Министър Красен Кралев участва в дискусионен форум в Благоевград „Бъдеще в Европа – какво предстои?“

В областта на спорта Българското председателство на Съвета на ЕС ще работи по три приоритета: утвърждаване на европейските ценности чрез спорт, борбата срещу употребата на допинг в спорта и спортът за всички като средство за интеграция и мост между традицията и иновациите. 

Това съобщи днес по време на обучение на тема “Бъдеще в Европа – какво предстои?“ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той уточни и приоритетите в сектор „Младеж“: младежко развитие, „Младите хора, мир и сигурност“ и Европейски корпус за солидарност. Основните очаквания са да се създаде благоприятна среда за бъдещо сътрудничество и  обмен на добри практики относно ролята на младите хора в насърчаването на мира, изграждането на мирно общество и борба с агресията и радикализацията, както и прилагане на Целите за устойчиво развитие и включването на младите хора като двигатели на промяната и движеща сила за стимулиране на прогреса и развитието на всички държави-членки. (чуйте звуковия файл)
Домакин на срещата бе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той определи бъдещото Председателство на Съвета на ЕС от една страна като голяма отговорност, от втора – като предизвикателства, а от трета – като възможности.  (чуйте звуковия файл)
„Днешният форум е част от комуникационната стратегия на правителството на България, свързана с Председателството“ – каза пред препълнената зала областният управител Бисер Михайлов и очерта най-важните очаквания през следващата половин година.  (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Залесяват първите 115 декара опожарени гори в района на Кресна

Започна залесяването на първите 115 декара опожарени горски територии в землището на с. Ощава, в района на „ДГС Кресна”, пострадали при огнената стихия през август миналата година. От Пресцентъра на Югозападното държавно предприятие информират, че в кратки срокове са предприети действия за усвояване на опожарената дървесина и почистване на..

публикувано на 19.02.18 в 16:31

Депутатът Валери Жаблянов с подкрепа от Общинския съвет на БСП в Кюстендил

Общинският съвет на БСП в Кюстендил декларира с единодушие своята подкрепа за народния представител Валери Жаблянов. Декларацията беше представена на пресконференция днес от председателя на общинската структура Росен Димитров. Той уточни, че документът е приет "във връзка с опитите за бламирането на Жаблянов от страна на парламентарната група..

публикувано на 19.02.18 в 15:37

Благоевград сведе глава пред саможертвата на Левски

Ритуалът по полагане на цветя пред бюст-паметника на Апостола  на свободата бе една от многото прояви, с които Благоевград отбеляза 145-та  годишнина от обесването на Васил Левски. В деня, който става и ден на неговото безсмъртие, си припомняме  думите на Дякона - „И не забравяйте – времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние..

публикувано на 19.02.18 в 14:59

По проект „Работа“ откриват близо 70 работни места в Дупница

69 трайно безработни ще наеме община Дупница по проект “Работа”. Целева група са лица до 54 години включително. Те трябва да са безработни, да не извършват стопанска дейност, да не се обучават.   Работните места са сферата на общественополезните дейности. Одобрените ще получават минимална работна заплата и осигуровки за 1 година.  В община..

публикувано на 19.02.18 в 14:27

С шествие Дупница почете подвига на Апостола

С шествие от площад “Свобода” Дупница почете 145 години от обесването на Васил Левски.  Колонота от над 200 души премина по главната улица с полицейски ескорт. Водеха я организаторите от “Патриоти Дупница” и местните свещеници. В нея се включиха представители на общината, политици и граждани.  В тържествената програма пред паметника на..

публикувано на 19.02.18 в 14:25

Разлог почете паметта на Васил Левски

Днес пред паметника на Левски в центъра на Разлог бе отбелязана годишнината от гибелта му.  Идеите на Апостола, въплътени в слово и дело, доказват, че и в робски години може да си Човек, и че свободата е преди всичко състояние на духа. Защото прозренията и посланията му се основават на хуманност, толерантност, съзнание за лична отговорност и..

публикувано на 19.02.18 в 14:05

В Кюстендил представиха инициативата „Мисията е възможна“

Инициативата си "Мисията е възможна" представиха в Кюстендил сдружение "Политологичен център", Център за подпомагане, иновации и развитие /Полша/ и сдружение "Ларго" - Кюстендил. Екипът представи философията на иновативния метод за социално включване, наречен "общностна триангулация". Представени бяха европейски практики за устойчива трудова..

публикувано на 19.02.18 в 14:03