С концерта "Предколедно с Радио Благоевград и приятели" Радиото на Югозапада ще отбележи 44-тата си годишнина

Радио Благоевград и приятели на медията, членове на Клуба на естетите организират концерт "Предколедно с Радио Благоевград и приятели", който е посветен не само на предстоящите коледни и новогодишни празници, но и на 44-тия рожден ден на Радио Благоевград.

На 7 декември 2017г. от 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще светне коледната елха, а слушатели, приятели на Радиото и работещите в медията ще си дадат предпразнична среща, за да се заредят с добро настроение за предстоящите празници през декември.

В концерта ще участват обичани изпълнители в най-различни стилове и жанрове. Композиторът и майстор на тамбурата Валери Димчев, пианистката Милена Томанова, цигуларят Стоил Богданов, оперната певица Теодора Петрова, саксофонистът Александър Попов, перкусионистът Борис Янакиев, певицата и вокален педагог Христина Палева и нейните ученици Александрина Механджийска, Лъчезар Кацарски, Боян Георгиев, Петя Стойчева и Диляна Стоянова, звездата от "Пирин фолк" Ивайло Герасимов, Вокален ансамбъл "Езерец" ще поднесат на публиката един пъстър букет от красиви песни и вълнуващи инструментални изпълнения.

Входът за концерта е свободен, а Телевизия "Родина" ще предава пряко събитието!


Вижте още

Жители на община Сапарева баня излизат на протест

Протестът е провокиран от проблеми, касаещи електрозахранването в общината, обясни за Радио Благоевград Валентина Тодорова, която е един от организаторите. Протестът е насрочен за днес от 15 ч. и ще продължи до 19 ч., каза още Тодорова. Недоволните ще се съберат пред сградата на общината. Те са внесли уведомление за протеста в общината и са..

публикувано на 17.12.18 в 12:12

Бисер Михайлов: Спокойна е ситуацията в област Благоевград след обилния снеговалеж

Почистени и обработени са пътищата от Републиканската пътна мрежа на територията на Благоевградска област, каза за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов.  Няма въведени ограничения за движението на пътни превозни средства. Няма населени места без ток. Няма сигнали за хора, които да бедстват, уточни Бисер Михайлов. 

публикувано на 17.12.18 в 10:33

Служители на "Биострой" почистват тротоари и мостове в Благоевград

Главните пътни артерии в Благоевград са почистени до асфалт. Това каза за Радио Благоевград управителят на общинска фирма "Биострой" инж. Васил Бачев.  В момента се почистват тротоарите, допълни Бачев. Над 80 служители на фирмата са ангажирани с почистването на тротоарите и мостовете. Почистени са и основните улици в кварталите на града, каза още..

публикувано на 17.12.18 в 09:37

Пациенти на уволнения д-р Георги Алексиев отново на протест

"Срам и позор, лекар на годината, уволнен" - това е един от надписите, носени на плакати от пациентите на д-р Алексиев, които протестират в двора на болницата в Сандански. Част от тях са преживели тежки операции и са били спасени от него.  Целият екип на хирургическото отделение в лечебното заведение излезе в негова защита. Лекарите от отделението са в..

публикувано на 17.12.18 в 09:22

Днес ще се задържи облачно

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца, съобщават от НИМХ. Днес ще се задържи облачно. Валежи от сняг ще има в главно в Дунавската равнина и в Предбалкана. Дъжд ще превалява на много места в Централна Южна и Източна България, а в Лудогорието дъждът ще преминава в сняг с условия за образуване на поледици. Вятърът..

публикувано на 17.12.18 в 09:18

Няма ограничения за движение в област Кюстендил

Пътищата от Републиканската пътна мрежа на територията на област Кюстендил са проходими при зимни условия, информират от Областно пътно управление в Кюстендил.  Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заснежени или заледени, но са обработени и са проходими при зимни условия. Няма ограничения за движение в областта...

публикувано на 17.12.18 в 08:58

Пътната обстановка в Югозапада

Въпреки усложнената пътна обстановка, през изтеклата нощ няма регистрирани тежки пътно-транспортни произшествия на територията на Благоевградска област. Пътищата са почистени, по усойните места – заснежени, но няма въведени ограничения за движение на МПС. Проходът „Предел“ и пътят за ГКПП „Станке Лисичково“ вече са пуснати за движение на..

публикувано на 17.12.18 в 08:55