Министър Красен Кралев участва в дискусионен форум в Благоевград „Бъдеще в Европа – какво предстои?“

В областта на спорта Българското председателство на Съвета на ЕС ще работи по три приоритета: утвърждаване на европейските ценности чрез спорт, борбата срещу употребата на допинг в спорта и спортът за всички като средство за интеграция и мост между традицията и иновациите. 

Това съобщи днес по време на обучение на тема “Бъдеще в Европа – какво предстои?“ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той уточни и приоритетите в сектор „Младеж“: младежко развитие, „Младите хора, мир и сигурност“ и Европейски корпус за солидарност. Основните очаквания са да се създаде благоприятна среда за бъдещо сътрудничество и  обмен на добри практики относно ролята на младите хора в насърчаването на мира, изграждането на мирно общество и борба с агресията и радикализацията, както и прилагане на Целите за устойчиво развитие и включването на младите хора като двигатели на промяната и движеща сила за стимулиране на прогреса и развитието на всички държави-членки. (чуйте звуковия файл)
Домакин на срещата бе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той определи бъдещото Председателство на Съвета на ЕС от една страна като голяма отговорност, от втора – като предизвикателства, а от трета – като възможности.  (чуйте звуковия файл)
„Днешният форум е част от комуникационната стратегия на правителството на България, свързана с Председателството“ – каза пред препълнената зала областният управител Бисер Михайлов и очерта най-важните очаквания през следващата половин година.  (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Комисията по безопасност на движението в Община Благоевград проведе извънредно заседание

Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград. На съвещанието бяха обсъдени възможности за подобряване на мерките за сигурност на пътя и предотвратяването на инциденти с фатален край. Заседанието беше ръководено от заместник-кметът на община Благоевград по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева. Комисията..

публикувано на 12.12.17 в 19:40
Нено Димов

Министър Димов: Промяната на концесията за „Ски-зона Банско“ ще се внесе в МС, заедно с Плана за управление на НП „Пирин“

„ Взех решение да оттегля внесения проектна Министерски съвет за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение на договор за предоставяне на концесия върху защитена територия, изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин“, община Банско, за „Ски-зона Банско“. Той ще бъде внесен в..

публикувано на 12.12.17 в 16:41

В нов клуб ще се помещава Съюзът на инвалидите в Перник от 1 януари следващата година

В нов клуб ще се помещава Съюзът на инвалидите в Перник от 1 януари следващата година. За новата придобивка съобщи кметът Вяра Церовска на коледния празник на хората с увреждания, който започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите край село Микре. Новият клуб ще се помещава на първия етаж в сградата на Спортния тотализатор в града...

публикувано на 12.12.17 в 16:13

79 години от рождението на Невена Коканова почетоха културни дейци в Дупница

Поднесени бяха цветя пред барелефа на именитата дупничанка, на фасадата на Драматичния театър. Включиха се актьори, музейни и читалищни дейци, общински служители. Сред тях беше и директорът на театъра Славчо Пеев. Актрисата Василка Сумева припомни за следата, оставена в българската култура от Невена Коканова. Паметта й бе почетена с едноминутно..

публикувано на 12.12.17 в 14:15

Пернишката Топлофикация е глобена с 10 000 лева

Наказанието е заради струпани отпадъци на на територията на разрушената охладителна кула 3.  Санкцията е била наложена с наказателно постановление на директора на РИОСВ- Перник. При извършената проверка на място било установено, че на територията на разрушената охладителна кула се съхранява значително количество сгуропепелна маса и отпадъци,..

публикувано на 12.12.17 в 12:26

Шофьор е блъснал дете в Перник и е избягал

Информацията за инцидента е подадена от бащата на 10-годишното момче. По негови данни пътно-транспортното произшествие е станало вчера, около 15, 20 ч., на пешеходната пътека на кръстовището на улиците „Миньор“ и „Петко Каравелов“.  Неизвестен към момента шофьор блъснал детето и избягал.  След преглед в МБАЛ „Рахила Ангелова“ е установено, че момчето..

публикувано на 12.12.17 в 12:08

19-годишно момиче е загинало при ПТП в Благоевград

Около 09:00 часа днес на ул.“Славянска“ в Благоевград е станало ПТП, при което 19-годишно момиче от село Дагоново, община Белица, пресичайки пътното платно на обозначено за целта място е блъснато от товарен автомобил „Ман“, управляван от 53-годишен водач от село Черниче.  В резултат на инцидента момичето е загинало на място.  Работата по..

публикувано на 12.12.17 в 10:05