Министър Красен Кралев участва в дискусионен форум в Благоевград „Бъдеще в Европа – какво предстои?“

В областта на спорта Българското председателство на Съвета на ЕС ще работи по три приоритета: утвърждаване на европейските ценности чрез спорт, борбата срещу употребата на допинг в спорта и спортът за всички като средство за интеграция и мост между традицията и иновациите. 

Това съобщи днес по време на обучение на тема “Бъдеще в Европа – какво предстои?“ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той уточни и приоритетите в сектор „Младеж“: младежко развитие, „Младите хора, мир и сигурност“ и Европейски корпус за солидарност. Основните очаквания са да се създаде благоприятна среда за бъдещо сътрудничество и  обмен на добри практики относно ролята на младите хора в насърчаването на мира, изграждането на мирно общество и борба с агресията и радикализацията, както и прилагане на Целите за устойчиво развитие и включването на младите хора като двигатели на промяната и движеща сила за стимулиране на прогреса и развитието на всички държави-членки. (чуйте звуковия файл)
Домакин на срещата бе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той определи бъдещото Председателство на Съвета на ЕС от една страна като голяма отговорност, от втора – като предизвикателства, а от трета – като възможности.  (чуйте звуковия файл)
„Днешният форум е част от комуникационната стратегия на правителството на България, свързана с Председателството“ – каза пред препълнената зала областният управител Бисер Михайлов и очерта най-важните очаквания през следващата половин година.  (чуйте звуковия файл)


Вижте още
протест горива

Организаторите на гражданските протести обявиха, че са готови с проекта за бъдещо управление на страната.

Организаторите на гражданските протести обявиха, че са готови с проекта за бъдещо управление на страната. Национална инициатива „Алтернатива за България“ ще обедини всички хора, които не желаят политиците на прехода и искат сами да номинират своите представители в Парламента. Широката гражданска платформа беше обявена официално в социалните..

публикувано на 16.11.18 в 19:52

Жители на Перник отново блокираха автомагистрала „Люлин“.

Малка група от протестиращите се събра днес пред сградата на Общината и Областната администрация в Перник. Оттам протестиращите отидоха в квартал „Изток“, където дойде и организаторът на автошествието на 11-и ноември, дало началото на бунта на перничани, Божидар Атанасов. Той призова протестиращите да не блокират днес автомагистрала „Люлин“, а..

публикувано на 16.11.18 в 19:45

Протестно шествие в Кюстендил

Пешеходно протестно шествие се състоя в Кюстендил. Протестът започна от 16.30 часа от Гаровия площад в града. Участниците в шествието преминаха по пешеходния булевард "България", централния площад "Велбъжд", улиците "Демокрация" и "Цар Освободител", квартал "Върташево" и достигнаха пътя за ГКПП "Гюешево". Сред основните им искания са промяна в..

публикувано на 16.11.18 в 19:26

Училищно хоро за толерантност в Симитли

Учениците от 12 клас и СИП „Моето училище“ на СУ “Св.св. Кирил и Методий“ Симитли посветиха на Деня на толерантността най-дългото хоро на двора. С цветни балони в ръка абитуриентите изиграха красиво българско хора, а след тях на междучасието се хванаха и всички останали ученици в смяната. Заедно с директора на училището Таня Янкова, учители и..

публикувано на 16.11.18 в 19:10

Поставят къщичките за Коледния базар в Благоевград

Започна монтирането на къщичките за традиционния Коледно-новогодишен базар в Благоевград. На площад „Георги Измирлиев“ ще бъдат поставени общо 12 съоръжения, в част от които ще се предлагат промишлени стоки, артикули с коледна тематичност, а в останалите храни и напитки. Коледните къщички ще останат на площада до началото на януари..

публикувано на 16.11.18 в 16:23
тунел

Няма да се събират нови такси за сега действащите мостове, тунели или планински проходи

След въвеждането на електронната винетка за леките автомобили и тол системата за тежкотоварните няма да се събират нови такси за сега действащите съоръжения по републиканската пътна инфраструктура като мостове, тунели или планински проходи. МРРБ прави това уточнение по повод постъпилите запитвания във връзка с публикувания за обществено..

публикувано на 16.11.18 в 16:17

Ден на отворени врати в бригадно формирование - Благоевград

По повод Празника на Сухопътните войски 19 ноември, днес се проведе Ден на отворените врати в III механизиран батальон 56040-бригадно командване Благоевград. На поканата откликнаха ученици от различни благоевградски учебни заведения, както и от Симитли, Кресна, Петрич, Сандански. Гостуваха и представители на военно-патриотични организации, много..

публикувано на 16.11.18 в 15:13