Бойко Борисов: Промяна в концесионния договор за ски-зона Банско ще се гледа след изчистване на проблемните детайли между двете страни

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промяна в концесионния договор за експлоатация на ски-зона с център Банско, съобщават от пресцентъра на МС. Той препоръча освен това да бъдат поканени представители на екоорганизациите и да се отговори на всичките им въпроси, за да бъдат разсети съмненията им, че ще бъдат нарушени процедури по опазване на природата. Тогава вече, с този аргумент, ще го вкараме другата седмица или когато всички проблемни детайли са изчистени между двете страни. Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и точно него да го няма, да си го защитава, не ми се вижда нормално, каза премиерът по време на дискусия на днешното правителствено заседание.

И на Съвета на коалицията, и във всичките наши разговори сме единодушни за втори кабинков лифт и спорът не е дали да има втори кабинков лифт или да няма втори кабинков лифт. Единодушни сме, че ски туризмът, въобще туризмът по нашите планини трябва да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в много по-развити в това отношение от нас страни. Първото, върху което имам претенция е, че, министърът го няма, а той е основният, който трябва да защити този проект. Второ, нямаме план за управление на „Пирин“, който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата и според мен това е по-важното. Разсъждавайки само върху концесията, в случая, която, като я няма на сайт, публично, се създават предпоставки за съмнения. Именно това са ми трите претенции. И те по никакъв начин няма да попречат, ако всичко е наред, посочи министър-председателят.


Вижте още

Около десетина минути продължи блокадата на първокласен път Е-79 в района на Симитли

Протестът  е  в подкрепа изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Присъстваха и кметовете на общините Разлог, Симитли,Сандански, Петрич, Банско, Якоруда и  Струмяни. Те изразиха своята подкрепа за усилията на жителите на Банско за изграждането на втори кабинков лифт и заявиха, че дават срок на управляващите  да вземат решение до 22 декември или..

публикувано на 13.12.17 в 19:48

Глоба от 15 000 лева ще плати пернишката Топлофикация

 Със свое решение Административен съд - Перник е потвърдил наказателно постановление на директора на РИОСВ заради замърсяване на река Струма.  Екоинспектори установили, че топлоснабдителното дружество не е уведомило незабавно РИОСВ за настъпила аварийна ситуация през март миналата година. Тогава било констатирано изтичане на шламови води извън..

публикувано на 13.12.17 в 19:03

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с „Приказка за блуса и рокендрола“

   „Приказка за блуса и рокендрола“ бе третата история, разказана в „Часът на приказния разказвач“ във фоайето на Община Благоевград. Васко Кръпката се превъплъти в приказен разказвач, който събуди интерес в малчуганите с хармониката и китарата си.   В навечерието на Коледа десетки деца и техните родители станаха част от вълшебството и магията на..

публикувано на 13.12.17 в 18:48

Пропаднала е лявата лента, в посока София, на пътя Перник- Радомир, съобщиха от пресцентъра на община Перник

В участъка срещу бившата митница се е образувала опасна дупка. На мястото на свличането са кметът на Перник Вяра Церовска и нейният заместник Владислав Караилиев.  Водачите на моторни превозни средства трябва да бъдат внимателни и да шофират с ниска скорост. Районът е отцепен. Заради свличането е рисково и пресичането на пешеходци, алармират..

публикувано на 13.12.17 в 16:11

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняем шофьора, предизвикал пътния инцидент, при който вчера загина деветнадесетгодишно момиче

С Постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград за срок до 72 часа е задържан шофьорът на тежкотоварния автомобил, предизвикал пътно-транспортно произшествие, при което загина 19-годишната студентка Фатиме Колашова от село Дагоново. Трагичният инцидент стана вчера около 9 ч. сутринта, на кръстовището на улица „Славянска“ в..

публикувано на 13.12.17 в 15:09

Председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Кюстендил д-р Пламен Симеонов започна от днес стачка срещу корупцията в здравната система

Председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Кюстендил д-р Пламен Симеонов започна от днес стачка срещу корупцията в здравната система. Симеонов ще остане в кабинета си в поликлиниката в Кюстендил до тогава, докато не се реши проблем между него и негови колеги и съдружници в обща медицинска практика. "Няма да се..

публикувано на 13.12.17 в 14:55

Конкурс по български език и литература за правопис и краснопис на учениците от първи до четвърти клас се проведе във II-ро ОУ„Димитър Благоев“ Благоевград

Конкурсът е втори по ред и е във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, както и с отбелязването на Националната седмица на четенето. Времето за работа по темите за втори клас беше 35 минути, за трети и четвърти клас  – 40 минути.  Самостоятелните работи бяха насочени към работа с текст за втори и трети клас –..

публикувано на 13.12.17 в 12:48