло  над 15 т . Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Движението е пренасочено по АМ „Люлин“. Срок до 31.01.2019 г. Движението по път I-1 /Е79/ (с магистрален габарит) от км..

публикувано на 19.09.18 в 08:50

Отново слънчево и топло време

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за септември. Днес ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 24° и 29°. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до..

публикувано на 19.09.18 в 08:18

Предстоящи събития - 19.09.2018г.

За трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, страните – членки на мрежата и нейните партньори, осъществяват проекта „Европейски ден без загинали на пътя – ЕDWARD“. През тази година денят е 19 септември. Целта е на този ден да няма загинали при пътни инциденти. Днес от 10.00 при..

публикувано на 19.09.18 в 08:14

Радио Благоевград и Регионалната лекарска колегия обявяват конкурс "Любим лекар" 2018

Радио Благоевград и Регионалната колегия на Българския лекарски съюз обявяват  конкурс "Любим лекар", практикуващ в Благоевградска област. Номинациите се подават до 17 октомври 2018г., на имейл адрес   lekar_blagoevgrad@abv.bg , на телефон  073/ 88 53 50  или на фейсбук страницата на Радио Благоевград -  Радио Благоевград/Radio Blagoevgrad...

публикувано на 18.09.18 в 16:18

През октомври ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив"-Бобов дол

Безпрецедентното дело е по искова молба на работодателя - "Въгледобив"- Бобов дол - в несъстоятелност, заради участието на миньорите, излезли на протест на 11 май 2017 година, заради забавени заплати. Съдията по делото отложи днешното заседание поради това, че двама от подземните работници са нередовно призовани. Следващото заседание е на 16..

публикувано на 18.09.18 в 15:57

Областната комисия по безопасност на движението в Перник проведе заседание

На заседание на Областна комисия по безопасност на движението в Перник, областният управител Ирена Соколова запозна общините с писмо на МРРБ за предоставянето на информация за състоянието на общинските пътища. Съгласно наредбата, общините следва да водят техническа отчетност, която включва технически паспорти на общинските пътища и база данни..

публикувано на 18.09.18 в 14:32

От днес до 25 септември ще спират водата в някои райони на град Якоруда

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява жителите на град Якоруда, че във връзка с изпълнението на ремонт на уличен водопровод по ул. „Лазарец”, от кръстовището с ул. „Цар Борис III“ до кръстовището с ул. „П. Р. Славейков“, град Якоруда, в периода 18.09.2018 г. – 25.09.2018 г., от 09:00 до 16:30 часа , ще бъде нарушено..

публикувано на 18.09.18 в 14:20