311 000 лева получи община Дупница за спешен ремонт на храма “Покров на Св. Богородица”

311 000 лева получи община Дупница за спешен ремонт на храма “Покров на Св. Богородица”. Финансирането е от Междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Отправена е покана към определена фирма, поради неотложността на ремонта. Срокът е 58 дни. Покривът на 200-годишната църква се руши, а течове увреждат стените. Тя е паметник на културата от местно значение. През 19 и 20 век край нея са построени училище и читалище и е била духовно средище за района. Във фасадата е вградена паметна плоча с имената на дупничани, загинали във войните.


Вижте още

Пътищата в област Кюстендил са проходими при зимни условия

Няма въведени ограничения и затворени пътни участъци, съобщи дежурния в обласното пътно управление в града. Машини на фирмата ангажирана със снегопочистването работят по високите части по направленията Кюстендил- София, Кюстендил- ГКПП Гюешево, Кюстендил- Дупница и по автомагистрала „Струма”, Там пътните настилки се обработват и със смеси против против..

публикувано на 14.12.18 в 08:26

Предстоящи събития - 14.12.2018 г.

Днес от 9,30 часа в зала „22 септември“ ще се проведе заседание на Общинския съвет в Благоевград. Сред точките, включени в дневния ред са: установяване актуалното финансово и правно състояние на общинското звено Камерна опера- Благоевград и изменение на Решение № 2 по Протокол № 1 от редовно заседание на Общински съвет-Благоевград, проведено на..

публикувано на 14.12.18 в 08:25

Важно съобщение на В и К -Благоевград

“Водоснабдяване и канализация” - Благоевград уведомява своите потребители, че утре - 14-ти декември (петък), от 8 до 19 часа, поради присъединяване на уличен водопровод по ул. „Марица” в Благоевград ще бъде преустановено водоподаването на ул. „Иван Михайлов” , в пресечката от ул. „Полковник Чамишки” до пресечката на ул. „Александър фон..

публикувано на 13.12.18 в 19:41

Първото цялостно издание на поезия от Архилох на български език бе представено в Благоевград

"Архилох и траките" бе обявената тема на лекторията, чрез която Сдружение „Нова България”,  Регионален исторически музей - Благоевград и Нов български университет представиха тази вечер - в зала „Античност” на музея - книгата „Архилох. Фрагменти”, съдържаща 191 от оцелелите общо около 330 фрагмента от творбите на Архилох, достигнали до наши дни...

публикувано на 13.12.18 в 19:30

Откри се традиционната студентска изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Традиционната студентска изложба тази година е посветена на няколко празнични събития – 8 декември, 45-тата годишнина на Радио Благоевград и коледните празници. Участват 24 студенти-художници, сред които има такива, които показват свои картини за първи път, но има и такива, които са участвали и в други общи художествени изложби и и са..

публикувано на 13.12.18 в 17:52

65 години от създаването си чества Обединеният детски комплекс в Перник

65 години от създаването си чества Обединеният детски комплекс в Перник. Комплексът предлага цялостна програма от детски забавления, празници, концерти, конкурси, изложби, театрални представления и спектакли, като годишно календарът му включва над 150 детски изяви в страната и в чужбина. Над 1300 деца посещават ОДК, с тях работят 19..

публикувано на 13.12.18 в 10:21

Игор и Иван в „Часът на приказния разказвач“ днес

Детско шоу с Игор и Иван очаква децата в четвъртата вечер на поредицата „Часът на приказния разказвач“.   То ще започне тази вечер в 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград.   Малките слушатели и зрители ще бъдат посрещнати, както по традиция с топли напитки, а падащи снежинки ще поставят края на вечерта.  Игор и Иван ще влязат в ролята на..

публикувано на 13.12.18 в 10:18