Министър Красен Кралев участва в дискусионен форум в Благоевград „Бъдеще в Европа – какво предстои?“

В областта на спорта Българското председателство на Съвета на ЕС ще работи по три приоритета: утвърждаване на европейските ценности чрез спорт, борбата срещу употребата на допинг в спорта и спортът за всички като средство за интеграция и мост между традицията и иновациите. 

Това съобщи днес по време на обучение на тема “Бъдеще в Европа – какво предстои?“ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той уточни и приоритетите в сектор „Младеж“: младежко развитие, „Младите хора, мир и сигурност“ и Европейски корпус за солидарност. Основните очаквания са да се създаде благоприятна среда за бъдещо сътрудничество и  обмен на добри практики относно ролята на младите хора в насърчаването на мира, изграждането на мирно общество и борба с агресията и радикализацията, както и прилагане на Целите за устойчиво развитие и включването на младите хора като двигатели на промяната и движеща сила за стимулиране на прогреса и развитието на всички държави-членки. (чуйте звуковия файл)
Домакин на срещата бе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той определи бъдещото Председателство на Съвета на ЕС от една страна като голяма отговорност, от втора – като предизвикателства, а от трета – като възможности.  (чуйте звуковия файл)
„Днешният форум е част от комуникационната стратегия на правителството на България, свързана с Председателството“ – каза пред препълнената зала областният управител Бисер Михайлов и очерта най-важните очаквания през следващата половин година.  (чуйте звуковия файл)


Вижте още

183 социални жилища в община Благоевград ще бъдат завършени в срок

183 социални жилища ще бъдат завършени в срок. Тяхното строителство се изпълнява в рамките на проект „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон”, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" за периода 2014-2020 г. по инвестиционния приоритет "Социална инфраструктура". Той е в рамките на процедура  BG16RFOP001-1.008 - Изпълнение на..

публикувано на 23.05.18 в 17:08

Началник-сектор Пътна полиция при ОД на МВР - Благоевград Данаил Стоицов остава в ареста за 72 часа

Две лица са привлечени в качеството им на обвиняеми на този етап от разследването. Това са Данаил Стоицов -  началник-сектор Пътна полиция при ОД на МВР – Благоевград и Бойко Шарков.  Това обяви на пресконференция прокурор Николина Сачкова. На Данаил Стоицов се повдигнати обвинения за три престъпления, уточни Сачкова. (чуйте звуковия файл)..

публикувано на 23.05.18 в 16:58

В навечерието на 24 май кметът на Перник Вяра Церовска отличи с плакет краеведът Светозар Захариев

Наградата е за приноса му в културния живот на града и е по повод 85-годишнината му.  Светозар Захариев е заслужил краевед, председател на краеведското обединение за Югозападна България. Автор е на книги , на множество публикации в местния и централния печат, негов е и дикторския текст към филма , посветен на 60-годишнината от обявяването на..

публикувано на 23.05.18 в 16:36

Без нарушения на двата изпита днес в Благоевградска област

Няма анулирани работи по време на Втория държавен зрелостен изпит, който се проведе днес. Това обяви за Радио Благоевград Методи Попов - експерт в Регионалното управление на образованието - Благоевград. Без нарушения е преминало и националното външно оценяване по математика за седмокласниците, каза още Методи Попов (Чуйте звуковия файл)..

публикувано на 23.05.18 в 15:30

32 точки в дневния ред на заседанието на Общинския съвет - Благоевград

На 25 май от 9:30 ч. в зала „22 септември“ в Благоевград ще се проведе редовна сесия на Общинския съвет. На пресконференция днес председателят Радослав Тасков съобщи по-важните решения, които трябва да бъдат гласувани от общинските съветници.  На това заседание ще бъдат прекратени пълномощията на общинския съветник Илко Стоянов. Неговото..

публикувано на 23.05.18 в 14:45

Полицията в Кюстендил с мерки за сигурност на абитуриентските балове

Засилено полицейско присъствие ще има около учебните и увеселителните заведения в Кюстендилско по време на абитуриентските балове, съобщиха от полицията. От там посочиха, че са взети всички необходими мерки за обезпечаване на нормалното протичане на баловете. И тази година ОДМВР – Кюстендил  ще проведе разпоредената от Националната..

публикувано на 23.05.18 в 13:49

Иван Демиревски застава начело на Административния съд в Кюстендил

Иван Демиревски е новият административен ръководител на Административния съд в Кюстендил, съобщиха от там. Той е избран с 12 гласа "за" и нито един против на заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.    От момента на създаване на административните съдилища през 2007 година, след проведен конкурс, той заема длъжността..

публикувано на 23.05.18 в 13:48