Социалистите в Перник отново поискаха оставката на кмета Вяра Церовска

На пресконференция по повод двугодишното управление на ГЕРБ, от БСП заявиха, че община Перник се управлявала в нарушение на законите на Република България, безхаберно и в условията на провал във всяка една секторна политика.Агенцията за държавна финансова инспекция е констатирала нарушение в 25 обществени поръчки в община Перник, обявиха от БСП. В нарушение на закона - без решение но ОбС, е и обявената обществена поръчка за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените Общинска, Областна и Републиканска транспортни схеми, заяви местният лидер на социалистите Кирил Леонов и призова превозвачите да я обжалват. Според БСП в общината имало корупционни практики, а видимите резултати от управлението на ГЕРБ на местно ниво се свеждали до 25% увеличение на такса смет, петкратното увеличение на такса за придобиване на гробно място, увеличение на цената на питейната вода, без това да се отразява на качеството на услугата, некачествено саниране, за което били сключени договори със смущаващо високи цени и фирми без квалифицирани работници. Социалистите посочиха още проблеми, сред които ликвидирания тролейбусен транспорт, отровените кучета, неработещата сепарираща инсталация на регионалното депо, за която се отделяли по 2 млн. лева без да работи и др.


Вижте още

Благотворителна кампания в подкрепа на възрастните хора подеха жители на Трън

Благотворителна кампания в подкрепа на възрастните хора подеха жители на Трън. Чрез социалната мрежа те призоваха всеки, който иска да помогне да дари продукти, които в навечерието на Коледа ще бъдат предоставени на нуждаещи се възрастни хора от околните села.  В основата на инициативата, наречена "Трънската Коледа" са Богинка Йорданова и..

публикувано на 10.12.18 в 09:09

Седмица на отворените врати започва в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник

Седмица на отворените врати започва в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник. От 10 до 14 декември в приемно-консултативния кабинет на здравното заведение ще се извършват безплатни прегледи със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция. Те ще бъдат във времето от 10.30 ч. до 13.30 часа,..

публикувано на 10.12.18 в 08:23

Предстоящи събития - 10 декември

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде на посещение днес и утре в училища и ще проведе работни срещи с директори, кметове, учители и ученици, представители на общините и социалните партньори в системата на образованието в Симитли, Сандански и Петрич, съобщиха от пресцентъра на министерството.  Днес в 10 часа министър..

публикувано на 10.12.18 в 07:41

Предимно облачно със слаби валежи и температури до 8 градуса

Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване страната. Преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Още преди обяд в западните райони ще започнат слаби валежи, които до вечерта ще обхванат и Североизточна България. В равнините ще превалява дъжд, в планинските райони – сняг. С умерен, след обяд и временно силен северозападен вятър ще..

публикувано на 10.12.18 в 07:37

Ученици от Кресна и Сандански играха в шахматен турнир

В гр. Кресна днес се проведе турнир по шахмат за ученици. 20 деца от Кресна и Сандански бяха разделени в две групи. Малките шахматисти играха всеки срещу всеки, като всяка победа носеше по една точка. След края на турнира, кметът на община Кресна Николай Георгиев награди всички участници - първите трима с парични награди, четвъртия и..

публикувано на 09.12.18 в 19:37

За втори път Кресна излезе на протест

Приключи протестът в района на Кресна. Около 2 часа, този следобед, демонстрантите периодично блокираха движението в участъка на главенпът Е 79, в центъра на града. Полицаи и жандармеристи охраняваха протестиращите, като осигуряваха поетапно преминаване на автомобилните колони, които се образуваха по време на демонстрацията. Без сериозни..

публикувано на 09.12.18 в 17:28

Продължава протестът в град Кресна

Демонстрантите продължават частично да спират движението през пешеходната зона на пътното платно. Според организаторите на протеста, той ще продължи поне още час.  Междувременно от ОД на МВР-Благоевград информираха следното: „Във връзка с провеждащ се днес в гр.Кресна протест, при който протестиращите пресичат пешеходна пътека на Първокласен..

публикувано на 09.12.18 в 15:39