Бойко Борисов: Промяна в концесионния договор за ски-зона Банско ще се гледа след изчистване на проблемните детайли между двете страни

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промяна в концесионния договор за експлоатация на ски-зона с център Банско, съобщават от пресцентъра на МС. Той препоръча освен това да бъдат поканени представители на екоорганизациите и да се отговори на всичките им въпроси, за да бъдат разсети съмненията им, че ще бъдат нарушени процедури по опазване на природата. Тогава вече, с този аргумент, ще го вкараме другата седмица или когато всички проблемни детайли са изчистени между двете страни. Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и точно него да го няма, да си го защитава, не ми се вижда нормално, каза премиерът по време на дискусия на днешното правителствено заседание.

И на Съвета на коалицията, и във всичките наши разговори сме единодушни за втори кабинков лифт и спорът не е дали да има втори кабинков лифт или да няма втори кабинков лифт. Единодушни сме, че ски туризмът, въобще туризмът по нашите планини трябва да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в много по-развити в това отношение от нас страни. Първото, върху което имам претенция е, че, министърът го няма, а той е основният, който трябва да защити този проект. Второ, нямаме план за управление на „Пирин“, който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата и според мен това е по-важното. Разсъждавайки само върху концесията, в случая, която, като я няма на сайт, публично, се създават предпоставки за съмнения. Именно това са ми трите претенции. И те по никакъв начин няма да попречат, ако всичко е наред, посочи министър-председателят.


Вижте още

Затрупан турист от лавина край връх "Момина" в Пирин

  Екип от 4 човека от ПСС Банско заедно с обучено куче участва в акция по спасяване на затрупан турист от лавина край връх "Момина" - местност "Синаница" в Пирин, съобщи началникът на службата Румен Баряков. Сигналът е подаден около 16.30 часа. Районът е изключително труднодостъпен, като по информация на спасителите лавината е в радиус от 200-300 метра...

публикувано на 17.02.18 в 19:21

Кукери от Симитли и Перник дефилираха на Старчовден в Карлово

Над 500 кукери и още пет пъти по толкова техни почитатели събра днешният традиционен празник Старчовден в град Карлово, съобщи за Радио Благоевград от града на Апостола фолклористът Димитър Тренчев. Специалистът отбеляза, че повечето кукерски групи са лауреати и на фестивалите в Симитли и Перник. Тренчев разказа още, че на площад „20-и юли“ в..

публикувано на 17.02.18 в 17:48

Днес руската общност в Благоевград ще отбележи празника Масленица

Днес руската общност в Благоевград и в целия Югозапад ще се събере за поредна година, за да отпразнува празника Масленица. Обичаят е аналог на българския Сирни Заговезни и отброява края на зимата и посрещането на пролетта. Празникът ще започне в 12 часа на терминал "Богдански".

публикувано на 17.02.18 в 08:09

Винарните изби в региона на Мелник за втора поредна година с Дни на отворените врати

Винарните изби в региона на Мелник за втора поредна година празнуват заедно Празника на Лозарите и Винарите с Дни на отворените врати днес и утре. През Дните на отворените врати желаещите ще имат възможност да посетят 7 от любимите си винарни в южната част на Долината на Струма, в региона около Сандански, Мелник и Петрич. Всяка изба е..

публикувано на 17.02.18 в 08:08

Здравното министерство ще направи проверка на ЦСНМП в Перник

 Това е обещал министър Кирил Ананиев във връзка с питане на депутата Станислав Владимиров, съобщиха от пресцентъра на БСП.  От парламентарната трибуна Владимиров е настоял за спешна проверка и е попитал министъра какви конкретни мерки ще бъдат предприети, за да бъде гарантирано адекватно здравно обслужване на жителите от област Перник и за..

публикувано на 16.02.18 в 17:36

Ученици от Девето ОУ „Пейо Крачолов Яворов“ - Благоевград печелят множество отличия през последните години

   Множество отличия от международни, национални, регионални състезания и конкурси спечелиха ученици от благоевградското Девето основно училище „Пейо Крачолов Яворов“ през последните години. Сред гордостта на учебното заведение са  8 от 18 ученици от IV А клас, които  станаха шампиони в научни състезания. С най- много отличия е Виктория Кралева с..

публикувано на 16.02.18 в 16:27

Димитър Стоилов е одобрен за управител на общинската болница в Дупница

 Експертът от Здравната каса в Кюстендил беше единственият кандидат на днешния конкурс. Той е икономист по образование.   Конкурсната комисия оцени управленската му концепция с над минималното 4,50. Неин председател бе д-р Стефан Ковачев, който ръководи столична клиника.  Предстои Общинският съвет да гласува предложението за назначаване..

публикувано на 16.02.18 в 15:19