Атанас Камбитов: Проблемът с депото за битови отпадъци е на дневен ред

До момента в Благоевград са санирани 146 блока, а 15 имаме  договори, по още 18 блока дейностите ще се извършват по проект на оперативна програма „Региони в растеж“ и още 54 блока ще бъдат санирани по Националната програма, заяви за Радио Благоевград кметът на община Благоевград Атанас Камбитов. (Чуйте звуковия файл...)


  Проблемът с депото за битови отпадъци е на дневен ред. В момента няма криза с извозването на боклука в града. До изграждането на новото депо отпадъците ще се извозват към община Сандански, каза още Камбитов:. (Чуйте звуковия файл...)

44 милиона са средствата от проекти в рамките на оперативните програми на Европейския съюз, които община Благоевград ще реализира тази години , уточни Атанас Камбитов. (Чуйте звуковия файл...)

  По отношение на качеството на въздуха в Благоевград Атанас Камбитов подчерта, че към момента са монтирани няколко филтри, които да улавят фините прахови частици, но замърсяването се дължи най-вече на различните видове твърдо гориво за битови нужди и в тази насока трябва да се предприематдопълнителни мерки. (Чуйте звуковия файл...)Вижте още

Пътищата в област Кюстендил са проходими при зимни условия

Няма въведени ограничения и затворени пътни участъци, съобщи дежурния в обласното пътно управление в града. Машини на фирмата ангажирана със снегопочистването работят по високите части по направленията Кюстендил- София, Кюстендил- ГКПП Гюешево, Кюстендил- Дупница и по автомагистрала „Струма”, Там пътните настилки се обработват и със смеси против против..

публикувано на 14.12.18 в 08:26

Предстоящи събития - 14.12.2018 г.

Днес от 9,30 часа в зала „22 септември“ ще се проведе заседание на Общинския съвет в Благоевград. Сред точките, включени в дневния ред са: установяване актуалното финансово и правно състояние на общинското звено Камерна опера- Благоевград и изменение на Решение № 2 по Протокол № 1 от редовно заседание на Общински съвет-Благоевград, проведено на..

публикувано на 14.12.18 в 08:25

Важно съобщение на В и К -Благоевград

“Водоснабдяване и канализация” - Благоевград уведомява своите потребители, че утре - 14-ти декември (петък), от 8 до 19 часа, поради присъединяване на уличен водопровод по ул. „Марица” в Благоевград ще бъде преустановено водоподаването на ул. „Иван Михайлов” , в пресечката от ул. „Полковник Чамишки” до пресечката на ул. „Александър фон..

публикувано на 13.12.18 в 19:41

Първото цялостно издание на поезия от Архилох на български език бе представено в Благоевград

"Архилох и траките" бе обявената тема на лекторията, чрез която Сдружение „Нова България”,  Регионален исторически музей - Благоевград и Нов български университет представиха тази вечер - в зала „Античност” на музея - книгата „Архилох. Фрагменти”, съдържаща 191 от оцелелите общо около 330 фрагмента от творбите на Архилох, достигнали до наши дни...

публикувано на 13.12.18 в 19:30

Откри се традиционната студентска изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Традиционната студентска изложба тази година е посветена на няколко празнични събития – 8 декември, 45-тата годишнина на Радио Благоевград и коледните празници. Участват 24 студенти-художници, сред които има такива, които показват свои картини за първи път, но има и такива, които са участвали и в други общи художествени изложби и и са..

публикувано на 13.12.18 в 17:52

65 години от създаването си чества Обединеният детски комплекс в Перник

65 години от създаването си чества Обединеният детски комплекс в Перник. Комплексът предлага цялостна програма от детски забавления, празници, концерти, конкурси, изложби, театрални представления и спектакли, като годишно календарът му включва над 150 детски изяви в страната и в чужбина. Над 1300 деца посещават ОДК, с тях работят 19..

публикувано на 13.12.18 в 10:21

Игор и Иван в „Часът на приказния разказвач“ днес

Детско шоу с Игор и Иван очаква децата в четвъртата вечер на поредицата „Часът на приказния разказвач“.   То ще започне тази вечер в 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград.   Малките слушатели и зрители ще бъдат посрещнати, както по традиция с топли напитки, а падащи снежинки ще поставят края на вечерта.  Игор и Иван ще влязат в ролята на..

публикувано на 13.12.18 в 10:18