Бойко Борисов: Промяна в концесионния договор за ски-зона Банско ще се гледа след изчистване на проблемните детайли между двете страни

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промяна в концесионния договор за експлоатация на ски-зона с център Банско, съобщават от пресцентъра на МС. Той препоръча освен това да бъдат поканени представители на екоорганизациите и да се отговори на всичките им въпроси, за да бъдат разсети съмненията им, че ще бъдат нарушени процедури по опазване на природата. Тогава вече, с този аргумент, ще го вкараме другата седмица или когато всички проблемни детайли са изчистени между двете страни. Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и точно него да го няма, да си го защитава, не ми се вижда нормално, каза премиерът по време на дискусия на днешното правителствено заседание.

И на Съвета на коалицията, и във всичките наши разговори сме единодушни за втори кабинков лифт и спорът не е дали да има втори кабинков лифт или да няма втори кабинков лифт. Единодушни сме, че ски туризмът, въобще туризмът по нашите планини трябва да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в много по-развити в това отношение от нас страни. Първото, върху което имам претенция е, че, министърът го няма, а той е основният, който трябва да защити този проект. Второ, нямаме план за управление на „Пирин“, който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата и според мен това е по-важното. Разсъждавайки само върху концесията, в случая, която, като я няма на сайт, публично, се създават предпоставки за съмнения. Именно това са ми трите претенции. И те по никакъв начин няма да попречат, ако всичко е наред, посочи министър-председателят.


Вижте още

Спецакцията в КАТ-Благоевград продължава

Събрани са достатъчно доказателства, които уличават началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Благоевград Данаил Стоицов в длъжностни престъпления. Това съобщи в изявление за медиите началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов, по повод днешната специализирана операция, в която участваха представители на Специализираната..

публикувано на 22.05.18 в 18:32

Галерията в Сапарева баня е домакин на изложба-живопис „Приятели”

       Изложба-живопис на художниците Нетко Каблешков, Ценка Бакарджиева, Иван Пенев и Матей Матеев може да се разгледа в ГХГ „Васил Крапчански” в Сапарева баня. Събитието бе открито от писателя Михаил Калдръмов, който поздрави присъстващите и разказа повече за реализираната изложба.  „Изложбата „Приятели” се създаде преди 20-ина години от петима..

публикувано на 22.05.18 в 17:30

В НП Пирин е забранено използването на моторизирани средства извън определените пътища

Дирекцията на Национален парк „Пирин“ уведомява всички физически и юридически лица, че съгласно Плана за управление на НП „Пирин”  се забранява  използването на моторизирани средства (мотори/АТВ) извън пътищата, освен при изпълнението на неотложни дейности в горите и спасителни акции на територията на парка. „ В Национален парк „Пирин“ има..

публикувано на 22.05.18 в 16:36
Доц.Валентин Василев

Благоевградският обществен посредник от днес с приемно време за граждани

Всеки вторник ще бъде приемният ден на обществения посредник на Благоевград доцент Валентин Василев, а времето за срещи с жителите  е от 13.30 до 17 часа в стая 410 в сградата на общината. Днес бе първият вторник, в който омбудсманът на Благоевград отвори врати за срещи с граждани, а в обявеното приемно време  вече имаше жители на общината пред..

публикувано на 22.05.18 в 15:57

Кампанията по изкупуване на череши в община Кюстендил започва на 24 май

Заради по-богатата реколта през тази година, за разлика от предходните три, черешопроизводители очакват по-ниски изкупни цени и като цяло лоша за тях кампания.  " Реколтата ще бъде с ниска цена, очаква се тя да стартира при 80 стотинки за килограм, което е много малко" , казаха производители. Според тях изкупната цена не бива да бъде под..

публикувано на 22.05.18 в 15:46

Започна ремонт на паметника на Кракра в Перник

Монументът се намира в центъра на града, на метри от сградата, в която се помещават общинската и областната администрация и в непосредствена близост до детска площадка.  Преди около месец общински съветници сигнализираха, че част от облицовъчните камъни са подали опасно и е необходим спешен ремонт, за да не стигне до инциденти.  При..

публикувано на 22.05.18 в 15:44

7 социално слаби абитуриенти получиха финансова помощ от община Дупница

Учениците са от Гимназия “Христо Ботев”. Те са без родители или от семейства с ниски доходи. Молба до общината е изпратена от директора Геновева Ризова.  Средствата за предстоящия абитуриентски бал са от бюджета на общината, съобщиха от пресцентъра на кметството.  Днес абитуриентите ги получиха лично от кмета Методи Чимев, който им пожела..

публикувано на 22.05.18 в 14:36