Социалистите в Перник отново поискаха оставката на кмета Вяра Церовска

На пресконференция по повод двугодишното управление на ГЕРБ, от БСП заявиха, че община Перник се управлявала в нарушение на законите на Република България, безхаберно и в условията на провал във всяка една секторна политика.Агенцията за държавна финансова инспекция е констатирала нарушение в 25 обществени поръчки в община Перник, обявиха от БСП. В нарушение на закона - без решение но ОбС, е и обявената обществена поръчка за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените Общинска, Областна и Републиканска транспортни схеми, заяви местният лидер на социалистите Кирил Леонов и призова превозвачите да я обжалват. Според БСП в общината имало корупционни практики, а видимите резултати от управлението на ГЕРБ на местно ниво се свеждали до 25% увеличение на такса смет, петкратното увеличение на такса за придобиване на гробно място, увеличение на цената на питейната вода, без това да се отразява на качеството на услугата, некачествено саниране, за което били сключени договори със смущаващо високи цени и фирми без квалифицирани работници. Социалистите посочиха още проблеми, сред които ликвидирания тролейбусен транспорт, отровените кучета, неработещата сепарираща инсталация на регионалното депо, за която се отделяли по 2 млн. лева без да работи и др.


Вижте още

Целият финансов ресурс за водния сектор по ОПОС ще бъде обявен до края на годината

До края на годината ще бъде обявен целият финансов ресурс в сектор „Води“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ (ОПОС). Това съобщи зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова днес по време на национална конференция, организирана от Българската асоциация по водите и Камарата на строителите в България. ОПОС предоставя..

публикувано на 21.11.17 в 17:10

Има лек ръст на наетите в Кюстендил към края на септември, заплатите остават същите

Наетите по трудово и служебно правоотношение в област Кюстендил към края на септември т.г. са се увеличили с 1,5 процента спрямо предходния месец, до 29 100, съобщиха от регионалната статистика.  В структурата на наетите по икономически дейности най-голям е относителният дял на тези по трудово и служебно правоотношение в дейностите..

публикувано на 21.11.17 в 16:20

Жителите на пернишкото село Мещица ще се съберат днес на концерт в местния храм

Концертът е посветен на Деня на православната християнска младеж и семейство и ще бъде изнесен от децата от детската градина в селото.  „Концертът ще започне в 17 часа, за да могат да дойдат и тези, които ходят на работа“, сподели енорийският свещеник отец Борис Котев. Репертоарът на детската програма е съобразен с празника, а отец Борис ще..

публикувано на 21.11.17 в 15:43

Кюстендилският окръжен съд със становище по повод правен прецедент

Във връзка с коментари на кмета на Община Кюстендил по повод на постановена присъда на общината в града за неоснователно забогатяване, от Кюстендилския окръжен съд днес уточниха, че търговското дело е образувано по искова молба на съдружници в "Консорциум за инженерингови проекти и строителство" срещу Община Кюстендил, за заплащане на суми,..

публикувано на 21.11.17 в 15:37

Общинският съвет в Перник проведе извънредно заседание

ОбС в Перник даде съгласие за откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка за обществения превоз на пътници по утвърдените автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми. Решението бе взето днес на извънредна сесия.  В състава на комисията, която ще оценява офертите ще има по равен брой..

публикувано на 21.11.17 в 15:31

В Банско ще изпълняват иновативни практики в областта на здравеопазването

В Министерството на труда и социалната политика днес кметът на Банско Георги Икономов подписа договор за реализирането на проект "Трансфер на иновации в здравеопазването" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.  Договорът е на стойност от 199 973.89 лева с ДДС и обхваща въвеждане на иновативни практики в областта на здравеопазването в..

публикувано на 21.11.17 в 14:55

Фирмите за бързи кредити да предоставят пълна и акуратна информация преди подписването на договора

Фирмите за кредити задължително трябва да предоставят още преди отпускането на заема пълна и акуратна информация за всички условия и най-вече за сумата, която ще бъде дължима в края на периода. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, по повод по-активното предлагане на тези услуги в навечерието на..

публикувано на 21.11.17 в 14:39