Социалистите в Перник отново поискаха оставката на кмета Вяра Церовска

На пресконференция по повод двугодишното управление на ГЕРБ, от БСП заявиха, че община Перник се управлявала в нарушение на законите на Република България, безхаберно и в условията на провал във всяка една секторна политика.Агенцията за държавна финансова инспекция е констатирала нарушение в 25 обществени поръчки в община Перник, обявиха от БСП. В нарушение на закона - без решение но ОбС, е и обявената обществена поръчка за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените Общинска, Областна и Републиканска транспортни схеми, заяви местният лидер на социалистите Кирил Леонов и призова превозвачите да я обжалват. Според БСП в общината имало корупционни практики, а видимите резултати от управлението на ГЕРБ на местно ниво се свеждали до 25% увеличение на такса смет, петкратното увеличение на такса за придобиване на гробно място, увеличение на цената на питейната вода, без това да се отразява на качеството на услугата, некачествено саниране, за което били сключени договори със смущаващо високи цени и фирми без квалифицирани работници. Социалистите посочиха още проблеми, сред които ликвидирания тролейбусен транспорт, отровените кучета, неработещата сепарираща инсталация на регионалното депо, за която се отделяли по 2 млн. лева без да работи и др.


Вижте още

Цветан Цветанов се срещна с общинското ръководство на ГЕРБ - Кресна

 Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна с общинското ръководство на ГЕРБ-Кресна. По време на разговора Цветан Цветанов изтъкна, че държавата е икономически стабилна, икономиката бележи ръст и доходите се повишават. „ Учителите са удовлетворени от увеличението на заплатите им и признават,  че младите вече..

публикувано на 19.06.18 в 19:01

Цветан Цветанов проведе среща с актива на ГЕРБ в Струмяни

  Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов проведе днес среща с актива на ГЕРБ в Струмяни и с новото общинско ръководство на партията. В срещата участваха и областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и..

публикувано на 19.06.18 в 16:45

И в Пернишко забраниха паленето на открит огън

Кметът на Перник Вяра Церовска забрани паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на МПС в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50 м до тях. Със заповед Церовска обяви настъпването на етап восъчна зрялост на засетите зърнено-житни култури и задължи ползвателите на земеделски имоти и председателите на земеделски..

публикувано на 19.06.18 в 15:54

Цветан Цветанов в Сандански: Подписването на споразумението между Македония и Гърция дава сигурност за общината

На сегашното управление на страната и на управлението в Сандански реална алтернатива няма. Опонентите ни се опитват да провокират напрежение по всевъзможен начин и не предлагат алтернативни политики в отговор на успешното управление на ГЕРБ . Това заяви в Сандански зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов...

публикувано на 19.06.18 в 15:30

Съпътсващите събития на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград

Много емоции, интересни забавления, базари, инсталации и игри е подготвила Община Благоевград в съпътстващата програма за “Francofolies. Благоевград”2018. Пред МОЛ „Ларго“ ще бъде разположен Информационен-туристически център. На шатрата ще бъдат предлагани тематични гривни, тениски, значки и карти, сувенири с логото на фестивала...

публикувано на 19.06.18 в 15:08

Какво знаят учениците за Евросъюза

Второкласници от Второ основно училище „Димитър Благоев“ – Благоевград получиха първите си знания за Европейския съюз, неговите символи и ценности. Своеобразният първи урок за ЕС се проведе в офиса на Областния информационен център – Благоевград и е част от лятната занималня, която учебното заведение организира за своите ученици. Малките..

публикувано на 19.06.18 в 14:02

Предлагат паметникът на Кракра в Перник да бъде преместен и заменен с паметник на Св. Иван Рилски

Паметникът на Кракра в Перник да бъде преместен на едноименния площад, а на него място да бъде монтиран паметникът на Св. Иван Рилски, предлага общинският съветник Ерик Рангелов. В местния Общински съвет е депозирана докладна записка, в която подробно са изложени мотивите. Единият от тях е, че с преместването на монумента на Кракра..

публикувано на 19.06.18 в 13:45