Отменено е действието на областния план за защита при бедствия в Кюстендил

Това съобщи Катя Табачка, говорител на Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Областният план за защита при бедствия, в частта "Наводнения", бе приведен в сила на 2 декември, а действието му е отменено със заповед на директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Кюстендил. 

Причината за издадената заповед за отмяна е нормализирането на обстановката на територията на областта, след проливните валежи и прииждането на реките в региона.


Вижте още

Слаб сняг превалява в района на прохода Предел

Слаб сняг превалява в района на прохода Предел, но няма затруднения в движението на МПС, съобщи дежурния в Областно пътно управление – Благоевград. Машини на снегопочистващата фирма опесъчават участъци от пътя. Към момента пътищата на територията на Благоевградска област са проходими при зимни условия, няма задръствания и не са регистрирани..

публикувано на 18.11.18 в 10:36

В община Петрич започва изграждането на инсталация за битови отпадъци по проект за 10.3 милиона лева

В община Петрич започва реализирането на проект за изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда" 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски структурни и инвестиционни фондове, съобщиха..

публикувано на 18.11.18 в 09:42

Възможни са блокади на пътища в района на Разлог-Банско и в района на ГКПП „Кулата“

Жители от всички общини ще се включат в протестите на територията на Благоевградска област. Четири са локациите, където се очакват блокади на пътища. Организаторите на протестите в Благоевград заявиха готовност да блокират международния път за Гърция Е-79 днес, без да отменят официално обявената дата на протеста – 19 ноември, понеделник. Всички..

публикувано на 18.11.18 в 09:16

Облачно и с валежи от дъжд и сняг и максимални температури до 5 градуса в Югозапада

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури от 0-4 градуса в северозападните до 8-12 градуса в югоизточните райони от страната. 

публикувано на 18.11.18 в 07:41
Перничани блокираха за движение пътен възел „Даскалово” в знак на протест срещу високите цени на горивата

Протестиращите перничани се отказаха да блокират днес автомагистрала „Люлин”

Вместо това те се отправиха на протестно автошествие от квартал "Изток" до центъра на града. Според участници в шествието, утре те ще се съберат, за да вземат решение как ще продължат протестите. За утре е обявен автопоход до София под мотото „Перник идва”. Негов организатор е Валенти Пешев, който бе в основата и на протеста  срещу..

публикувано на 17.11.18 в 19:41

Марек победи Велбъжд в дербито на Югозападната "В" група

В дербито на поредния кръг на Югозападната В футболна група отборът на "Марек" победи в Кюстендил "Велбъжд" с 2:1. Даниел Георгиев откри за гостите в 16 - та минута. Атанас Пенков изравни от дузпа в 77-та минута, а в заключителните секунди Димитър Владимиров донесе победата за отборът на "Марек". На трибуните на стадион "Осогово" имаше над 200 зрители, от..

публикувано на 17.11.18 в 18:18
Д-р Матеа Мичело

45 италиански художници с изложба в Радио Благоевград

45 италиански художници ще представят в изложба различни жанрове във видовете: живопис, графика, дигитално изкуство, скулптура. Авторите са от цяла Италия. Има представители на регионите Ломбардия, Пулия, Лацио и други. Експозицията е в Арт салона на Радио Благоевград и ще бъде открита  на 19 ноември, понеделник, в 18.00 часа от  д-р Матеа Мичело  -..

публикувано на 17.11.18 в 17:29