„Тих мрак“ е заглавието на новия роман на преподавателя Спасимир Тренчев


Криминална драма, с много обрати и провокативни житейски въпроси е най-новият роман озаглавен „Тих мрак“ на благоевградския хоноруван преподавател по американска литература Спасимир Тренчев. Днес книгата бе представена лично от автора пред студенти от специалността „Приложна лингвистика“  в Университетската библиотека на Югозападния университет.

Спасимир Тренчев е автор на стихосбирката „Душа на изкуството“,  повестта „Тъмен тласък“, сборника с хорър разкази „Неумираща любов“, романа „Апартаментът“ и книгата „Плажен масаж“, чието написване е провокирано от нашумелите български  курорти, превърнали се в място за алкохолен туризъм.

 Днес пред младата читателска аудитория Спасимир Тренчев представи дългогодишния я си творчески труд - романът „Тих мрак“.  В него криминалният елемент се преплита с драматичните и объркани човешки отношения, водещи до тежки и сериозни обрати, затова и авторският паратекст на корицата  гласи, че „...мълвите ни разделят, апатията на погубва“

Романът „Тих мрак“ ще бъде представен и пред широката благоевградска читателска публика на 29 ноември в Регионалния исторически музей.

Репортаж на Агнес Манова можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Със средства от общинския бюджет ще се финансират предложенията от инициативата „Ти предложи! Кмете направи!“ в Благоевград

Това обяви на среща в областния център кметът на общината Атанас Камбитов. Идеята е в рамките на един месец- от 24-ти октомври да бъдат давани писмени градивни предложения в зала 101 на общината, включително и на електронната поща, за подобряване на градската среда и средствата да бъдат предвидени в бюджета на община Благоевград за 2019 година. Важно..

публикувано на 23.10.18 в 09:26

От днес започва ремонт на пътя София - Перник през Владая

Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е до началото на ноември да се обнови участък от километър и половина. Властите обявиха, че движението в отсечката ще се осъществява без ограничение, за да не се затруднява трафикът и евентуално ще се работи през нощта. Предстои да бъде въведена временна организация на движение, която ще..

публикувано на 23.10.18 в 08:47

Без вода в централната градска част на Благоевград

 Авариен ремонт оставя без вода централната градска част на Благоевград, съобщават от „Водоснабдяване и канализация”. Днес ще бъде преустановено водоподаването в района от бул. „Джеймс Баучер” до IV квартал (от „Орлиновата махала” до V СУ „Георги Измирлиев”), включително и района около стадион „Христо Ботев” от 09:00 до 22:00 часа, поради..

публикувано на 23.10.18 в 07:36

Предстоящи събития - 23 октомври

  Днес от 11.30 часа в Разлог ще се проведе конференцията и пресконференцията по повод приключване на проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в Разлог – сгради на културната инфраструктура”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.  По проекта са..

публикувано на 23.10.18 в 07:35

Над по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево и температури до 20 градуса

  Днес в сутрешните часове облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд над по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево. По-значителна ще се задържи облачността над планините и югоизточните райони, но валежи са малко вероятни. Вечерта вятърът в Дунавската равнина ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се..

публикувано на 23.10.18 в 07:33

Стартирана е обществена поръчка за доставката на 51 нови автомобила за пътните управления в страната

Стартирана е обществената поръчка за доставката на 51 нови автомобила, предназначени за нуждите на Агенция „Пътна инфраструктура“. Автомобилите са за областните пътни управления, които отговарят за текущото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а със стартирането на тол системата през следващата година на тях ще бъдат..

публикувано на 22.10.18 в 17:36

Обвиненият за убийството в сатовчанското село Вълкосел остава за постоянно в ареста

Окръжен съд-Благоевград остави за постоянно в ареста обвиненият за убийството на Муйдин Дураков от село Вълкосел, 33-годишен Гюлтекин Карабайрямов. Искането за налагането на най-тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжна прокуратура-Благовград. Като основен мотив за решението си, съдия Маргарита Коцева изтъкна възможността, ако е на..

публикувано на 22.10.18 в 16:17