С концерта "Предколедно с Радио Благоевград и приятели" Радиото на Югозапада ще отбележи 44-тата си годишнина

Радио Благоевград и приятели на медията, членове на Клуба на естетите организират концерт "Предколедно с Радио Благоевград и приятели", който е посветен не само на предстоящите коледни и новогодишни празници, но и на 44-тия рожден ден на Радио Благоевград.

На 7 декември 2017г. от 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще светне коледната елха, а слушатели, приятели на Радиото и работещите в медията ще си дадат предпразнична среща, за да се заредят с добро настроение за предстоящите празници през декември.

В концерта ще участват обичани изпълнители в най-различни стилове и жанрове. Композиторът и майстор на тамбурата Валери Димчев, пианистката Милена Томанова, цигуларят Стоил Богданов, оперната певица Теодора Петрова, саксофонистът Александър Попов, перкусионистът Борис Янакиев, певицата и вокален педагог Христина Палева и нейните ученици Александрина Механджийска, Лъчезар Кацарски, Боян Георгиев, Петя Стойчева и Диляна Стоянова, звездата от "Пирин фолк" Ивайло Герасимов, Вокален ансамбъл "Езерец" ще поднесат на публиката един пъстър букет от красиви песни и вълнуващи инструментални изпълнения.

Входът за концерта е свободен, а Телевизия "Родина" ще предава пряко събитието!


Вижте още

Променят Закона за професионалното образование

Промените в Закона за професионалното образование и намаляване на административната тежест в системата на образованието дискутираха днес в Благоевград представители на Съюза на работодателите в системата на народна просвета в България и директори на учебни заведения от страната. „ Поискано беше становище от нас. След срещата предстои..

публикувано на 21.08.18 в 16:40

Алпинисти обрушват ската при 27-ми км на пътя за Рилския манастир

Алпинисти обрушват ската при 27-ми км на път III-107 Рила – Рилски манастир. Премахват се нестабилните блокове от скалния откос на трите срутища, паралелно се отстраняват и дървета. Те се премахват от собственика на гората - Рилската света обител. Веднага след приключване на обрушването ще започне поставяне на укрепителна стоманена мрежа,..

публикувано на 21.08.18 в 16:26

Възможно е депото в Гоце Делчев да приема отпадъци от Благоевград

Днес общинските съветници от Гоце Делчев прекъсват планирата си ваканция, заради писмо на заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев, в което се настоява депото за твърди битови отпадъци, което обслужва общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, да започне да събира и отпадъците на община Благоевград. Това..

публикувано на 21.08.18 в 15:29

30 бъдещи първокласници са получили предучилищна подготовка в тазгодишното лятно училище в Трън

30 бъдещи първокласници са получили предучилищна подготовка в тазгодишното лятно училище в Трън. Посещенията са безплатни, за децата се осигурява и закуска в 10 часа.  Инициативата е по проект "Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и се реализира за втора поредна..

публикувано на 21.08.18 в 15:13

Осем къщи и стопански постройки в една от махалите на град Хаджидимово са били изпепелени от пожари

Осем къщи и стопански постройки в една от махалите на град Хаджидимово са били изпепелени от пожари за последния месец. Хората се страхуват и подозират, че палежите са умишлени.  Последният пожар е възникнал тази нощ в стопанска постройка. Повечето от животните са спасени, но сградата и над 20 тона сено са изгорели.  Всички пожари са..

публикувано на 21.08.18 в 14:41

Глинени модели на пещи ще изработват деца в кюстендилския музей

Глинени модели на пещи ще изработват деца в кюстендилския музей в периода от 23 до 25 август по време на музейната работилница за деца, съобщи уредникът Мирослава Таскова.  Традиционно, музейната работилница през август е посветена на празника "Панагия – Въздигане на хляба" и насочва вниманието на децата към епохата, от която датира..

публикувано на 21.08.18 в 14:22

Близо километър нов асфалт се полага в сeло Първомай

Днес започна поетапното полагане на асфалтова настилка по шест отсечки на улици, разклонения на главната улица в най-голямото петричко село – Първомай. Преди това се подмени вътрешната водопроводна мрежа по улиците, последва чакалиране и накрая асфалтова настилка.  Инвестицията в село Първомай е изцяло със средства от бюджета на Община Петрич..

публикувано на 21.08.18 в 14:15