Община Дупница ще получи 400 046,54 лева по Оперативна програма "Региони в растеж"

Парите са за изграждането на нов Център за настаняване от семеен тип. Центърът ще бъде предназначен за деца и ще е с капацитет от 12 места, за деца и младежи до 18 години. Това съобщиха от Общинската администрация в Дупница, след получено писмо от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Цялата сума е безвъзмездна и е за ново строителство на Центъра, който трябва да бъде готов през 2019 година. Функционирането му ще осигури социално включване и равен достъп до услуги на децата, настанени към момента в Домове, включително и за децата с увреждания. „Намеренията са Центърът да бъде изграден в района на социалните жилища в града, в близост до друг подобен социален дом“, казаха от администрацията. Условията в новата социална услуга ще предлагат всичко необходимо за един нормален дом - помещения за спане и почивка, всекидневна, кухня, бани, тоалетни.


Вижте още

Намерен е издирваният от РУ Дупница 32-годишен мъж

Снощи служители на РУ Раковски, Пловдивска област, са съобщили, че обявеният за издирване вчера от РУ Дупница Михаил Василев Ковачев е намерен, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Кюстендил.  Той е в добро здравословно състояние и няма данни за извършено престъпление. Предаден е на семейството му. 

публикувано на 21.08.18 в 10:51

120 танцьори от осем формации ще участват на „Пирин фолк - 2018“ в Сандански

XXVI-тото издание на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански освен много красиви песни, ще предложи на любителите на фолклора и богата танцова програма. На сцената на Летния театър в Сандански в рамките на три дни, от 24 до 26 август, ще се изявят осем танцови формации, съобщиха организаторите на фестивала. Хореографиите на конкурсните песни в..

публикувано на 21.08.18 в 10:37

В Разлог завърши Международната лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей"

Със заключителен концерт на млади таланти в Разлог бе закрито XII-то издание на Международната лятната академия за изкуства "Огънят на Орфей". На гала концерта в залата на Народно читалище „15.09.1903 – 1909“ бяха връчени специалните награди на община Разлог за най-талантливите музиканти, участвали в "Огънят на Орфей" и техните преподаватели...

публикувано на 21.08.18 в 09:56

В Благоевград обсъждат промените в Закона за професионалното образование

От 14.00 ч. в базата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград в местността Бачиново работна група към Съюза на работодателите в системата на народна просвета в България ще обсъжда:  промените в Закона за професионалното образование и намаляване на административната тежест в системата на образованието.  В срещата ще вземат участие Началника на..

публикувано на 21.08.18 в 07:11

Днес стартира изрязването на дърветата над трите срутища по пътя за Рилския манастир

Днес  стартира изрязването на дърветата над трите срутища и обрушването на скатовете от алпинисти. Дърветата ще се премахват от собственика на гората - Рилският манастир.  След като завърши обрушването ще се монтират и мрежите.  Първоначалното укрепване се очаква да приключи за срок от два месеца. В момента движението в отсечка от 250 м по пътя до..

публикувано на 21.08.18 в 07:10

Днес ще е предимно слънчево

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в северните райони на Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър.  Максималните температури ще са между 28° и 33° градуса.

публикувано на 21.08.18 в 07:07

Няма чума по дребните преживни животни в Благоевградско

Няма чума по дребните преживни животни в благоевградско, потвърдиха за Радио Благоевград от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.  Повторните проби от умрели животни в две животновъдни ферми в село Филипово, община Банско и село Мосомище, община Гоце Делчев, са отрицателни. Това сочат резултатите от изследванията,..

публикувано на 20.08.18 в 16:21