В общ проект БАН и Македонската академия на науките и изкуствата работят за подобряване на конкурентоспособността на регионалния бизнес в Благоевградска и Кюстендилска области


На 11.01.2018 г. в Парк Хотел Кюстендил, град Кюстендил се проведе обучителен ден за работа с безплатна виртуална образователна платформа (VEP)и безплатен виртуален офис (VOFIS) в помощ на бизнеса в благоевградска и кюстендилска област. 

 

Целта на платформата и виртуалния офис е да се подпомогне за преодоляването на някои от основните проблеми в региона като загуба на конкурентоспособност, загуба на традиционен пазар и липса на управленски умения в горския сектор. VEP и VOFIS са резултати от проект CB006.1.31.070 „Иновативни инициативи за сътрудничество в пограничния регион“, с договор № RD-02-29-227/ 18.10.2016, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Македония 2014TC16I5CB006. 

Снимка

Проектът е съвместна инициатива между Българска академия на науките и Македонската академия на науките и изкуствата, целяща подобряване на конкурентоспособността на регионалния бизнес в Благоевградска и Кюстендилска области в България и Югоизточния, Източния и Североизточния региони на Македония чрез съвместни иновативни инициативи за сътрудничество.

Всички участници в обучителния имаха възможността да участват и на финалната пресконференция по проекта под наслов – „Подобряване на конкурентоспособността на предприятията от дърводобива и от индустриите, основани на него: нови перспективи“. Събитието  се проведе от 10:00 часа на 12.01.2018 г. в Парк Хотел Кюстендил, гр. Кюстендил.
Снимка


Репортаж на кореспондента ни в Кюстендил Елица Иванова можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Радио Благоевград и Регионалната лекарска колегия обявяват конкурс "Любим лекар" 2018

Радио Благоевград и Регионалната колегия на Българския лекарски съюз обявяват  конкурс "Любим лекар", практикуващ в Благоевградска област. Номинациите се подават до 17 октомври 2018г., на имейл адрес   lekar_blagoevgrad@abv.bg , на телефон  073/ 88 53 50  или на фейсбук страницата на Радио Благоевград -  Радио Благоевград/Radio Blagoevgrad...

публикувано на 18.09.18 в 16:18

През октомври ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив"-Бобов дол

Безпрецедентното дело е по искова молба на работодателя - "Въгледобив"- Бобов дол - в несъстоятелност, заради участието на миньорите, излезли на протест на 11 май 2017 година, заради забавени заплати. Съдията по делото отложи днешното заседание поради това, че двама от подземните работници са нередовно призовани. Следващото заседание е на 16..

публикувано на 18.09.18 в 15:57

Областната комисия по безопасност на движението в Перник проведе заседание

На заседание на Областна комисия по безопасност на движението в Перник, областният управител Ирена Соколова запозна общините с писмо на МРРБ за предоставянето на информация за състоянието на общинските пътища. Съгласно наредбата, общините следва да водят техническа отчетност, която включва технически паспорти на общинските пътища и база данни..

публикувано на 18.09.18 в 14:32

От днес до 25 септември ще спират водата в някои райони на град Якоруда

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява жителите на град Якоруда, че във връзка с изпълнението на ремонт на уличен водопровод по ул. „Лазарец”, от кръстовището с ул. „Цар Борис III“ до кръстовището с ул. „П. Р. Славейков“, град Якоруда, в периода 18.09.2018 г. – 25.09.2018 г., от 09:00 до 16:30 часа , ще бъде нарушено..

публикувано на 18.09.18 в 14:20

ЮЗДП покрива изискванията за качество на международен стандарт

Югозападното държавно предприятие получи сертификат за съответствие с международния стандарт за качество ISO 9001:2015 с обхват: „Устойчиво управление на горските територии и дивеча и предлагане на свързани с това стоки и услуги, регламентирани в закона”. Това стана възможно след едногодишна усилена работа на ръководството и всички служители по..

публикувано на 18.09.18 в 13:02

Специализирана трудова борса за младежи до 29 години се състоя в Кюстендил

„Трудовата борса е по проект "Готови за работа", а нейната основна цел е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са обхванати нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни на трудовите борси“ , каза Юлиана Хаджиева, директор на дирекция "Бюро по труда" –..

публикувано на 18.09.18 в 12:57

12 нови стаи в ученическите общежития в Благоевград

С 12 нови стаи общежитията на Спортния интернат „Пирин“, Езиковата и Природо-математическата гимназия в Благоевград посрещнаха учениците за новата учебна година.  Поради големия брой желаещи да ползват услугата, кметът Атанас Камбитов разпореди обособяването и ремонтирането на нови помещения, които да бъдат изцяло пригодени за нуждите на..

публикувано на 18.09.18 в 12:24