Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7.1.2018г., 12.00-15.00ч., "Неделя у дома" с Бойка Браткова

12.00 - 15.00 часа

Водещ: Бойка Браткова


Навръх Ивановден в НЕДЕЛЯ У ДОМА се срещаме с няколко носители на тази „титла“.

За мерака и любовта ще си говорим с народните певци Иван Дяков и Иван Гоцев.

За музиката и музицирането пък ще стане дума в разговора ни с композитора Иван Йосифов, носител на призови награди от фестивала „Пирин фолк“.

За словото и думите ще чуем колегата Иван Близнаков и творецът от Гоце Делчев Иван Мишев.

За кратко ще отдъхнем от Ивановците, за да се срещнем със Стефан.

Десетина дни след като посрещна именния си ден благоевградският гълъбар Стефан Николов ще ни разкаже за страстта си към пернатите.

А за вечните македонски песни и за воеводския дух ще си говорим с неделния ни гост. Що е то патриотизъм; и как се възпитава любовта към Родината?! В НЕДЕЛЯ У ДОМА посрещаме заместник - областния управител на Благоевград, Иван Стоянов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Политически схватки преди началото на предизборната кампания – коментар на политолога Борислав Ангелов. За военните действия недалеч от границите на България и сигурността на страната ни – капитан първи ранг Васил Данов, член на Атлантическия съвет в България. Как социологическите изследвания могат да повлияят върху отношенията..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Повишава се заболеваемостта от коклюш в страната – проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Случаите на коклюш в Благоевградска област, какви мерки се предприемат? – Д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Благоевград. Разговор с д-р Васил Младенов,..

публикувано на 23.04.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Седем основни улици в община Гърмен ще бъдат обновени по проект, финансиран от МРРБ. Разговор с Феим Иса, кмет. От 3 до 10 август  Банско отново ще бъде джаз.  За програмата на фестивала ще научим от разговора на Кети..

публикувано на 23.04.24 в 05:00

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви представим част от участниците в концерта на ТВ „ Родина“ и Радио Благоевград под надслов „Споделено с приятели“. Очаквайте разговор с Петрана Недкова, една от основателките на клуб „По първи петли“. Ще ви срещнем със секретаря на НЧ “Братя Миладинови“ в град Петрич, Вангелия Тренева...

публикувано на 23.04.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Великден във всеки дом” е новата кампания на сдружение  „Близо до теб“ за даряване на пакетирани козунаци на самотно живеещи пенсионери в селата от община Дупница. За благотворителната инициативиа е разговорът с Асен Кирилов. Агресията в училище и насилието сред децата – търсене на решения. По темата ще чуем Яна Алексиева, изпълнителен..

публикувано на 22.04.24 в 10:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Благоевград бе домакин на второто издание на форума за бизнес иновации Digital 4. Ще разберем какви перспективи се очертават пред представителите на отделни стопански сектори в региона. Пет мащабни проекта от Благоевградска област ще се борят за финансиране чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Развитие..

публикувано на 22.04.24 в 07:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Нощно четене организират младите червенокръстци от Благоевград в навечерието на Световния ден на книгата и авторското право. Гост в студиото ще бъде Ния Гогушева, областен координатор на БМЧК – Благоевград, която ще анонсира и великденските инициативи. „Живей на чисто“ В Световния ден на Земята  - младежи от цялата..

публикувано на 22.04.24 в 05:00