Министър Красен Кралев участва в дискусионен форум в Благоевград „Бъдеще в Европа – какво предстои?“

В областта на спорта Българското председателство на Съвета на ЕС ще работи по три приоритета: утвърждаване на европейските ценности чрез спорт, борбата срещу употребата на допинг в спорта и спортът за всички като средство за интеграция и мост между традицията и иновациите. 

Това съобщи днес по време на обучение на тема “Бъдеще в Европа – какво предстои?“ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той уточни и приоритетите в сектор „Младеж“: младежко развитие, „Младите хора, мир и сигурност“ и Европейски корпус за солидарност. Основните очаквания са да се създаде благоприятна среда за бъдещо сътрудничество и  обмен на добри практики относно ролята на младите хора в насърчаването на мира, изграждането на мирно общество и борба с агресията и радикализацията, както и прилагане на Целите за устойчиво развитие и включването на младите хора като двигатели на промяната и движеща сила за стимулиране на прогреса и развитието на всички държави-членки. (чуйте звуковия файл)
Домакин на срещата бе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той определи бъдещото Председателство на Съвета на ЕС от една страна като голяма отговорност, от втора – като предизвикателства, а от трета – като възможности.  (чуйте звуковия файл)
„Днешният форум е част от комуникационната стратегия на правителството на България, свързана с Председателството“ – каза пред препълнената зала областният управител Бисер Михайлов и очерта най-важните очаквания през следващата половин година.  (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Без съществено изменение са цените на основните ученически консумативи преди началото на новата учебна година

  Ученическите раници бележат минимално поевтиняване, показа репортерската ни проверка. Цените на тетрадките нарастват с до 5%, като засега не се сбъдват очакванията за драстичен скок в цените, дължащ се на рязкото поскъпване на хартията в резултат на количествата, които Китай изкупува от европейските пазари, след свиването на собственото производство...

публикувано на 16.08.18 в 19:16

Окръжна прокуратура – Благоевград предала на съд четирима иманяри

  Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд четирима обвиняеми за незаконно търсене на археологически обекти, както и държане на такива в различни населени места. На 11.05.2016 г. обвиняемият М.Ч., в съучастие с И.Д. и П.В., чрез използване на технически средства - металотърсачи, кирка, лопати, без съответно разрешително, търсели археологически..

публикувано на 16.08.18 в 17:15

Води се разследване на пътно-транспортно произшествие в Петрич, при което са пострадали двама младежи

   Под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура – Петрич се води разследване на пътно-транспортно произшествие с двама пострадали.  Инцидентът станал около 00:25 ч. на ул. „Цар Борис III“ в гр. Петрич. Осемнадесетгодишен водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол..

публикувано на 16.08.18 в 17:13

Пострадала в Рила планина бе транспортирана с хеликоптер в болница в София

Жена е била откарана с хеликоптер в болница в София, след като й е станало лошо в района на езерото "Бъбрека" в Рила планина. Информацията потвърдиха за Радио Благоевград от Планинската спасителна служба в Дупница. От там информираха, че техни спасители в момента участват и в друга спасителна акция, в която отново е пострадала жена. Подробности и за..

публикувано на 16.08.18 в 16:16

Сертификация на държавните гори в Кюстендилско

Горската сертификация по FSC е пазарен механизъм, който благодарение на международния контрол дава най-високи гаранции на потребителите, че закупуват дървесина от отговорно управлявани гори. Именно увеличаващото се търсене на сертифицирана дървесина и растящите очаквания на обществото за по-устойчиво стопанисване на горите налагат сертификация на всички..

публикувано на 16.08.18 в 15:09

Благоевград на челните места по превишена скорост

Продължават проверките на полицията в рамките на ежедневния засилен контрол по пътищата на страната. Вчера акцентът на екипите бe проверки за скорост, ползването на обезопасителни колани и системи, техническа неизправност на автомобилите, неправилно изпреварване и невръчени фишове, като и вчерашният ден е рекорден по отношение на контролната..

публикувано на 16.08.18 в 13:49

Обучават безработни в Белица

Започна обучение на трайно безработни лица, включени в проект «Работа» по ОП «Развитие на човешките ресурси» в община Белица.   Включените лица ще се обучават в професиите „Помощник в строителството“ - специалност „Основни и довършителни работи“, „Работник в озеленяването“- специалност «Озеленяване и цветарство», “Помощник пътен строител“ -..

публикувано на 16.08.18 в 13:36